Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Previously on TV: Zenginleri öldürecez!

 

Ekranda 26 Şubat - 4 Mart 2018 haftası

 

“Hazır olun zenginleri öldürecez”  

Böyle bir meme vardı yıllar önce. İnternette dolaşıyordu. Duvarda “Zenginleri öldürecez hazır olun” yazıyordu. Şimdi bu yazının sahibine hani neredesiniz demek istiyorum. Kadın’da ortaya çıkıp bütün hikayeyi her an saçma sapan holding entrikalarına çevirecekmiş gibi duran Sarp ve Pırıl’dan, Pırıl’ın babasından çok nefret ediyorum. İlk defa bir dizide zenginler ölsün istiyorum. Tarlabaşı’nda Enver ile Bahar’ın yeni roomie’liğinde, Ceyda, Berşan, Arif,  ağzımızın tadı kaçmadan kendi kendimize eğlenelim istiyorum. Son bölümde Hatice’ye olan çıkışıyla Ferdane Abla da bizimle olabilir.

 

Gran Finale de Maria

Meryem bir pembe dizi ultra kötüsüne dönüştürdüğü Oktay’la bize veda ederek final yaptı. Geçenlerde de bahsetmiştim, böyle aşırı uçurum kenarları tarzındaki ölümler pembe dizilerde olur. Boş vakitlerimde YouTube’da hep “muertes de villanos” videolarını izlerim. Pembe dizilerdeki kötülerin ölümlerini sıralarlar. Orada iki tip ölüm çok meşhurdur. Bir, yanarak ölme; iki binadan atlayıp arabanın üstüne düşüp ölme (sanırım buradaki olay arabadan çıkan metal ve cam sesi). Oktay da ölmüştü ama yine ölmemiş. Şimdi Meryem gün aşırı yayınlanan bir pembe dizi olmadığına göre Oktay neden boşu boşuna yaşadı da iki dakika için hayata geri döndü? Onu Beliz öldürsün diye mi? Bilmiyorum eğer bu gerçek bir prime time draması olsaydı Oktay boşu boşuna yaşamazdı. Üçüncü kez hayata geldiğine göre bir güzel herkesi öldürüp… Bölümler önce gördüğümüz flash forward sahnesine ne oldu? Derin ile Oktay’ın büyük aşk yaşadığı? Olmadı tabii öyle bir şey. Dizi erken bittiği için değil, plansız oldukları için. Günlük yayınlanan pembe diziler bile yapmıyor böyle hatalar çünkü.

 

Bursalı Gelin’i harcayacaklar Matmazel

Tamam İpek dünya iyisi, tatlısı değil. Bazen bana da aşırı yavan geldiği oluyor. Ama lütfen şimdi bu geldiğimiz noktaya bir bakabilir miyiz? Resmen İpek’i haksız çıkarmak için ona bir de hamilelik yalanı söyletiyorlar. Abi zaten çocuğu olan bir kadının sizce buna ihtiyacı var mı? İlla Fikret ve ucuz metresi aklansın diye? Bu arada ben Fikret’in “O öyle bir kadın değil, aramızda bir şey yok!” laflarının da başından sonuna hata olduğunu söylemek istiyorum. Aldatıyorsun, aldatıyorsunuz kardeşim. O kadından hoşlanman bile yeter. Eli eline değmesin, umrumda değil. Fikret karısını aldatıyor ve o ucuz paçoz da evli bir adamın metresi!

 

Zehra ile Zenginliğe Giriş 101

Zehra, Hande olduğundan beri medeniyet adına pek çok şey gördü kısa sürede. İlk aşkıyla romantic date’ler, DNA testleri (neden korktuklarını anlamadım testten, çünkü dizilerde en kolay şey DNA testleriyle oynamaktır), entrika dolu aile sırları ve en önemlisi “dinlenmek”. Zehra yeni zengin ailesine kavuşup, evine attığı ilk adımlardan sonra fake annesi Şule’nin ağzından şu kelimeler çıktı “Hande şimdi biraz dinlensin”. Bu çok önemliydi. Unutmayın dizilerde sadece zenginler dinlenir. Zehra ne kadar Hande olmak istemese de bu sahne artık onun kurtulamayacağının kanıtı oldu.

Diğer tarafta fakirler namuslarını korumak için katil olma peşinde koşarken (sanırım burada Kadın’ın tam tersi bir şekilde özüme dönüp zenginlerin travmatik entrikalarını seçeceğim), Zehra’nın erkek arkadaşı gerçek bir gençlik hatası olarak karşısında dururken ben oyumu Genco’dan yana kullanıyorum. İri iri ele gelir haliyle bence Zehra, Hande’nin Genco’sunu ele geçirsin. Tok tok güzel bir çocuk o.

Adı: Zehra’nın bir başka harikalığına gelmek istiyorum şimdi de. Gazeteci kız Elif. Biz konsept dizilerine, mesleki hikayelere çok alışık değiliz. Ev içlerinde kendi kendimize küsüp barışalım istiyoruz televizyonda. Doktorlar nasıl tuttu bilmiyorum ama şöyle bir mesleki diziye hasretiz öyle söyleyeyim. Bu yüzden Adı: Zehra’daki gazeteci kız ilaç gibi geldi bana. Üstelik de kendisi adeta bir şeytanın arka bacağı. Ama sevgili gazeteci Elif, durduğun yeri çok beğensem de bu dizide entrikaya aç mesleki karakterlerin sonu pek iyi olmuyor. Her ne kadar niyeti iyi olsa da Zehra’ya yardım eden doktor da olaylara yön verme güdüsünün bedelini canıyla ödemişti. Sen tabii ki durmayacaksın, hikayeyi genişleteceksin ama az sakin ol, bir gözlemle, dinle. Belki sonra kitap yazarsın.

 

BAĞLAN KESKİN

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER