Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Korkma bebeğim, hepsinin sonu aynı*

Başrollerini Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin paylaştığı, Çetin Tekindor, Mustafa Uğurlu gibi usta oyuncuların rol aldığı Ay Yapım’ın polisiye türündeki yeni dizisi İçerde’nin ilk bölümü, 19 Eylül 2016, Pazartesi gecesi yayınlandı. Rıza Kocaoğlu, Damla Colbay, Bensu Soral ve gözü yaşlı anne rolündeki Nihal Koldaş da kadrodaki diğer önemli isimler arasında yer alıyor. Dizinin yönetmeni ise Uluç Bayraktar.

İçerde, yönetmenliğini Andrew Lau ve Alan Mak’ın üstlendiği 2002 Hong Kong yapımı Infernal Affairs’in bir uyarlaması aslında. Daha sonra 2006’da Martin Scorsese, Köstebek/Departed ile filmin başka bir uyarlamasını gerçekleştirdi, film En İyi Film ve En İyi Yönetmen Oscarı'nın yanı sıra sayısız ödül kazandı.

Polis olmak isteyen o tatlı çocuk gitti, yerine milletin ağzını burnunu kıran saldırgan bir tip geldi.

İçerde, özetle bir polis memurunun bir çetenin içine sızmasını ve buna paralel olarak aynı çete hesabına çalışan bir kişinin polis teşkilatına sızmasını anlatıyor. Kanunun her iki yanını da temsil eden sert çocukların hikayesi.

Sarp (Çağatay Ulusoy), polis akademisinden mezun olmak üzeredir. Umut vaat eden, akıllı, parlak bir öğrencidir. Mafya tetikçisi babasına, suç içine batmış mahallesine karşın doğrunun ve kanunun tarafını seçmiştir. Ancak mezuniyetine bir hafta kala müdürü Yusuf (Mustafa Uğurlu), babasının mafya lideri Celal Duman (Çetin Tekindor) ile olan bağlantısı yüzünden onu mezun etmeyeceklerini, polis olamayacağını söyler. Bunun üzerine mezuniyette büyük olay yaratır, müdürüne silah çeker ve tutuklanır. Hapiste kaldığı 12 ay boyunca mafya ile ilişkilerini geliştirir, çıkışta artık Celal için çalışmaya hazırdır. 1 saat 15 dakika Sarp’ı izledikten sonra Mert’i görüyoruz.

Çetin Tekindor mafya lideri Kebapçı Celal karakterini canlandırıyor. Uzun saç çok yakışmış bu arada.

Mert (Aras Bulut İynemli), çocukluğundan itibaren suçun içinde yetişmiş ve mafya tarafından polis teşkilatının içine yerleştirilmiş bir genç adamdır. Görevi, muhbir olarak teşkilatın faaliyetleri konusunda Celal’e bilgi ve yardım sağlamaktır.

Dizi tüm yerli diziler gibi çok uzun. İçinde bol vurdu kırdı, dövüş, kovalamaca sahnesi var. Erkeklerin bilhassa böyle fiyakalı bakışları ve hareketlere meraklı olan genç delikanlılara hitap edeceği kesin. Kasıla kasıla yürümeler, kısık sesle vecizeler söyleyen tipler, bakarız ederiz şeklinde konuşmalar, delici bakışlar hepsi var.

Bakmayın siz onun porselen tenine, mavi gözlerine falan. Mert, melek yüzlü bir şeytan.

Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli arasındaki kontrast başarılı. Mert, temiz yüzlü ve pürüzsüz görünürken, Sarp gergin, sinirli ve bıçkın.

Diziyi içiçe girerek sarmal haline gelmiş, iyi ve kötüyü ayırt etmenin artık imkansız olduğu memleket ahvali olarak okumayı çok isterdim ama vurdu kırdı, afra tafranın fazla uzaması yüzünden odağımı kaybediyorum. Yine de temelinde toplumun içinden çürümesini anlatmak istediğini biliyorum. Bakalım ilerleyen bölümlerde hikâye nereye evrilecek?

 

DEFNE AKMAN

 

*Mavi sakal / İki Yol

YORUMLAR




DİĞER HABERLER