Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Kısmetse Olur’da erkekler anne, kadınlar maço erkek istiyor

Kısmetse Olur, hayatın gerçeklerini kabul eden bir program. Burada öyle kuru kuruya aşk yok. Ödül var!

Evlilik birçok insan için hayatının en önemli ilişkisidir. Güven, yakınlık, bağlılığın yanı sıra yasal haklar, sağlık ve sigorta gibi konularda da bazı güvenceler sağlar. Evli olmak insanların hayat tarzlarını kişisel ve sosyal anlamda etkiler. Çoğu zaman evli kadınlar bekar ya da boşanmış kadınlara göre finansal anlamda daha güçlü olabilir.

Ülkemizde ekonomik, kültürel ve sosyal sebeplerden evlilik çok önemsenen bir anlaşma. Televizyon dünyasında da içerik ve form olarak geniş bir yer kaplıyor. Kanal D’nin yeni başlayan yarışma programı Kısmetse Olur, yedi bekar kadın ve erkeği bir araya getirerek evlendirmeyi amaçlıyor. Programın sunucusu bir zamanlar sabah haberlerini sunarken, bol bol astroloji, kadın-erkek ilişkileri gibi konulara değindiğini hatırladığım Seda Akgül. Kısmetse Olur, hafta içi her gün 12:45’te yayınlanıyor.

Kısmetse Olur’un ilk bölümünde yarışmacılar, kendilerini ve evlenecekleri kişiden beklediklerini anlattılar. Ardından günün 12 saatini geçirecekleri evlerine girdiler. Kadınlar ve erkeklerin evleri ayrı. Önce erkek yarışmacılar sırayla tek tek, daha sonra ise kadın yarışmacılar birbirlerinin evine giderek kendilerini tanıtıp, yöneltilen soruları yanıtladılar. İlk gün, böyle geçti. İlerleyen bölümlerde her iki evde de çeşitli yarışmalar olacak, taraflar birbirlerini çeşitli vesilelerle tanımaya çalışacaklar.

Yedi erkekten üçü müstakbel karısının anne özellikleri barındırmasını biri de itaatkar olmasını istedi; damat adaylarının ifadeleri aşağı yukarı şöyle;

Erdem Dalfidan (27) otel işletmecisi. Türk kadınlarını kaprisli buluyor, evleneceği kadın yemek yapabilmeli, diksiyonu düzgün olmalı ve güzel bir anne olmalı.

Ercan Çiftçi (26) muhasebeci. “ Beni yarı yolda bırakmayacak, yeri geldiğinde arkadaş, sırdaş olmalıyız, gerektiğinde anne şefkatinde yaklaşmalı.”

Serhan Çeliker (26)’nın Adanalı olduğunu biliyorum. İşini yakalayamadım. “Kariyer planlayan kadınla işim olmaz, erkeğin ağırlığını bilecek, buna saygı duyabilecek bir bayan hoşuma gider. Buradan Adana’ya selam olsun” dedi. Serhan, buraya adamlık öğretmeye gelmiş. Adamlık konusunda çok kesin fikirleri var. Tespih çekmeyi seviyor. Bu konuda kadın yarışmacılardan eleştiri alınca, tespihini daha da hızlı çevirmeye başladı.

Murat Özbakan (45) Tekstil. Hayata karşı duruşu olan, özgüvenli bir eş arzu ediyor. Murat’ın boynunda ay yıldızlı bir kolyesi var. Murat ülkesini çok sevdiğini ve milliyetçi bir insan olduğunu ifade etti.

Emre Ubeyli (23) Antrenör. Hayalindeki kadının nerede nasıl davranması gerektiğini bilmesi gerektiğini söyledi.

Tankut Denker (43)  San Francisco’da bir yoga stüdyosu var. 23 yıldır ABD’de yaşıyor. “Oğluma anne değil, kendime eş arıyorum” dedi.

Melih Toğay (24) İnşaat firmasında pazarlama bölümünde çalışıyor. Bu zamanda kadınların aşktan çok maddiyat aramasından şikâyetçi. “Aradığım özellikleri tek kişide bulamayınca birden fazla kadınla birlikte olduğum doğrudur. Anaç kadından hoşlanırım.” dedi.

1 2 3
Defne Akman
07/10/2015 10:20
YORUMLAR




DİĞER HABERLER