Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Mert Fırat Haftası kutlu olsun

Mert Fırat’ın yeni dizisi Serçe Sarayı, 5 Mart Perşembe akşamı Star’da başlıyor. Bir sürü insanın çalıştığı bir projeye birisinin yeni dizisi demek normalde hiç sevmediğim bir şeydir, ama işte mevzu Mert Fırat olduğunda ben susarım, içimdeki ergen konuşur.

İlk tanışmamız Binbir Gece dizisinde olsa da, Mert Fırat’ın süper harika bir insan olduğuna inandığım ilk an, Başka Dilde Aşk’ı izlediğim andır. Mert Fırat’ın über süper harika bir insan olduğuna kesin kanaat getirmemin sebebi ise, filmin senaryosunun da iki yazarından biri olmasıdır (diğer yazar ve aynı zamanda yönetmen İlksen Başarır’a da selam ederim, ellerine sağlık). Şimdi şöyle anlatmak isterim, bana kalırsa Mert Fırat, hiçbir şey yapmadan dursa da oturup izlenecek güzellikte bir adam, ama ne yapmış, buradan yürümemiş, bu kadar güzel bir senaryo da yazabilecek bir insan yapmış kendinden. Başka Dilde Aşk, her görüşümde sektirmeden izlediğim, canım sıkkın olduğunda açıp kızla çocuğun aynı evde kalmaya ilk başladıklarındaki o mutlu sahnelere baktığım, pek bir bayıldığım bir film. Mert Fırat’ın duymayan birini oynamasındaki şahanelikle ilgili daha konuşmadım bile bak.

Sonra Kapalıçarşı’da izledim onu bayıla bayıla, ki Erkan Can’ın olduğu bir dizide sadece yakışıklı olduğun için izlenemezsin zaten, herkes ona bakar normal şartlarda. O arada, üstüne bir de gitti Atlıkarınca’yı çekti, yine İlksen Başarır’la, izlemeyen varsa tavsiyem gidip koşarak izlemeleridir bu filmi. Çocuklarına yıllarca tacizde bulunan bir babayı insanı gerim gerim geren acayip bir inandırıcılıkla oynamış Mert Fırat, tek bir taciz sahnesi bile olmadan, her saniye o acıyı çekiyoruz resmen film boyunca. Spoiler vermiş gibi de olmak istemem, herkes bulsun izlesin bana kalırsa.

Kendisi o arada yine tiyatrolar, filmler, reklamlar derken (Cem Yılmaz’dan sonra reklam izleme sebebi olan ilk insandır bence), Kelebeğin Rüyası’nda yine depreştirdi hayranlığımı. Kim olduğunu külliyen unutturup, genç fakir çok hasta ve üstelik aşık bir şair olduğuna yemin ettirecek hale getirdi izleyenleri. Ben geldim şahsen.

Şimdi, İntikam bittikten sonra nihayet yeni dizisiyle aramızda kendisi. Üstelik, 6 Mart Cuma günü de yine İlksen Başarır’ın yönetmenliğinde, Melisa Sözen’le başrol oynadıkları yeni filmi Bir Varmış Bir Yokmuş da geliyor. Resmen Mert Fırat haftası, bizlere kutlu olsun.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER