Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Kalp Atışı’nda bir terslik yok mu sizce?

Bazı konular var ki, bunları ikilemde kalındığı için tam olarak tanımlamak zor. Hele bu aşklı meşkli bir durum olarak sunulmuşsa daha da zor. 30 Haziran Cuma, Show TV’de ilk bölümü gösterilen Kalp Atışı’nda lise öğrencisi Eylül’ün (Öykü Karayel) öğretmeni Ali Asaf Denizoğlu (Gökhan Alkan) ile ilişkisini seyrederken rahatsız oldum. Çünkü bana göre bir okulda öğretmenler ve öğrenciler flört etmezler, televizyonda bu tür temsillerin yer alması da tehlikeli sularda yüzüldüğü anlamına gelir. Ardından bir süre ahlakçı, asık yüzlü, can sıkıcı mıyım diye kendimi sorguladım. Kim bilir belki de ben taş kalpliyimdir romansı yakalayamıyorumdur ya da içim fesattır. Neyse ne, ortada bir terslik var ve ben bunu gayet iyi biliyorum.

Ali Asaf’ın öğrencileriyle başbaşa gezip tozacak bol vakti var. Az sonra yağmur yağacak, öğrencisiyle birlikte yağmurun dinmesini beklerken derin bir sohbete dalacaklar.

Durumu şöyle özetleyeyim; Eylül sorunlu bir ergendir. Babası ve üvey annesi ile anlaşamamaktadır. Babası onu Marmaris’teki babaannesine teslim eder. Babaannesinin yanında yeni hayatına alışırken ergenliğin gerektirdiği tüm arızaları (kavga, gürültü, ufak tefek hırsızlıklar vs) vermektedir. Derken eskiden doktor olan genç ve yakışıklı öğretmeni Ali Asaf Denizoğlu ile tanışır. Ali Asaf Denizoğlu okulda rockstar gibi dolaşan ve kız öğrencilerin bayıldığı bir adamdır. Tam bir baş belası olan Eylül sonunda haylazlığı bırakıp doktor olmaya karar verir. Ali Asaf’a aşık olan sınıf arkadaşı Bahar’ın (Ege Kökenli) da yardımıyla sınavlara hazırlanır. Yıllar sonra aynı ekip hastanede doktor olarak karşılaşırlar.

Eylül, derdini kavga etmeden anlatamayan bir kız. Dizinin ilk sahnelerinde acil serviste olay çıkaran dört hasta yakınını dövmesi bize ne kadar sağlam ve çetin ceviz olduğunu göstermek için mesela. Ardından okul yıllarına döndüğümüzde yine benzer davranışlar gösterdiğini, saldırgan bir iletişim tarzı olduğunu görüyoruz. Bunu kızın havalı ve çok zeki olduğunu göstermek için yapıyorlar tahminen ama aslında bildiğiniz suratsızlık ve medeniyetsizlik. Eylül’ün hocası da onun sert tavırlarının altında cevher yattığını fark ediyor ve işte olaylar böyle gelişiyor zaten.

Bahar, öğretmeni Ali Asaf’la aklını bozmuş durumda. Ali Asaf bu durumu bilmesine karşın yine de onunla sürekli iletişim halinde olmaktan geri kalmıyor.

Bununla birlikte, Ali Asaf öğrencilerine karşı hiç de bir öğretmen gibi mesafeli davranmıyor. Eylül öğretmeniyle konuşmak üzere odasına geldiği zaman ki, o sırada odanın her yerine kitaplar dağılmış, öyle estetik, öyle romantik bir görüntü, Eylül  yerde otururken öğretmeni ona şöyle diyor; “Söyle bakalım niye buradasın? Sen beni görmeden yapamıyorsun galiba?” ve devam ediyor  “Bayaa etkilendin benden...”. Sonra sana kırmızı kan hücrelerini göstereyim derken mikroskopun etrafında yakınlaşmalar, öpüşmeye ramak kalmalar, tam kız düşecekken belinden kavramalar, bisiklet turları, yağmurda ıslanmalar.

Eylül’lerin okulunda öğretmenlerinin ilgisini paylaşamayan kız öğrenciler birbirine girebiliyor mesela. Hatta olay büyüyor, aşkına karşılık bulamayan Bahar, okul panosuna ikisinin birlikte bisiklete binerken, konuşurken çekilmiş fotoğraflarını asıyor onları cümle aleme rezil ediyor. Öğretmen bu tür konulara malzeme oluyor.

Yeni yetmeler kendilerinden daha büyük insanlara, öğretmenlerine tutulabilir tabii. Burada tuhaf olan şey, öğretmenlerin bu duygulara bir şekilde karşılık vermesi. Birbirlerine hiç dokunmamış olmaları da durumu normalleştiremez. Ergenler, kendilerinden büyük insanlara onlara güvenlik hissi verdiği ve kendilerini cinsel bakımdan yetişkin gibi hissettirdiği için tutulur. Diğer yandan öğretmen, bir rehber ve otorite figürüdür, romantik potansiyeli olan bir aday gibi öğrencileriyle iletişim kuramaz. Kalp Atışı’nın sorunu da bunun normalmiş gibi gösterilmesi.

Eylül ve öğretmeni Ali Asaf bisikletle dolaşırken.

Eylül’ün bir yeni yetme olarak toplum baskısı, maddi sorunlar, okulun kendisi ve arkadaşlarıyla ilişkilerle boğuşurken sanırım en son takılması gereken şey kendini beğenmiş öğretmeni Ali Asaf’la olan manasız sohbetleri. Ali Asaf, zaten yeteri kadar hayatında stres olan Eylül ve Bahar’ın duygusal ve zihinsel dünyasıyla oynayan bir figür olmamalıydı.

Neticede Ali Asaf-Eylül skandalı okulda patlayınca, Ali Asaf istifa etti ve dizinin sonunda kahramanlarımız yıllar sonra yeniden hastanede bir araya geldiler. Hastanenin tepesine hastayla birlikte helikopterle inen Ali Asaf’ın ilk işi ne oldu peki dersiniz? Eylül’e “Evlendin mi? Erkek arkadaşın var mı?” diye sormak.

Umarım diziyi izleyen yeni yetmeler buradan kendilerine göz koydukları öğretmenleriyle bir gün bir yerde tekrar karşılaşacakları ve mutluluğa yürüyeceklerine dair manasız çıkarımlar yapmaya kalkmazlar. Kalp Atışı benim için problemli başladı özetle.

Kalp Atışı her Cuma 20:00’de Star TV’de.



YORUMLAR




DİĞER HABERLER