Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Poyraz Karayel: Bir Mucize Olsun!

Çok uzun süre sonra, Poyraz Karayel’de Zülfikar’ın aşkı, Taşkafa’nın Pamuk’undan daha önce Poyraz’dan bahsetmek geldi içimden. Hayır, Poyraz’a sevgimiz her daim bakidir ama, diğer arkadaşlar bir öncelikliydi benim için. Dizideki en kıymetlim Zülfikar’ı bu sefer kınıyorum ve ona laflar hazırladım, sıra ona da gelecek.

Poyraz’ın dillere destan evlilik teklifi sahnesinden hemen önce attığı o deli  deli mutluluk tiradı sırasında çok fena bayıldım bir kere. İlker Kaleli böyle sahnelerde çok başarılı zaten bunu söylemeye bile gerek yok. Ama tiratların da her kelimesi ayrı güzel, daha Poyraz’ın ağzından çıktıkları an, izleyenin suratında patlayıp milyon parçaya bölünüyorlar, gözünüze burnunuza kaçıyorlar, sonra ‘Aa yok ağlamıyorum, ne alakası var’. Hele hele ‘Mutluluk denen hülyaya kapılıp, sonunda kendinizi öldüreceksiniz.’ Cümlesi bundan kelli bende unutulmaz bir yerdedir, hay ağzına sağlıktır, yazanın elleri dert görmesindir.

Poyraz’ın balkondan kendisini bırakarak ettiği evlenme teklifi derseniz, dünyanın en Poyraz evlenme teklifiydi ve dünyanın en güzel Ayşegül’üne daha uygunu bulunamazdı, ve bu saatten sonra ne bizi ne Ayşegül’ü kesmezdi. Uzun zamandır bu kadar aşırı sempatik, bu kadar iliklere kadar romantik, bu kadar içimdeki son cool’luk kırıntılarını da yok eden bir şey izlememiştim, pek güzel oldu, çok teşekkür.

Yazının konusu olmamakla birlikte, halkın aşağıda gerdiği bir brandaya atlama sahnesi görünce, Aşık Oldum’daki Şener Şen’i anmadan asla geçemem bu arada. Onun o insanlara ufak el hareketleriyle kalabalık yapmayın, geçin, demesi, insanların yığılması, sonunda atlaması ve kafasını kaldırdığı an karısıyla göz göze gelmesi efsane bir sahnedir, izlemediyseniz dev tavsiye ederim.

Bu bölümlük son sözlerim, canım Zülfikar’a, canımın içi Zülfikar’a. Dedem sen neyin peşindesin? Çiğdem’in peşinden gitmek, o ara Meltem’e akacakken kopup tekrar Çiğdem’e koşmak? Bunlar hiç sana yakışıyor mu? Hayır, beş kişiden dördü zaten bunu yapar, Zülfikar yapmaz. Yaparsa Zülfikar olmaz. Zülfikar bir sever, bastığı yeri göremez sevgisinden, değil ki başkasını. Meltem’in o bir türlü dile gelemeyen, her ‘seni seviyorum’ yerine söylediği ‘Çiğdem çok güzel kız’ deyişlerini severim ben, sakınır saklarım. Zülfikar da öyle yapar işte. Her insan hata yapabilir, bu haftayı kaşlarının hatırına hoş görelim. Biz hoş görürüz de tabii o kapkafa Meltem ne yapar onu bilmem. Bizi seven insanları üzmeyelim, temennim budur. İyi seyirler dilerim.

Acele not: Pamuk hala bulunmadı unuttum sanılmasın. (Fakat Taşkafa’da unutmadı, hala arıyor. İmza: Editör)

YORUMLAR




DİĞER HABERLER