Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Sony Channel Türkiye: Hayatı Yakala

 

Sony Channel Türkiye, 28 Mart 2017 akşamı 21.00 itibariyle yayına başladı. Türksat uydularından bütün dijital platformlara kadar her yerden şifresiz yayın yapan Sony Channel Türkiye, Türkiye’deki tek şifresiz premium TV kanalı olarak yayın hayatına başladı.

 

Dört kanalı olan Planet TV’nin (Türk, Mutfak, Çocuk, Pembe) çoğunluk hissesini alan Sony Pictures Television Network işe Planet Pembe’yi Sony Channel Türkiye’ye dönüştürerek başladı. Bunun üzerine yakın gelecekte Planet Mutfak ve Planet Çocuk da dönüşüm geçirecek (Ve içerikleri özgün olacak) hatta Planet Türk hakkında da planlar mevcut. Ancak şu anda elimizdeki tek Sony Channel kanalı var ve neyse ki onun da içeriği oldukça geniş tutulmuş.

 

Önce elbetteki dizilerden bahsetmek lazım. Fargo, Pretty Little Liars, The Blacklist gibi ünlü dramalar; Vikings’in başını çektiği aksiyon dizileri; Person Of Interest, Fringe, Gotham, The Blacklist ve dahası kanalın dizi katoloğunda mevcut.  Haftanın altı günü yayınlanacak Rizzoli&Isles (19.00) ve The Mentalist ile beş gün yayınlanacak Vikings’in (23.00) yanısıra 22.00 kuşağı her güne farklı bir dizi olarak ayarlanmış durumda şimdilik. Gündüz kuşağındaki Latin Amerika dizilerinden gece kuşağındaki Vikings ve Crossing Lines’a kadar giden çizgi özenle belirlenmiş.

 

İşin en iyi tarafıysa diziler değil, filmler. Kanal haftanın her günü 20.00’a Prime Time Film Kuşağı koyarken Pazar gününün tamamını sinemaya ayırıyor. The Wolf Of Wall Street’ten, Harry Potter’a uzanan gişesi ve ödülü bol bir film listesinin yanında Avrupa Sineması da kanalın içeriğine dahil olacak. Her gün öğle kuşağında aile filmleri ve animasyonlar da cabası. Yabancı içeriğe aşina olanlar için işin kötü tarafı olarak sayılabilecek tek şey bütün içeriğin dublajlı olması. Dil seçeneği sunan platformlarda bu seçenek olacak ama örneğin uyduda bu seçenek olmayacak.

 

Sony Channel Türkiye bir basın toplantısıyla amaçlarını ve gelecek planlarını açıkladı. Neden dijital platform değil de bir TV kanalı projesi olduğunu, TV’nin her zaman izleneceği gerçeğiyle açıklıyor kanal yöneticileri. Hangi dijital platforma sahip olursan ol sonuçta TV kanalı izliyorsun ve Sony Channel da bize bunu sunuyor. Paralı kanal kalitesinde bir açık kanal olduğu iddiasıyla gelen Sony Channel Türkiye’nin kaliteli içerik sunma çabasından tüm televizyon sektörü memnun olmalı.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER