Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Popi olamadı aşkımız, ikimiz de şaşkınız

Muhteşem Yüzyıl final yaptığı gece gözlerimizin yaşı yere düşmeden MYY Kösem tanıtımı verilmişti ve hüzün ve sevinci bir arada yaşamıştık. Zira entrika tanrılarına ve  harem dalaverelerine üç sezon boyunca bağımlı hale gelen bünyemizi sadece bir buçuk yıl nadasa bırakacaktık. Ne olur du ki yani? Bir buçuk sene nedir ki, beklerdik. Sabrettik, vefa ettik,  hasret çektik, lakin gel gör ki aradığımızı bulamadık galiba. Ne oldu da böyle oldu peki? Hem de dizinin ismiyle müsemma Kösem'i, entrika kraliçesi Bihter'e can veren  Beren Saat olmasına rağmen. Bu nasıl bedbahtlıktı tanrım?  Katran karası dramaların ekranlarda kol gezdiği akşamlarda entrika izleme saadetimiz başka bahara mı kalacaktı peki?

İşin latifesi bir yana, büyük beklenti ve sağlam bir tanıtım rüzgarı ile başlayan dizi, reytinglerde büyük hüsran yaşıyor. Büyük bir prodüksiyonun spin off'u olmak tabi ki büyük bir risk ama bu kadar düşük reyting alacağını da sanırım kimse tahmin etmedi. (Açıkcası ben tahmin etmedim) Sonuç olarak Muhteşem Yüzyıl Kösem moda tabirle söylemek gerekirse eğer, maalesef tutmadı.

Dizinin reytinglerde bir türlü istenilen sonuçları alamamasının sebeplerine geçmeden önce dizinin yurtdışı satışları yapıldığı için yayından kaldırılma gibi  bir sorunu olmadığını da not düşeyim. Peki ne oldu da dizi Muhteşem Yüzyıl'ın ekmeğini ağız tadıyla yiyemedi? Gelin hep beraber dizinin doğrularına ve yanlışlarına maddeler halinde bir bakalım.

Yayın kanalı ve yayın günü: Dizinin Muhteşem Yüzyıl ile aynı kanalda yayınlanması doğrularından biri. Yayın gününe gelirsek;  Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlandığı Çarşamba günü değil de Perşembe gününe alınması da doğrularından. TRT1'de yayınlanan diğer bir tarihi dizi olan Diriliş Ertuğrul'un aldığı yüksek reyting oranları ile mücadele etmek yerine reyting listesinde birinci olmasına rağmen  artık eski yüksek oranları almayan Kurtlar Vadisi Pusu ile rekabet etmesi görece olarak daha mantıklıydı. Zira hatırlarsak eğer Kurtlar Vadisi Pusu, Beren Saat'in Engin Akyürek ile başrolü paylaştığı Fatmagül'ün Suçu Ne? 'yi yayınlandığı iki sezon boyunca hiç geçememişti.

1 2
Asuman Turhan
02/02/2016 19:18
YORUMLAR




DİĞER HABERLER