Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Oscar'ları İzleme Rehberi 2016 Edition

 

Oscar'ları İzleme Rehberi 2016 Edition 

Baştan söyleyeyim, geçen sene de buna benzer bir yazı yazmıştım, o yazıdan bayağı bir şeyler çalacağım, çünkü öküz olduğum için hiç değişmemişim sanırım, yalnız daha da önemli bir değişmemezlik var; Oscar gecesi keyif gecesidir, biz de keyfimize nasıl keyif katarız, Oscar’ı nasıl izleriz onu konuşalım.

O saatte ayakta olacaksanız ve ucundan kıyısından da olsa Oscar’ları izleyecekseniz n’olur “Tören çok bayık,” “Ben Hollywood’dan zaten nefret ediyorum,” “Oscar’lar da neymiş yaa,” gibi hipster yorumlar yapmayın, samimiyetten zaten uzaklaşıyorsunuz da, hipster’lığın da kimseye faydası yok. Ne demişler, popüler kültüre inanma popüler kültürsüz de kalma.

Ayakta kalmak sıkıntı, öğrenciyseniz okulu ekmeye, çalışıyorsanız işten izin almaya hazır olmalısınız. O “Uyumadan giderim,” miti çok büyük yalan. İnsan öğlen 12’ye kadar falan hakikaten gayet iyi dayanıyor, sonra her şeye gülmeye başladığınız, hiperaktivitenin tavan yaptığı garip bir dönem başlıyor. Ardından bacaklarda bir hissizlik, garip karıncalanmalar, ateş basması ve uyku modu, kendinize yazık etmeyin.

Üniversite ve sonrası hayatım NBA maçlarını izlemekle geçtiğinden gece uyumama konusunda deneyim kazandığımı söylersem beni yargılamazsınız diye düşünüyorum. Eğer ille akşamın bir noktasında uyuyacaksanız “12’de yatayım, başlarken uyanırım,” demeyin; uykunun en tatlı anı, karanlığın en çöktüğü saatler onlar, kalkamıyor insan. Yemekten sonra şöyle 7-8 gibi tercihen kanepede yapılacak 1 saatlik şekerleme ideal.

Rejimde misiniz? Bir geceliğine boşverin. Tamam biliyorum, vücuda saygı duymak-sağlıklı yaşam bunlar önemli ama Oscar da senede bir gün. Kahve ya da çay hangisini seviyorsanız mutlaka bulunsun, akşamdan kalma yemekleri ısıtıp yemeye kalkmayın, ağırdır onlar uyku yapar. Hafif zeytinyağlılar, kuruyemiş ve hatta kurutulmuş meyveler ideal. Çıldırmak istiyorsanız çikolata da olur. Tuzlu yemeyin, tansiyonu düşürür, uyku getirir. En fenası reklam araları, twitter kullanıcısıysanız oradan millete laf yetiştirin; değilseniz evi turlayın. Asla üstünüzde battaniyeyle-pikeyle oturmayın. Yayılmacı kanepelerden çok tekli koltukları tercih edin.

1 2 3 4
Aras Bayram
28/02/2016 04:37
YORUMLAR




DİĞER HABERLER