Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Neyyy!!! James Franco senenin en iyi filmi Mustang mi demiş!

James Franco’nun filmler üzerinden serbest dalış yaptığı, ciddi ciddi film eleştirileri değil de yanındaki arkadaşıyla konuşurmuş gibi Semaj’la (ki o da kendisi oluyor) sadece filmleri seven bir insan olarak sohbet ettiği Indiewire’daki köşesinde bu sefer Mustang konuk oldu. Hem de ne övgülerle...

Mustang, Franco’nun bu sene şu ana kadar en beğendiği film olmuş. Hem oyunculuklara hem yönetmenliğe tam not vermiş. Filmle ilgili en çok karşımıza çıkan yorum Franco’nun da kaleminden dökülüyor; “Kardeşleri oynayan genç oyuncular inanılmaz.” Kardeşleri kendi hallerinde saatlerce izleyebileceğini, aralarındaki dinamiğin çok etkileyici ve gerçek olduğundan bahsediyor.

Kameranın, “duvardaki sinek”  (“fly on the wall”) gibi varlığının hissedilmediği ve yaşamın  tüm doğallığıyla kameranın önünde aktığı yaklaşıma, yönetmenin “minimalist kesmelerine”,  senaryonun oynanmadığına, adeta “yaşandığına” olan takdiri Franco’nun satırlarına yanısyor.

Filmle ilgili, özellikle bekaret meselelerinde “modern Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığına” olan eleştiriler de Franco tarafından yerli yerine oturtuluyor.  “Filmin Türkiye’deki yaşamın bütün boyutlarını yansıtmak gibi bir sorumluluğu yok. Film sadece hikayesini anlatmakla yükümlüdür.”

Özet geçtiğimiz yazının orjinal haline buradan ulaşabilrsiniz.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER