Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Nedir bu ‘koca’ların kadınlarla derdi?

TV ekranlarını bir süredir yine kadınları 'Ya benimsin, ya toprağın!' benzeri nidalarla 'sahiplenen', sevgililerine, eşlerine ve bazen de diğer aile üyelerine hayatı dar eden erkek karakterler bastı. TV dizileri 'psikopat, şiddet yüklü' erkek karakterden geçilmiyor. Asıyorlar, kesiyorlar, tecavüz ediyorlar, kadınları tehdit edip kaçırıyorlar. Tutsak edenine bile rastladık. En hafifi kadına 'kendine ait bir eşya muamelesi' çekiyor. Nedir bu erkeklerin kadınlarla derdi? İşte dizilerde karşımıza çoğu kez 'kötü koca' formunda çıkan ve insanı illallah ettiren; şiddete meyyal erkek karakterler...

Evlerden ırak bir erkek portresi

Kendal Şamverdi (Karagül):

Kendal (Mesut Akusta) feodal kötü koca kategorisinde. Aşık olup kaçırarak evlendiği Emine'den fiziksel engelli oğlu Asım doğunca Emine'yi boşayıp  genç ve güzel Özlem'e sağlıklı bir erkek çocuk doğurması için  resmi nikah yapıyor. Özlem kız çocuğuna hamile kalıp Kendal'ın merdivenden atmasıyla düşük yapınca o da gözden düşüyor. Yeğeni Baran'ı milli yapmak için tuttuğu eğreti gelin Sibel'in koynuna kendi giriyor ve Sibel Kendal'ın oğlu Mehdi'ye hamile kalıyor. Tabi Kendal bu üç kadına da kocalık yapmıyor. Dövüp sövüp aşağılaması da cabası. Kendal için fıstık fabrikasının  ofisindeki masaj koltuğu bile daha değerli. Evlerden ırak cehenneme direk olsun denilen kötü koca portresi diyebiliriz.

‘Kötü Koca’nın sözlükteki karşılığı

Haluk Mertoğlu (Güneşin Kızları):

Kendisine sözlükteki kötü koca kelimesinin tanımı diyebiliriz. İlk eşi Sevilay'a ve oğlu Ali'ye uyguladığı duygusal ve fiziksel şiddet kötü koca ve kötü baba olmasına yetip de artarken şu anki karısı Güneş'e 18 yaşındayken tecavüz edenin de o olduğunu ögrendik. Borderline kişlik bozukluğu olan Haluk (Emre Kınay) değil kocalık, evlilik müessesesinin yanına yaklaştırılmaması gereken bir karakter.

Tarih bile yazar

Tekin (Hatırla Gönül):

Haluk’la koğuş arkadaşı olabilecek kadar sorunlu bir eş de Tekin. Şiddet uygulamaktan hatta adam öldürmekten çekinmiyor. Çocuk gibi takıntılı, ne pahasına olursa olsun istediği onun olmalı. Bu bir insan olsa bile. Başarılı bir cerrah olan Tekin’e  ameliyat masasında hastaları hayatlarını güvenle emanet edebilir. Ama onunla aynı evde yaşayan karısı bir dakika bile sırtını dönmemeli, tarihi yeniden yazmak dahil, ne yapacağı belli olmaz bu iyi rolü yapan korkunç kocanın.

Terapistler için çalışma alanı

Emir (Kara Sevda):

Emir’in terapistleri uzun süre uğraştıracak enteresan bir durumu var. Aslında babasıyla annesinin korkunç ilişkilerinin tanığı bir çocuk olaraktan, dünyanın en iyi kocası olmaya ant içmiş, annesine söz vermiş bir çocuk. Ama o korkunç ilişki Emir’i (Kaan Urgancıoğlu) öyle bir psikopat yapmış ki, bu uğurda kendisini hiç sevmediği besbelli olan bir kadını esir tutabilmek için o kadının ve ailesinin hayatını mahvetmekten çekinmemiş, çekinmeyecek de.

 

1 2

18/01/2016 13:19
YORUMLAR




DİĞER HABERLER