Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Netflix'den aile yardımı!

Ergenlik çağındaki çocuğunuza daha yakın olmak istiyorsanız, onun izlediği dizileri izleyin diyor Netflix, çünkü bir araştırma yaptırmış. 

Netflix araştırmasına göre, ebeveynler ve ergenlik çağındaki çocukları arasındaki iletişimin gelişmesinde ortak izlenen diziler önemli bir rol oynuyor. Ebeveynlerin yüzde 80’i, ergenlik çağındaki çocuklarıyla daha yakın iletişim kurabilmek için onların sevdiği dizileri izlediğini söyledi. 

Dünyada her gün birçok ebeveyn ergenlik çağındaki çocukları ile bağ kurmak için çabalarken genel kanının aksine gençler de aileleriyle aralarındaki iletişimi sağlamlaştırmak istiyor. Netflix, farklı ülkelerden ebeveynler ve ergenlik dönemindeki çocuklarla görüşerek gerçekleştirdiği araştırmada, ebeveynlerin yüzde 70’inin, ergenlik dönemindeki çocukların ise yüzde 66’sının birbirleriyle konuşacak daha fazla ortak nokta bulmak istediğini tespit etti. Ve görünen o ki bu tabloda, diziler önemli bir rol oynuyor.

Araştırmaya katılan ebeveynlerin yüzde 80’i, çocuklarına daha yakın olmak için Arrow, Pretty Little Liars ve Stranger Things gibi gençlik dizilerini izlediklerini söylüyor. Gençlerin ise yüzde 75’i aileleriyle izledikleri diziler hakkında konuşmaktan mutlu olacaklarını belirtiyor. Yani her iki taraf da ortak izlenen dizilerin, bağ kurmak için güçlü bir yöntem olduğunu düşünüyor.

Çocuğunuzla yakınlaşmak için dizilerden konu açın

Ebeveynlerin yüzde 56’sı ergenlik çağındaki çocuğu ile konuşmanın zor olduğunu düşünse de, neredeyse tümü (yüzde 93), çocuklarının sevdiği TV dizilerini izleyerek konuşacak yeni konular bulacaklarını düşünüyor. Gençlerin yüzde 78’i de aynı fikri paylaşıyor ve aileleriyle sevdikleri diziler hakkında konuşmak isteyeceklerini belirtiyor. Üstelik ebeveynler, diziler üzerinden hoş bir sohbetten çok daha fazlasını elde edebilir.

Cinsellik, depresyon ve stres gibi konuşulması zor konular söz konusu olduğunda, ebeveynlerin yüzde 79’u ve gençlerin yüzde 65’i, aynı diziyi izlemenin diyaloğu kolaylaştıracağına inanıyor. Hatta birçok genç (yüzde 71) ebeveynlerinin sevdikleri dizileri izlemesinden sonra, kendi hayatlarında neler olup bittiğini daha iyi anlayabileceklerini düşünüyor.

Peki ebeveynler hangi dizileri izlemeli?

Gençlere göre Arrow, Breaking Bad, Daredevil, Pretty Little Liars, Stranger Things ve Teen Wolf gibi diziler, ebeveynleriyle farklı konular konuşmak için uygun zemin hazırlayabilir. Ayrıca gençler, bu gibi diziler sayesinde ebeveynlerin kendileriyle daha yakından ilgilenebileceğini düşünüyor.

Ebeveynlerin çocuklarıyla aynı dizileri izledikten sonra neler yaşandığını gösteren özel video da şöyle: 

 

Metodoloji
*Zeno Research & Insights’ın Netflix adına yedi ülkede (ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Meksika, Brezilya ve İtalya) toplam 1275 ebeveyn ve 13-18 yaş arası 1275 çocukla online olarak görüştüğü araştırma, 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.  Araştırma kapsamında her ülkede farklı yaş ve cinsiyet gruplarını temsil edecek kişilerle görüşüldü. Verilerin uluslararası olarak genel yanılma payı, her yaş ve cinsiyet grubu için yüzde +/- 3 olarak belirlendi.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER