Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
SÜMÜKLÜ PAPATYA'NIN LİSTESİ
 
SÜMÜKLÜ PAPATYA’NIN LİSTESİ



EN ‘MAHŞERDE KAVUŞURUZ’ ÇİFT

Elif (Özgü Namal), Polat (Necati Şaşmaz), Kurtlar Vadisi (Pusu olmayanı)

Ekranların fenomeni olan Kurtlar Vadisi’nin unutulmaz aşıkları. Polat'ın her daim devlet görevini seçmesi onu bencil aşık yapsa da, Elif'in hep bekleyen hep sabreden tarafı seyreden herkes için efsane yapıyor çiftimizi. Polat da az sevmedi hani hakkını yemeyelim. Bu aşk sayesinde ''Her şeyin sadesini severim,'' ve ''Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm? Ben senin için yaşamayı göze almışım,'' replikleri kafalara kazınmıştır. Bu aşk sayesinde Necati Şaşmaz'ın oyunculuk olarak yetersizliği o zamanlar göze batmazdı. Daha sonra dizi Pusu oldu, Ne Ahu’lar, ne Ebru’lar, Ne Leyla’lar gelip geçti ama kimse bir Elif olamadı. Daha da olamayacak gibi görünüyor.

 
EN ‘DAHA ÖNCELERİ NEREDENDİNİZ’ ÇİFT

Hanım (Türkan Şoray), Ali Haydar (Şener Şen), İkinci Bahar

İki sorunlu çocuğuyla ekmek derdinde olan Hanım ile ezeli rakibi Vakkas'a rağmen dükkanını işletmeye çalışan Ali Haydar ikinci baharını yaşayan unutulmaz çiftlerdendi. Durmadan didişen çiftimiz ''aşkın yaşı olmaz'' lafının kanıtıydı. Dizi başlı başına fenomenken çiftimiz de unutulmaz çiftler arasında yerini almasını bildi.

 
EN “YOK YA, OLMAZ” ÇİFT

İpek (Bennu Yıldırımlar), Fiko (Şevket Altuğ), Süper Baba

Çoluk çocuk, anne, baba, dede dertleri ile tek başına ayakta durmaya çalışan Fiko ve aykırı kız İpek'in aşkı seyrederken ''Ya bunlardan çift mi olur?'' dedirtmiştir. Ama aşk bu ''Olmaz olmaz deme hiç,'' dedirtir sevgilim. ;)

 
EN MANŞET ÇİFT

Buket (Arzum Onan), Sedat (Mehmet Aslantuğ), Sıcak Saatler

Alaylı bir gazeteci olan Sedat ve zengin babasının torpili ile ekibe dahil olan Buket'in maceralarla dolu aşkı çiftimizi manşetlerden indirmedi. O zamanların Sweetheart'ı olmuş çiftimizi hatırlayan herkes ağzına kocaman bir gülümsemeyle okuyordur bu satırları.

 
EN “NE SENİNLE NE SENSİZ” ÇİFT

Şehnaz (Perran Kutman), Muhsin (Erdal Özyağcılar), Şehnaz Tango

Kumar düşkünü Muhsin ve aşkına rağmen güçlü kadın Şehnaz. Muhsin’in pes etmeden kendini kanıtlama çabalarına Şehnaz'ın ‘seviyorum ama yumuşamam’ ataklarını seyrederken bütün hikaye ile beraber mest olurduk o zamanlar. Çiftimizin hayatındaki her çift ayrı ayrı başlık konusu hatta.

 
EN VİCDAN AZABI ÇİFT

Zeynep (Zeynep Tokuş), Yusuf (Kenan İmirzalıoğlu), Deli Yürek

Miroğlu’nun annesinin ölümünden Zeynep'in babasının sorumlu olmasından mütevellit, seyredenleri ''Ya şimdi Yusuf n'apsın, bir yanda aşkı bir yanda anasının hatırası,'' diye dilemmalara sürükleyen aksiyon dolu aşk. Şüphesiz bu aşkın en unutulmaz teşbihi Kuşcu’nun anlattığı yılan ve kuyruk acısı temalı kıssaydı. Zeynep çaresizce ''Sende bu ana acısı ben de bu baba acısı varken bizim sevgili olmamız mümkün değil,'' demişti Yusuf'a.
 



 
EN AKSİYONLU ÇİFT

Zeyno (Meltem Cumbul), Memoli (Memet Ali Alabora), Yılan Hikayesi

Asabi bir polis ile töreden kaçan bir köylü kızın zihni sinir tadında hikayesi, televizyondaki en absürd aşklardan biriydi. “Heh galiba Memoli bu sefer açılacak köylü kızına,” diye diye izlendi. ''E be köylü, kızı e be köylü kızı,” repliği ve Memoli'nin keçilerini sayma ritüeliyle süslenen olaydan olaya aksiyondan aksiyona koşan, keçili çift.

