Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Osmanlı'da Delilik ve Kötülük 101

Muhteşem Yüzyıl Kösem'i dün akşam belki başladığından beri ilk kez ilgiyle izledim. İçi boş karakterler, uyduruktan olaylar, bir yere varmayan kargaşalar yoktu. Beren Saat geldikten sonra tabii daha iyiydi, onun merkeziliğine hayranım ama Hürrem'den alıştığımız şekilde Kösem'in de bir sürü yan hikayesi olmalıydı.

Şimdi neden bu kadar sevdim, durum ne şöyle; Kösem'le Sultan Ahmed'in aşkları var evet ama o kadar da yok. Bu olayın böyle olması benim hoşuma gidiyor. Onlara pek kafa yormuyorum. Kösem'in hırsları daha çok hoşuma gidiyor. Ama madem Yasemin, Kösem'in kardeşi keşke bildiğimiz birisi ya da en azından birazcık ışığı olan birisi oynasaydı. Keşke Kösem az biraz daha geç kardeşi olduğunu anlasaydı da o korkunç karakalem çizimlerini Yasemin'in burnuna soksaydı. Safiye Sultan iyi entrikacıymış ama. İnsanın aklına gelmez. Bayağı emek sarfetmiş kötülük için.

Neyse esas yerlere gelelim. Favorim tabii ki içindeki kötülüğü damıtmaya gelen Öykü Karayel'den Dilruba! Kesinlikle hep kötü olmalı. İki sezon boyunca iki kardeşin arasına girmiş bir isim sonuçta. Ne kadar iyi olsa da kumaşında var. Buradaki soğuk kanlılığı, Mustafa'nın öldürdüğü cariyeye hiç acımaması harika. Eğer ona partner olarak da Davud Paşa için Mustafa Üstündağ geldiyse büyük olaylar kopacak demektir. Bu aileden hep umutluydum. Mustafa da beni yanıltmadı. Allah'ım o nasıl tatlı bir deliliktir nasıl harika bir saykoluktur. Çılgın Padişah olsun, uğrunda her türlü ölelim. Haremden onun için seçtikleri tatlı dilli neşeli kafa dağıtacak cariye o dobik miydi gerçekten? Mustafa'nın onu öldürecek olduğu herhalde içlerine doğdu. Kurtulalım dediler. Mustafa bebeğim seninleyim.

Genç Osman'ı daha anlamadım. Tarihteki sonunu nasıl işleyecekler bilemedim.

İskender olayları çok Game of Thrones. Onun yeniçeri eğitimleri bile Jon Snow'un duvar olayıydı. Bu kayıp şehzadelik de öyle. Neyse Safiye Sultan da Cersei gibi zindanlara düştüyse bir sorun yok. Ama o da biraz erken düştü sanki.

MYY Kösem'in bu sefer gerçekten olduğunu düşünüyorum. Dilruba ve Mustafa kardeşlerden büyük performanslar bekliyorum. Aradığımız kan galiba delilik ve kötülükmüş.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER