Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Masters of Histeria

MASTERS OF HISTERIA

2015'in televizyonda bana verdiği en güzel şey kesinlikle histerik kadınlar. Hatırla Gönül'deki Figen'den Paramparça'nın kaos mekanizması Candan'a ve Eve Dönüş'teki Canan'a...

Hatırla Gönül'de Figen, Tekin'e o kadar aşık ki-ki kim ne derse desin bu aşk- Gönül'e olan bütün saplantısını çekiyor adamın. Tekin Gönül'e karşı plan kurdukça o da bunlara destek oluyor. Tek arzusu Tekin'in yanında olmak. Tekin de o kadar hain ki galiba bütün bunların sonunda hak ettiği Figen tarafından öldürülmek. İkisinin enerjisi biraz depresyona sokan cinsten ama Figen tek başına bir idol. Hem Gönül'e destek hem de köstek. Kadın hallerinden bir demet adeta. Gönül/Jülide'ye destek olurken de kesinlikle yalancı değil biliyorum üstelik.

Paramparça'nın Candan'ı ise kesinlikle sürpriz yumurtlayan yumurta. Her bölüm kendisini aşıyor. Üstelik çok da klasik ve klişe. Bu kadar tipleme olup bu kadar başarılı olması büyük başarı. Kendini tutamayıp aşırı tepkiler vermesi kalbimi ısıtıyor. Bir şirketi yok etmenin yedi sekiz yolunu bilmesi, kötülüklerinin cezasını çekmeyecekleri için çocuğu olmadığına sevinmesi onu daha da paha biçilmez yapıyor.

Ve kesinlikle bu üçlünün en başarılısı! Eve Dönüş'ün Canan'ı. Bütün dizi onun üzerine kurulu. Zaten dizide ondan daha sağlam bir karakter yok. Saçının renginden kesimine müthiş bir ikon. En yakın arkadaşına ihanet ederken aslında bunu ihanet gibi algılamaması, annesiyle olan gelgitli ilişkisi (ki bu bile bana yeter), o küçük sinir bozucu çocuğa haddini bildirmesi, iki adam arasında dolap çevirmesi ve ikisinin de ona bağımlı olması falan filan... Canan da gerçek bir karakter. Üstelik Figen ve Candan kadar da kontrolsüz değil. Seni seviyorum Canan!

Üç histerik kadın yeni yılınız kutlu olsun!!!

                                                                                                                                                                                   İllüstrasyon: Mert Güreli

YORUMLAR




DİĞER HABERLER