Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
ÖZGE DOĞAN’IN LİSTESİ
 

EN YARIM KALAN AŞK

Zarife (Tuba Büyüküstün), Ümit (Serdar Yeğin), ">Çemberimde Gül Oya

Tuba Büyüküstün'ün şu ana kadar üstüne dikilen en güzel elbise; Zarife karakteri. İsmi gibi dünyanın en naifi, enBiçki dikiş kursundan zaman buldukça buluşan, sokaklarda kaçamak daireler çizen, Ümit'in taksisinde QQQQQQQQOne Way Ticket dinleyen iki gencecik aşık. Ümit yitip gider, Zarife karşımıza Itır Esen olarak çıkar yıllar sonra. Gözlerinde Ümit'in silinmemiş iziyle haliyle.


EN SESSİZ SEDASIZ YANIBAŞINDA FİLİZLENEN AŞK

Yaman (Ege Aydan), Bahar (Nurgül Yeşilçay), ">Asmalı Konak

Dışardan onları görenler bunlar iyi bir çift olur diyebilirdi. Eğer Bahar'ın karşısına Seymen (Özcan Deniz) çıkmasaydı... Verilere bakalım; aynı zevkler, beğeniler, alışkanlıklar, ve sosyal çevre. Ama bunlarla aşık olunsaydı işimiz vardı tabii. Bahar'a ezelden beri aşık Yaman sonunda Nevşehir'in bir esnaf lokantasında itiraf etmişti her şeyi. Ondan sonra bir daha da ağzını açmadı konuyla ilgili.


EN TATLI FLÖRT

Aysel (Derya Alabora), Ali Rıza (Ayhan Kavas), Şaşıfelek Çıkmazı

Aysel’e hiçbir zaman boşanmış cefakar kadın-kutsal anne tacını layık görmedik. Üç çocuğu da olsa beş çocuğu da; bu kadın gezecek, sevecek, sevişecek. Nitekim öyle oldu, mahallenin edebiyat öğretmeni Ali Rıza’ya başta abayı yaktı, bordo rujları sürüp gittiği yemeklerde attığı Aysel kahkahalarıyla başta onu mest etti. Sonra bu emniyetli ilişki halinden sıkılsa da o akşam masadaki flörtleşmelerini hiç unutmadık.


EN GÜZEL İLK BAKIŞTA AŞK SAHNESİ

Aliye (Sanem Çelik), Deniz (Nejat İşler), Aliye

Deniz’in ceketi için ölçü vermeye gittiği yer Aliye’nin çalıştığı yerden başkası değildi. Aliye’nin dudağına tutturduğu iğneler, mavi elbisesi ve Nejat İşler’in oyuncuğuyla algıladığımız dördüncü boyutu kokusu Deniz’i olduğu yere mıhladı. Muhtemelen yaz sabahları duş alıp çıkan bir kadının kokusuna aşık olup “Çok güzelsin,” dedi bir anda. O kokuyu duymasa belki de aşık olmayacaktı.





EN HAYIRSIZ AŞK

Selo (Ümit Çırak), Canan Cansev (Goncagül Sunar), Çemberimde Gül Oya

Canan hiçbir zaman ömrünü gazinolarda tüketmeyi düşünmedi--kim düşünür ki? Hayalleri gerçekten de pembe panjurlu ev kadardı. Şarkı söylemekten kazandığı parayı, köşeye ayırdığı bütün birikimini bir gün alıp gidince Selo, keyfine göre şarkı söyleyeceği günlerin hayali de geride kaldı. Dizinin tema müziği gibi onun hayatı: “Bana, bana, hep bana”


EN BÜYÜK ESKİ ZAMAN AŞKI

Yurdanur (Özge Özberk), Mehmet (Mehmet Ali Nuroğlu) Çemberimde Gül Oya

Yurdanur’un yıllar sonra Şolohov’un Don Hikayeleri’nin arasından Mehmet’in notunu bulması yeterdi. “Hani kilisede dilek mumu yaktığımız gün var ya. Ben bir dilek bulamadım biliyor musun? Benim dileğim gerçekleşmiş.”


EN “NE ALAKA ŞİMDİ BUNLAR?” AŞK

Elif (Bennu Yıldırımlar), Fikret (Şevket Altuğ), Süper Baba

Biri sokaklarda bileklik satıyordu. Kendini korumak için sert olması, sokağın dilinden anlaması gerekiyordu. Mini eteği, dalgalı saçları, elinde birasıyla Elif şahaneydi. Fikret ise bir yandan gazeteci olmak isteyen büyük kızının peşinden koşturur, diğer yandan oğlunun ergenlik sorunlarıyla baş etmeye çalışır. Evdeki dedeler evin küçük kızından beterdir. Düzen seven, huzur isteyen, cetvelle çizilmiş gibi doğru bir Fikret varken elimizde Elif’le bunlar nasıl olur demiştik. Her şeye rağmen oldular, en güzeli de bu oldu.


EN GÜZEL AŞK REPLİĞİ

Mehmet (Mehmet Ali Nuroğlu), Çemberimde Gül Oya

“Hani böyle karanlık bir gecede bir yokuş inerken bir köşeyi dönersin, deniz çıkar ya karşına, sonra o denizde bir gemi belirir. Şıkır şıkır ışıklarla gelip geçer. Sen sevinirsin, hiç nedensiz. Seni tanıdığımdan beri hep bir gemi geçiyor içimden.”


EN “BUGÜNÜ ASLINDA NASIL BEKLEDİMDİ” KONUŞMASI

Fikret (Şevket Altuğ), İpek (Jülide Kural), Süper Baba

İpek, Fikret’i resmen yüz üstü bırakıp Amerika’ya gider. Fikret ölümden döner, yeni bir sayfa açar, hayatına devam eder, İpek defterini kapatır. Yıllar sonra İpek o güzelim mahalleye geri dönünce Fikret sorar; “Çengelköy’e şimdi nasıl sığacaksın acaba? Burası sana birkaç numara küçük gelemeyecek mi? Değdi mi ha, değdi mi?”


EN SIKICI ÇİFT

Azra (Hazal Kaya), Kerem (Hakan Kurtaş) - A.Ş.K

A.Ş.K'ın bitmesinde baş rolü oynayan neden: Azra ve Kerem arasındaki gerilim hattının yaz görmüş teller gibi yerlere uzaması. Daha fazla yazamayacağım yarab.
 
 
ETİKETLER : Özge Doğan
YORUMLAR




DİĞER HABERLER