Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Perran Kutman'ı mı izleriz Neriman'ı mı?
 
 
 
 
 
 
Perran Kutman kimimizin çocukluğuna, kimimizin gençliğine kimimizin de aklının artık her şeye yettiği yaşlarına en güzel hatıraları, kahkahaları bırakabilmiş oyunculardan biridir. Ah Neriman! Dizisi başlayacağı duyulduğu zaman bir kesim çok heyecanlandı, bir kısım da “eehh” dedi geçti. Kadro fena değildi, iş sıcak görünüyordu. Peki ne izledik, izlediğimizi sevdik mi? Sitemizin nadide yazarlarından Aytaç Kara izledi ve kafasında “Kaçırdım ama izleyeyim mi?” diye soranlar için sorulara kısacık bir cevap verdi.



AYTAÇ KARA:
 
Ah Neriman bana göre izlenesi bir dizi olmuş. Bir kere daha en başta jeneriği ilgi çekici geldi. Amerika’yı tekrardan keşfetmeyip dizinin içindeki sahnelerden jenerik hazırlama fikrini kullanan kişiye teşekkür ettim zaten. Sonrası oyunculuklar… Perran Kutman için ters bir şey söylemek mümkün değil, zaten söyleyen insan çarpılıverir; dahası dizinin tabiiki en harika parçası o oluvermiş. Kız tayfası ise ne yazık ki o kadar değildi. Artık onlar ilk bölüm zamanında rollere mi alışamamışlardı, yoksa bulundukları rolün içinde onlara ben mi bir türlü alışamadım orası muamma. Ama her şeyden çok çocuk oyuncu ‘dozu kaçmış’ bir çocuk, onu biraz olgunlaştıralım diye düşündürttü. Yan, daha doğrusu kadronun kalanı ise bu durumu iyi kapatıp diziyi göze batmayan bir hale getirmiş. Senaryo için çok söyleyecek bir şeyim yok. Amerika’nın tekrar keşfedildiği yer burasıydı zaten. Adamın borçları vardır ama çıkış yolu bulamaz. İflas eder. Eşi de zenginliğe deli gibi alışık kızlarını alıp kendisini eski mahallesinde buluverir. Bunun başka ve ufak bir versiyonu da şu sıralar Benim Adım Gültepe’nin içinde oynuyor. Burada merak ettiğim nokta koca için hapis, kalp krizi veya yurt dışından hangisini kullanacaklarıydı.Bunlar gitti ‘İntihar’ seçeneğini kullandılar. Öyle de acayip bir şey olmadı değil. Neyse tabiiki bu da kabulüm.

Her neyse… Pazartesi TV için biraz karışık, daha doğrusu Karadayı veya Ulan İstanbul gibi önemli dizilerin olduğu bir gün. Ben “Yolu açık olsun,” diyeyim, belki lazım olur. Kendisine yeten bir şekilde etrafta kalsa ve Perran Kutman’I biraz uzun surely izlesek fena olmaz hani…




Ve rating değerlendirmesi:

Reaksiyon’un şaşırtan yükselişi, Karadayı’nın sarsılmaz birinciliği, Ulan İstanbul’un kitlesi filan darken “Ah Neriman!” kendine pek iyi bir yer bulamadı.

TOTAL




AB




Sosyal Medya ölçümlerinde ise kendine ilk üç ve beşte yer bulamadı.

KİMOLA

Kimola Analytics @kimolaanalytics

#SosyalTV'de 22 EylülPazartesi

1- #Ulanistanbul
2- #Karadayı
3- #Reaksiyon
4- #FoxAnaHaber
5- #CalarSaat

SOMERA

22 EylülPztSomera#SosyalRatingsıralaması:

1. Bursaspor – Beşiktaş@LigTV
2. İ.Başakşehir – Trabzonspor@LigTV
3. Ulan İstanbul @KanalD
 
YORUMLAR




DİĞER HABERLER