Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Netflix'ten daha rahat izleme tüyoları!

Netflix, tüm dünyada 100 milyondan fazla izleyicisine diledikleri her türlü içeriği, herhangi bir zamanda ve yerde izleme özgürlüğü veriyor. Netflix ile gelen bu yeni online izleme alışkanlığı, korsan sitelerde sürekli karşımıza çıkan pop-up reklamlar ya da takılma problemlerini ortadan kaldırdığı gibi abonelik modelinde hiçbir zaman reklam yer almadığı için tüketici mümkün olan kesintisiz izleme deneyimini Netflix’te buluyor.

Peki daha iyi bir “streaming” deneyimi mümkün mü? Netflix’i her anlamda daha verimli kullanabilmenizi sağlayacak tavsiye ve püf noktalarını bizzat Netflix sıralıyor: 

 

  • Film ve dizi bölümlerini offline izleyin. Netflix’in getirdiği indirme özelliği, sevdiğiniz filmleri ve dizileri trafikte, uçakta, herhangi bir yerde mobil veriye dokunmaksızın offline olarak izlemeyi mümkün kılıyor. Cep telefonu, tablet ve Windows masaüstü bilgisayarlara Netflix içeriklerini indirmek için uygulamada “İndirilebilir İçerik” öğesini seçin. İstediğiniz içeriğin yanındaki indirme simgesine dokunduktan sonra yola çıkmaya hazırsınız! Ancak indirilen içeriklerin farklı geçerlilik süreleri olduğunu unutmayın. Süreleri dolan içerikler otomatik olarak mobil uygulamanın İndirilenler bölümünden silinir.
  • İntroyu atla. Yatağa uzanmış dizi bölümlerini ardı ardına izliyorsunuz ve her yeni bölüme geçtiğinizde dizinin jenerik girişini tekrar tekrar izlemek zorunda kalıyorsunuz. Bu 30 saniyelik işkenceye(!) katlanamayanlar için Netflix introyu atla tuşunu hayata geçirdi.
  • Altyazıları özelleştirin. Dizi izlerken altyazı okunurluğu sizi rahatsız ettiğinde Hesap > Altyazı Görünümü sayfasına girerek, altyazıları dilediğiniz gibi özelleştirebileceğinizi biliyor musunuz? Altyazıların font, renk ve boyutunu belirlemek sizin elinizde.
  • Başparmakla oylamayı unutmayın. Netflix izlediğiniz her içerikten sonra o dizi ya da filmle ilgili memnuniyetinizi ya da hoşnutsuzluğunuzu basit bir başparmak yukarı/aşağı tuşuyla bildirmenizi ister. Ayrıca her içeriğin yanında, o içeriği izlemekten hoşlanıp hoşlanmayacağınıza dair Netflix’in size özel sunduğu “% eşleşme” puanı görürsünüz. Bu puan, sadece sizin izleme geçmişiniz ve oyladığınız içeriklerin türlerine göre hesaplanır. Dolayısıyla Netflix’te izlediğiniz içerikleri ne kadar çok oylarsanız, o kadar iyi kişisel önerilerle karşılaşır, ne izleyeceğinizi bulmak için Netflix kataloğunun arka köşelerinde geçireceğiniz bir 30 dakikadan tasarruf edebilirsiniz.
  • Her ay Netflix’e eklenen yeni içerikleri takip edin. Netflix her ay, kataloğuna eklenen onlarca Netflix orijinal yapımı dizi, film, belgesel, komedi ve çocuk programlarının yanı sıra lisanslı içerikleri sıralayan bir bülten paylaşır. Gelecek ay için izleme programınızı önceden planlamak için bu bültenleri kaçırmayın.
  • Klavye kısayolları hayat kurtarır. Yatakta ya da koltukta dinlenirken mümkün olan en az hareketle Netflix izlemeyi sevenlerdenseniz, klavye kısayollarına hakim olmanız önemli. “F” tuşu tam ekran moduna geçer, “Esc” ise tam ekran modunu kapatır.  Diğer video oynatıcıların çoğunda olduğu “Space” tuşu içeriği duraklatıp başlatır. Shift + Sağ Ok hızlı ileri sarar; Shift + Sol Ok geri sarar.
  • Yükleme sürelerine elveda. İnternet bağlantınız kötü diye videonun dakikalarca yüklenmesini beklemenize gerek yok. Chrome'da Ctrl, Shift, Alt/Opt ve S tuşlarına aynı anda basıp gizli Yayın Yöneticisi menüsünü açın. Burada karşınıza çıkan seçeneklerden bit hızı ayarını yapabilirsiniz. Bu menüye ayrıca Shift ve Opt (veya Windows PC'lerde Shift ve Alt) tuşlarına basıp fare ile sol tıklayarak da erişebilirsiniz.

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER