Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Kösem için geri sayım başladı! Hülya Avşar, Safiye Sultan oldu!

Türkiye’yle birlikte dünyanın 50’ı aşkın ülkesinde on milyonlarca izleyiciyle buluşup global bir ekran fenomeni haline gelen Muhteşem Yüzyıl’ın yapım şirketi TIMS Productions şimdi de Osmanlı tarihi ve hanedanına damga vuran Kösem Sultan’ın hikayesiyle geri dönüyor.

Yapımını Tims Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı, 14 yaşında evinden koparılan kız çocuğu Anastasya’nın, Osmanlı İmparatorluğunun başına geçerek; önce erkeklerin dünyasına ve sonra tüm dünyaya hükmetmiş bir imparatoriçeye dönüşmesini konu alan dizinin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan üstleniyor.

Muhteşem ekip ile yola devam

Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisi için hummalı çalışma, bir yıl önce başladı. Muhteşem Yüzyıl dizisini de yaratıcı ekibi ve sanat ekibi “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisi için dev bir Osmanlı şehri inşa ediyor.

Dev kadrodan ilk sürpriz: Hülya Avşar 

Bir yandan set kurulurken bir yandan da cast çalışmaları devam eden; “Muhteşem Yüzyıl-Kösem”in kadrosundan ilk isimler belli olmaya başladı. Büyüleyici güzelliği ve parlak zekâsı ile adından günümüze dek söz ettiren Safiye Sultan, dizide Hülya Avşar ile hayat bulacak. “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisinde tarihimizin bir başka güçlü kadın figürü Safiye Sultan’ı canlandıracak olan Hülya Avşar’ ın dizi platosunda gerçekleşen fotoğraf çekimleri tamamlandı.

Köle pazarından devletin zirvesine: Safiye Sultan

Sofia Bellicui Baffo adıyla 1550'de Venedik'te dünyaya geldi. Dönemine göre oldukça iyi koşullarda bir eğitim aldı. Henüz on iki yaşındayken kendisini İstanbul'daki Pera köle pazarında bulan genç Sofia'nın güzelliği III. Murad'ın annesi Nurbanu Sultan'ın kulağına kadar geldi. Manisa sancağındaki genç veliaht Murad'ın devlet meselelerinden uzak pasif karakteri, annesi Nurbanu Sultan'ı düşündürmekteydi. Nurbanu Sultan, Sofia'yı görür görmez onun oğlu için aradığı kız olduğuna karar verdi ve bir servet ödeyerek kızı satın aldı.

İki yıl süreyle haremde eğitim gören Sofia'nın adı, Safiye, yani arı, duru, saf güzellik olarak değiştirildi. Güzelliği ve kıvrak zekasıyla III. Murad'ı kendisine aşık eden Safiye Sultan, Valide Sultanlık döneminde ise devlet işlerinde de etkin bir rol aldı.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER