Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Katili biliyorum! Bir suç draması: The Killing
İki ortak Stephen Holder ve Sarah Linden
 
Polisiye dizilerde bir çığır açan Danimarka dizisi Forbrydelsen’in Türkçe uyarlaması Cinayet başlarken, dizinin başarılı Amerikan uyarlaması The Killing’i unutmayın istedik.

İkinci sezonu sonrası iptal oldu, devam etti gibi çalkantılı bir dönem sonunda kendimizi The Killing’in üçüncü sezonunu izlerken bulduk. Üçüncü sezondan sonrası ise tarih tekerrür etti ve yine bir iptal kararıyla karşılaştık. AMC, bu defa diziyi gerçekten iptal etmişti. Dizinin iptal edilişine kendimizi artık inandırmışken Netflix’ten gelen “Durun! Daha son sezonu çekeceydik!” kararı ile The Killing küllerinden bir kez daha doğdu ve bu defa final sezon olacağı belirtilerek sevenlerine müjdeli haber verilmiş oldu. Kendi açımdan baktığımda ise ilk iki sezonun mükemmelliğine çok da yaklaşmayan üçüncü sezon sonrasında “olsa da olur olmasa da olur” hissiyatındayken çok da sevindiğim ya da üzüldüğüm bir haber olmadı.

Geçtiğimiz günlerde fragmanı yayınlanan ve izlediğim anda beni kalbimden vuran (Bu kadar iyi görüneceğini gerçekten beklemiyordum), Forbrydelsen uyarlaması Cinayet, Kanal D’de yeni yılda izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Fragmanı gördüğümde Forbrydelsen’in ABD uyarlamasından da söz etmesek olmaz dedim ve sizi Cinayet’e hazırlamak için The Killing’ten bahsetmeye karar verdim. Cinayet bir Forbrydelsen uyarlaması olsa da ve Forbrydelsen’le The Killing birçok açıdan farklılıklar barındırsa da her ikisini de izleyenleri “katili biliyorum!” diye ortalıkta dolaşabileceği, etrafa ‘spoiler’ korkusu salabilecekleri keyifli anlar beklediğini söyleyebilirim.

Gelelim The Killing’e, bizi Cinayet sebebiyle ilgilendiren ilk iki sezonuna.
1 2 3 4 5 6
Hande Bulut
02/01/2014 22:10
YORUMLAR




DİĞER HABERLER