Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Sinemada beş duyuya hitap eden gerçeklik devrimi 4DX teknolojisi artık Türkiye'de

Su, koku, titreşim, ışık efekti, sis ve hareketli koltuklarıyla beş duyuya hitap eden 4DX teknolojisi, önceki gün İstanbul Cinemaximum Marmara Forum'da 'Hunger Games Mockingjay Part 2 / Açlık Oyunları Alaycı Kuş Bölüm 2'nin gösterimiyle tanıtıldı.

 

Mars Cinema Group ve CJ 4DPLEX işbirliğiyle Türkiye'ye getirilen 4DX teknolojisi sinema izleyicisini gerçek anlamda filme dahil eden bir deneyim sunuyor. 4DX teknolojisinin lansmanında Tükiye'de gösterilen ilk filmin, 20 Kasım'da vizyona giren 'Hunger Games Mockingjay Part 2 / Açlık Oyunları Alaycı Kuş Bölüm 2' olmasıysa seriye yakışır bir final izlememizi sağladı. 'Açlık Oyunları Alaycı Kuş Bölüm 2', serinin diğer filmlerine göre görsellik açısından da çok daha iyi olunca 4DX'le birlikte hakkını vererek izlemiş olduk diyebiliriz.

 

4DX teknolojisinden biraz bahsedecek olursak, 5D sinema deneyimini yaşayanların aşina olduğu bir teknoloji diyebiliriz ama tabii çok daha gelişmişi. Öncelikle teknoloji, kısa süreli gösterimler için değil uzun metraj sinema filmleri için tasarlanmış. Film boyunca sürekli bir hareket yok, sadece filmin bir yerinde patlama olduğunda sarsılıyorsunuz bu da gerçekçiliği arttıran bir unsur. Özellikle de uzun süre bir efekte maruz kalmamışsanız filmde gerilimin arttığı bir sahnede gerçekleşen ani bir patlama o sahnedeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlıyor. Filmden spoiler vermekten kaçınarak şöyle söyleyebiliriz, bir sahnede rüzgar estiğinde sinema salonunda da verilen havayla rüzgar esiyormuş hissi yaşatılıyor ya da başka bir sahneyle eş zamanlı olarak salonda ışıklar patlayabiliyor.

 

Türkiye'nin ilk 4DX salonu Mars Cinema Group'un en fazla salonuna ve koltuk sayısına sahip sineması Cinemaximum Marmara Forum'da yer alıyor. Mars Cinema Group CEO'su Kurt Rieder 4DX teknolojisiyle ilgili, "Hareketli sinema deneyimi alanında lider olan 4DX'in önde gelen tüm film stüdyolarının desteğini arkasına alması sayesinde sinemaseverler için en iyi içerikleri sunabileceğiz" diyor. Şunu da belirtmekte fayda var 4DX teknolojisiyle yeni tanıştığımız için şimdilik sadece 'Açlık Oyunları Alaycı Kuş Bölüm 2' gösteriliyor.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER