Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Sex Lies and Videotape: Yüzleş Kendinle

Ann ve Graham. Bir çok sinemaseverin Andie MacDowell ve James Spader hayranlığı bu filmle başladı.

Soderbergh televizyon dizisi The Knick ile son günlerde evimizin baş köşesine yeniden yerleşti. Henüz 29 yaşındayken çok kısıtlı bir bütçeyle çektiği ve Cannes’da Altın Palmiye alan ilk filmi Sex, Lies and Videotape ise, tam 25 yıl önce bugün gösterime girmişti. Bu efsanevi filmi hatırlatmak istedik.

Her ne kadar filmin adı pornografik çağrışımlar yapsa da bu film aslında dört karakteri derinlemesine inceliyor. Filmde çıplaklık yok, seks hakkında bol bol konuşulmasına rağmen belirli bir seks sahnesi de içermiyor. 1989 Altın Palmiye ödüllü, senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini Steven Soderbergh’in yaptığı Sex, Lies and Videotape düşük bütçeli bağımsız bir film örneği. Bu filmde özel efektler yok, birkaç mekanda geçiyor, ve az sayıda oyuncu bulunuyor. Filmin müziklerini Red Hot Chilli Peppers’ın ve Captain Beefheart’ın eski davulcusu ve Soderbergh’in daha sonra yönettiği Traffic’in ve elbette şu sıralar yayında olan dizi The Knick’in de müziklerini besteleyen Cliff Martinez yapmıştı.

Bilmeyenler ya da hatırlamak isteyenler için filmin hikâyesini kısaca anlatayım; Graham (James Spader) uzun bir aradan sonra Baton Rouge, Louisiana’ya geri döner. Bir gece eski okul arkadaşı John (Peter Gallagher) ve önceden hiç tanışmadığı karısı Ann’in (AndieMacDowell) evinde misafir olur. Ann, Graham’in kendisine ev bulmasına yardımcı olur, bu süreçte birbirlerini tanırlar. Ann, zaman içinde Graham’in iktidarsız olduğunu ve seks hakkında konuşan kadınları videoya çekme fetişini öğrenir. Bu durum Ann’i çok rahatsız eder. Diğer yandan John’ın, Ann’in hiç anlaşamadığı kızkardeşi Cynthia (Laura San Giacomo) ile ilişkisi vardır. Graham, Cynthia’nın ilgisini çeker ve Cynthia Graham’e kendisini konuşurken ve mastürbasyon yaparken videoya çekmesine izin verir. Ann, John’ın kendisini aldattığını öğrenince Graham’in evine gidip kendisini de videoya çekmesi için ısrar eder. Bu seans Graham ve Ann’in öpüşmesi ve Graham’in kamerayı kapatmasıyla son bulur. Cynthia John’la olan ilişkisine son verir ve kardeşiyle barışır. Ann, John’ı terk edip Graham’le birlikte olmaya başlar.

1 2 3 4 5
Defne Akman
18/08/2014 01:20
YORUMLAR




DİĞER HABERLER