 
EN ATEŞLİ ÇİFT

Milagros (Natalia Oreiro), İvo (Facundo Arana), ">Vahşi Güzel

Yerli yapımlardan mütevellit olan bu nostaljik listeye bir tane Arjantin bombası eklemeyi münasip buldum. Çünkü Vahşi Güzel yayınlandığı dönemde genç yaşlı herkes tarafından tutkuyla takip edilen bir pembe diziydi. Mili ve İvo gençlere aşkı, tutkuyu, entrikayı ve komediyi bir arada verip fenomen olmayı haketmişti. Laf aramızda hangimiz İvo gibi öpüşen bir erkek arkadaş ya da Mili gibi seksi bir kız arkadaş hayali kurmadık ki?
 


 
EN ETKİLİ AŞK ÜÇGENİ

Esma (Ahu Türkpençe), Selim (Mehmet Aslantuğ), Demir (Ozan Güven), " style="font-style:italic;font-weight:bold">Bir İstanbul Masalı

Arhan ailesinin veliahtlarının evin hizmetlilerinin kızına aşık olduğu modern bir külkedisi hikayesiydi. Esma’nın Demir'e olan tutkusu zamanla sönünce ağır başlı olgun Selim'in Esma’dan etkilenmesiyle kıvılcımlanan bu üçgen şüphesiz ki en etkili aşk üçgenlerinden biridir.

 
EN KARADENİZLİ ÇİFT

Gülbeyaz (Şevval Sam), Kadir (Nejat İşler), " style="font-style:italic;font-weight:bold">Gülbeyaz

Gülbeyaz Nine’yle Demir Dede’nin inat üzere kavuşamaması aşıklarımızın itici gücüydü. Gülbeyaz ve Kadir en güzel inatlaşan çift olarak da belleklerimize kazılı. Üstüne caanım Kazım Koyuncu'nun hatırasını da saklar.

 
EN POLİSİYE ÇİFT

Mavi (Özlem Düvencioğlu), Çınar (Timuçin Esen), Hırsız Polis

Cesaret en çok imkansıza yakıştı, pervasızlık da.. Hırsızmış, polismiş, aşka ne bundan? Kalp tamam dedi miydi, polis adam takar kelepçeyi hırsız kızın kalbine, en imkansızı yuva yapar.

 
EN İSTİKRARLI SİYASİ ÇİFT

Yurdanur (Özge Özberk), Mehmet (Mehmet Ali Nuroğlu), Çemberimde Gül Oya

Yurdanur ve Mehmet, 1980’lerin ağırlığında siyasi görüşlerinin farklılığına rağmen birbirine bağlanan çok güçlü aşıklardı. Hatta öyle ki dizi tarihimizin esas oğlan ve esas kızın hiç ayrılık yaşamadan sona eren tek hikayesidir. Aşıklarımız en siyasi çift olmalarının yanı sıra en istikrarlı çift kategorisini de dolduruyor.




 
EN TRAJİK ÇİFT

Zarife (Tuba Büyüküstün), Ümit (Serdar Yeğin), Çemberimde Gül Oya

Çemberimde Gül Oya adlı harikuladeyi seyreden herkesin ince sızısı olan Ümit'in ölümü ve Zarife'nin hayata küsmesiyle sonuçlanan trajik aşk. Zarife'nin 18'ine bastığı ve İstanbul’dan kaçacakları gün kaderin cilvesiyle ölen Ümit ve başında ismini haykırarak ağlayan Zarife’yi hatırlarken gözleri dolmayan bizden değildir.

 
EN BUNALIM ÇİFT

Aliye (Sanem Çelik), Deniz (Nejat İşler), Aliye

Kendisini aldatan kocası ve zalim kaynanasının elinden tek çocuğunu kurtararak İstanbul'a kaçan Aliye ve idealist ve yakışıklı doktor Deniz'in aşkı, Aliye’nin bir türlü bitmeyen dramatik dertleri yüzünden bunalımdan bunalımlara sürüklerdi izleyenleri.

 
EN İMKANSIZ ÇİFT

Zarife (Filiz Ahmet), Alex (Ertan Saban), Elveda Rumeli

Din, eğitim, kültür farklılıklarına rağmen, yaklaşan Balkan Savaşı’na rağmen imkansızlıklar içinde yürek ısıtan çift. Elveda Rumeli izleyen herkes Zarife ile Alex deyince bir “Aaah, ahh !” çeker mutlaka.

Fatmagül (Beren Saat), Kerim (Engin Akyürek), Fatmagül'ün Suçu ne?

Tecavüz'e uğrayan Fatmagül ve basiret bağlanması ile seyirci kalan Kerim. Sosyal medyada ''Oha böyle aşk olur mu? Olmaz, olmamalı,'' tartışmaları bitmeyen bir aşktı. Ama Kerim öyle bir değişti, öyle bir büyüdü ki Fatmagül'ün hem sebebi, hem umudu oldu. İki sezon süren dizide Kerim'e çokça kızılsa da “Yok böyle bir sevmek,” dendiği de çok oldu. Dizinin hafızalara kazınan repliği ve sahnesi; Fatmagül'ün ''Bir tehdit kalmadı boşanabiliriz artık,'' atağına Kerim'in ''Boşanmayacağım, seni bırakmayacağım,'' demesidir.
 


