Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Previously on Tv: Bir hipnoz biçimi olarak Yasak Elma

28 Mayıs - 3 Haziran 2018 arası ekrandan seçmeler

 

Hipnotik Yasak Elma

Ön yargı insanı mutluluğundan alıkoyuyormuş, bunu bir kez daha anladım. Reklamlarını gördüğümde bile tahammül edemediğim Yasak Elma dizisini ilk kez izledim, ufkum genişledi diyebilirim. Alihan ve Zeynep çifti, erkek tarafı yüzünden biraz düşük enerjili. Alihan’ın panik atak olması ve Zeynep, kendisi ve Cem ile ilgili bir post-threesome hayali görmesi üzerinde durulacak şeyler evet. Ama zaten dizinin olayı bence pek onlar değil. Ender, Yıldız ve Zehra. Şevval Sam’ın nasıl bir şantajın içinde kalıp da bu karakteri oynamak zorunda kaldığını bilmiyorum ama iyi ki kariyerinin bütün yönünü, onca yıldan sonra bu sezon değiştirmeye karar vermiş. Şevval Sam bu zamana kadar hep iyi karakterlere hayat verdiği için biraz yadırgıyorsunuz ama çok seviyorsunuz Ender’i. Ender’in ezeli düşmanı Yıldız ise son bölümde 120K takipçisi ve Şeyma Subaşı model yaptırdığı saç modeli ile bize harika bir gelecek vaat ediyor. Bir de bu saydığım isimlerin üçüncüsü Zehra var. Yıldız ve Ender’in ortak üvey kızları Zehra karakteri, klasik sorunlu büyük kız tiplemesini mükemmel bir oyunculukla ve eklenti jest-mimiklerle canlandıran Şafak Pekdemir’in eseri bence. Üçünün de ortak noktaları birbirlerinden nefret etmeleri. Bana ulaşamıyor musunuz? Merak etmeyin, birbirinden nefret eden kötü kadınlar bir yerde toplanmışsa eğer, oradayımdır.

 

Keşke sen ölseydin

Ufak Tefek Cinayetler’de artık ölenin ve katilin kim olduğunu öğreneceğiz. Dizi beni rahatsız ettiği için izlemeyi bıraktım ama kimin öleceğini ve kimin katil olduğunu merak ediyorum. Bence hiç etkili birisi ölmeyecek. İkinci sezona kalması en gereksiz olan kişi Edip ölecek. Hem kadınların bir araya gelmesi gerek. Bence hepsi Edip’i öldürecek. Aslında ikinci sezonun izlenebilir olması için Serhan’ın ölmesi gerek. Ya da bu bir sezon arası değil de final olsaydı Merve, Arzu ve Pelin’in Oya’yı öldürmesi gerekirdi. Sonuçta her zaman Merve gibiler kazanır, değil mi?

 

Survive edemeyenler

Survivor’da çok değişik şeyler olmaya devam ediyor. Anıl’ın kalbimi yerinden oynatmasından bahsetmiyorum. Nefret ettiğim Turabi’ye karşı sempati duymamdan bahsediyorum. Diğer Ünlüler’den o kadar nefret ediyorum, o kadar kusmak istiyorum ki Turabi bana sevimli görünmeye başladı. Hele Adem’in Turabi’nin dans geçmişine ve Nagihan ile ilişkisine laf atması çok korkunçtu. Adem’i seviyordum ama üzerindeki ezikliği atamadığı için. Kendine güveni gelip gerçek yüzünü gösterince içinde nasıl ilkel, her türlü modernlikten uzak, korkunç eril bir insan olduğu ortaya çıktı. Turabi çağdaş kaldı öyle düşünün. Gönüllüler’i çok seviyorum ama hala biraz aptallık yaptıklarını düşünüyorum. Turabi ve Ümit Karan potada. “Strateji yapıcaz” dediler ve potaya Hakan’ı mı soktular gerçekten? Hakan kendi bile isteye yazılmasa pis konuşurdu. Ayrıca kendisi Turabi’nin de dediği gibi “Sabah oldu,” dense inanılmayacak birisi. Benim anlamadığım nasıl kendini ortalara attığı? Oy potansiyeline nasıl güveniyor? Adem ve Turabi kavgasında Turabi’ye çıkışı da çok seviyesizdi. Yok karısının adını kazıdığı şeyi parçalamış… Turabi zeki bir adam da gayet güzel açıkladı, “Emanet bir barakaya neden eşinin adını kazımış, ben ona yapıp vereyim eve götürsün. Üstelik de ben orada Hakan’ı görmek istemiyordum, yenge ile ilgisi yok,” diye. Neyse Gönüllüler potaya Hilmicem’i sokacaklardı ki Ümit Karan hiç risksiz gitsin. Dokunulmazlığı alan Nagihan, güçlü bir isim söyleyeceğini ve Ünlüler’den elenmesi için bunu yaptığını açık açık söyleyip Damla dedi. Damla ve Hilmicem potada olsa ünlülerin hiç şansı yoktu ama şimdi Hakan biraz riskte. Belki de Sema ve Ümit Karan’a karşı Hilmicem ve Damla “suikast” yapmamış gibi görünmek için Hilmicem yerine Hakan’ı öne sürmüşlerdir. Nedir bu kendilerini onlara beğendirme çabası anlamıyorum. Hilmicem ve Damla onları kendileri gibi sanıyorlar ama onlar asla sizin gibi olamazlar. Survivor’ın ünlü profili, gönüllü profili arasında diğer yarışma programlarından çok ayrı bir tür farkı var. Gönüllüler ne kadar halktan olsalar da sosyo-kültürel olarak, eğitim olarak Survivor’ın kezo ünlü takımından çok çok daha fazla donanımlı ve yetişmiş insanlar. Ahlaki olarak da aynı şekilde. Sema’nın iyiyim ayaklarına yaptığı köylü kurnazlıklarını onlar anlamaz yani. Kendilerini tamamlamış ve başkasına da gerçekten faydası dokunabilecek insanlardan oluşuyor orijinal Gönüllüler her zaman. Hilmicem, Damla, Anıl ve Murat’ı sevmemizin sebebi de bu. MK’yı bu gruptan saymıyorum çünkü onun konuştuğu ana dil bile farklı ve kendisi Gönüllü olamadan Ünlüler’e geçti. Yani sevgili Gönüllü tayfası biraz survive edin ve cesur olun. Karşınızdakiler sizi sizin onları düşündüğüz kadar düşünmeyecek çünkü.    

 

BAĞLAN KESKİN

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER