Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Nereden çıktı şimdi bu müzik?

Aşk-I Memnu

Vaktinin çoğunu dizilerle geçiren bir insan olarak, takdir edersiniz ki müzikleriyle de hayli yakından ilgileniyorum. Çoğu zaman –hatta şu yazıyı yazarken bile- o anki ruh halime uygun dizi müziğini seçip onunla sayfalar dolusu yazı yazarım. Bazen sadece düşünür, bazen de bütün gün kulağımda o müzikle dolanır dururum.

Günümüzde dizilerin konusunun yanında, o konuyu o ruh halini yansıtacak müzik seçimi de çok önemli hale geldi. Eğer arka fonda çalan müzik bize orada anlatılmak istenen duyguyu yaşatmıyorsa, tam anlamıyla tat alamıyoruz o sahneden. “Müzik ruhun gıdasıdır” sözünün ne anlama geldiğini aslında böyle daha iyi anlıyoruz. Hal böyleyken bende bu müziklerle bu kadar ilgiliyken bir liste çıkardım. Gelin birlikte bakalım hangi dizilerin, hangi sahnelerinde çalan müzikler bize o duyguyu geçirebilmiş.

Aşk-I Memnu

2008 yılında Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’nun kaleminden çıkan bu güzel eserin müzikleri de Toygar Işıklı’ya aitti. Her zaman olduğu gibi Aşkı-ı Memnu’da da harikalar yaratmıştı kendisi. Ancak bazı sahnelerin müzikleri öyle yerindeydi ki…

78. bölümde Bihter her şeyden vazgeçmeden biraz önce. Nihal’in gelinliğini gördükten sonra hissettikleriyle arka fonda çalan müzik aynı duyguyu anlatıyor.

Toygar Işıklı – Dokunuş

1 2 3 4 5 6 7 8
Elif Fındık
02/03/2015 11:37
YORUMLAR




DİĞER HABERLER