 
EN İNANILMAZ ÇİFT

Felicia (Denis Capezze), Kutlu (Enis Arıkan), Uçurum

Otizmli Kutlu ve Kutlu'nun beyaz kadın ticareti yapan abisi Yaman'ın eline düşmüş zavallı Felicia'nın aşkı seyrederken hem ciğer yaktı hem mutlu etti. Kimseye dokunamayan, insanlarla yakın temas kuramayan Kutlu’nun Felicia'ya olan tertemiz aşkı, başlarda onu kaçış için kullanmak isteyen Felicia’da karşılık gördükçe ekran karşısında bizlere bu inanılmaz çift mutlu olsunlar diye dua ettirirdi.

 
EN ARIZA ÇİFT

Savcı Esra (Canan Ergüder), Baş Komiser Behzat (Erdal Beşikçioğlu), Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

''Mutsuz oluruz,'' diyen Behzat'a ''Biz de mutsuz olalım, ben seninle mutsuzluğa da varım Behzat,'' diyen Esra. Her davada karşı karşıya gelen ama aşkları seyredenlerde hoş anılar bırakan çiftimiz karakterlerinin arızalı yanları ile uyumluydu.

 
EN PRANGALI ÇİFT

Aysel (Gökçe Bahadır), Kadir (Nik Xhelilaj), Kayıp Şehir

Hayat kadını Aysel ve hayat memuru Kadir'in, İrfan ve Zehra adlı prangalarına rağmen yüreklere bomba gibi düşen aşkı. Birbirlerini ilk gördükleri anda yüreklerine bastırıp görmezden gelen çiftimiz, aşklarını dalaşa dalaşa su yüzüne çıkardıklarında bile arızalıydılar. Aysel, “Sen bana aşık mısın lan?” dedi, Kadir ''Aysel git başımdan ben sana göre değilim,'' dedi. Prangalarına olan merhametleri yüzünden kavuşamayan Aysel ve Kadir Kayıp Şehir'in kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyen hayaletleri olarak kalplerimize kazındı.
 


 
EN AŞIK GİBİ AŞIK

Mithat Demircan (Serhat Tutumluer), Sahra

Sahra’nın bitmeyen gizeminde ve intikam planında hep yanında olan kendisine aşık olmasını bekleyen sabır konusunda high level standardına sahip Mithat Demircan unutulmaz aşıklardandır. İkinci sınıf bir soap opera’yı seyrettirme gücüne muktedir olan bu sabırlı aşığımız her zaman bir “Aaayyyyyyyhhh,'' diye iç geçirerek anılır.

 
EN PSİKOPAT AŞIK

Mustafa Bulut (Engin Akyürek), Bir Bulut Olsam

Meral Okay'ın yazdığı bu epileptik ve saplantılı aşık ekranlarımızın en sevilen psikopatıydı sanırım. Amcasının kızı Narin'i ayağından zincirle bağlayıp yanında alıkoyacak bir gözü dönmüşlükle aşık olan Mustafa Bulut için aşkından delirme noktasına gelmiş deyiminin vücuda gelmiş hali diyebiliriz.

 
EN YAPIŞIK, EN ŞIMARIK AŞIK

Nihal Ziyagil (Hazal Kaya), Aşk-ı Memnu

En başlarda babasına aşık olan bu saftorik kızımız insanı dinden imandan çıkaran Behlül Haznedar'ın temelli dönüşüyle yapışacağı yeni kurbanına yönelmiştir. ‘Taklım’ ve ‘sözlüm’ kelimelerinden nefret etmemizi sağlayan ve bayılmalarından ikrah getirdiğimiz meşum günleri hatırlayarak sonunda delirmiş olmasına pek de üzülmeyerek “Iyyyyy,” sesleriyle anıyoruz kendisini.

 
EN GÖZÜ KARA ENTRİKACI AŞIK

Yasemin (Sanem Çelik), Kara Melek

Hep kıskandığı Şule’nin önce babasını ardından sevgilisini elinden alan Yasemin tabii ki bunlarla yetinmedi. Şulen’in babasıyla evlenen Yasemin, Nahit Saylan'ın oğlu Hakan için çevirmedik entrika bırakmamıştı. Sanem Çelik hala Kara Melek diye anılıyorsa entrikalar kraliçesi Yasemin sayesindedir.

 
EN FEDAKAR AŞIK

Necdet (Okan Yalabık), Hatırla Sevgili

Aşık olduğu Yasemin’le eli eline değmeden senelerce yaşayıp,Yasemin'in gayrı meşru çocuğuna babalık yapan, aşkından fedakarlığın kitabını yazan Necdet tabii ki en fedakar aşık sıfatını alnının akıyla hakediyor.
 
YORUMLAR




DİĞER HABERLER