Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Salıyı sallayan kadınlar, kadınlarımız
Eşkıya dünyaya hükümdar olmadığı gibi salı gecesine de hükümdar olamadı ve ekranın yeni karakterleri gümbür gümbür geldi, "Biz de varız!" dedi. Birbirinden ilginç bu kadar çok kadın tek bir geceye sığmayı ve her biri kendini izletmeyi başarıyorsa bize de alkışlamak (ve izlemek) düşer. 
 
 
Bildiğimiz annelere benzemeyen kadınlar
Kadın'ı hemen etiketlemek zor. Romantik komedi değil, mafya dizisi değil, sınıf atlama dizisi değil, acısıyla tatlısıyla kalabalık ailemiz dizisi hiç değil. Evladı için saçını süpürge eden kutsal anne modeline uymayarak çocuğundan hoşlanmadığını açıkça belli eden bir değil iki anne var mesela: Hatice (Bennu Yıldırımlar) ve Jale (Ece Özdikici). Her ikisinin de ruh halleri ağır ama sağlam adımlarla önümüze seriliyor. Esas annemiz Bahar (Özge Özpirinçci) ise kutsal anne kodlarını harekete geçirebilecek her tür zulme maruz kalıyor ama o da kesinlikle klişe bir tip değil, çocuklarıyla bayağı eğleniyor, o eğlenceyi bize de geçiriyor. Bir de ağır ruh hastası genç kızımız Şirin (Seray Kaya) var ki, kendisi şu an itibariyle dizinin anahtarı resmen. Dördü de gerçekten sıra dışı, izlenesi karakterler. (Fox, 20:00)
 
 
 
Allah başka dert vermesin kadınları
Ufak Tefek Cinayetler'in fantastik kadınlarını izlemek çok zevkli gerçekten. Biri dışında hiçbiri işe gitmiyor, giydiklerini bir daha giymiyorlar, elit bir sitede muhteşem evlerde oturuyorlar, çocukları birbirinden güzel, sinirlenince frambuazlı cheese cake yaparak sakinleşiyorlar ve tek meşgaleleri birbirlerinin kalbini oymak. İş güç sahibi, duyarlı insan Oya'yı (Gökçe Bahadır) kendilerine benzetmekte gecikmeyen popüler kız Merve (şahane Aslıhan Gürbüz), kötü tohum Pelin (Bade İşçil) ve sersem Arzu (Tülin Özer) bu post-modern masalın zamane cadıları. Aklın yolunu dillendiren üst ses Selim Bayraktar (Edip) ise Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı, haremi birbirine katan sinsi Sümbül Ağa'nın tam zıttı bir karakter (Tamam, kadın değil o ama kadınları gayet iyi anlayan erkeklerden). (Star, 20:00)
 
 
Leyla Alaton'un seveceği kadınlar
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da kadınlar her zaman söz sahibiydi de son bir kaç haftadır önce Meryem (Deniz Çakır) ve Ceylan (Sanem Çelik) sonra da Emine (Sevil Akı Saner) mecburiyetten de olsa dizginleri ele geçirdi. Meryem'in masaya yumruk gibi oturması, göz kırpmadan ölüm tehlikesine atılması Ceylan'ın operasyon düzenlemesi, Emine'nin düşmanın yakasına yapışması filan derken, işlerin seyri değişti. Tamam, ev idaresi de hafife alınacak iş değil ama izleyici bu kadınları artık sadece evde, işlerin geri planında görmekle yetinmez sayın senaristler, haberiniz olsun. (atv, 20:00) 
 
 
 
 
 Hürriyet Cumartesi versiyonu
 
 
YORUMLAR




DİĞER HABERLER