Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Patti Smith’in kitabı Just Kids televizyona uyarlanıyor!

Ekranlarda 1960 ve 70‘lerin New York’unu ve dönemin ünlü sanatçılarını görmeye hazır olun.

Patti Smith’in 1960 ve 70‘lerde New York’taki hayatını, fotoğrafçı Robert Mapplethorpe’la olan ilişkisini, meteliğe kurşun atmalarına rağmen son bulmayan yaratım süreçlerini ve Bob Dylan’dan Charles Bukowski’ye, Tom Waits’den Janis Joplin’e birçok sanatçının çalışma ve ilham durağı olmuş bir New York efsanesi olan Hotel Chelsea anılarını olanca yalınlığıyla anlattığı besteseller kitabı, Just Kids (Türkiye’de yayınlanan adıyla Çoluk Çocuk) Showtime tarafından televizyona uyarlanacak.

Bu haber, televizyonun altın çağını yaşadığının bir diğer ispatı, zira başta sinema filmi olarak planlanan kitap için Smith, karakterlerin daha derinlemesine işlenip, kitaptaki konulara daha geniş yer verilmesine imkan tanıdığından dolayı televizyonun daha çok anlatım özgürlüğü sağladığını söyledi.

Patti Smith, son dört yıldır The Aviator ve Gladiator filmleriyle tanınan Oscar adayı senarist John Logan’la dizinin senaryosu üzerinde çalışıyor. Oyuncular ise henüz belli değil, fakat Smith’in gönlünden geçen iki oyuncunun ismi şimdiden dolaşıma girmiş durumda: Kristen Stewart ve  Robert Pattinson.

Dönemin atmosferi ve kitabın güzelliği düşünüldüğünde birlikte üretip yaratan hem sevgili, hem dost, hem sadık, hem özgür ‘çoluk çocuğun’ televizyonda nasıl sunulacağı şimdiden izleyicinin iştahını kabartıyor.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER