Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Jessica geçmişin peşinde!

Jessica Jones’un ilk sezonu Kasım 2015’te yayınlanmıştı. Marvel’in şimdilik tek kadın başrol hikayesi olan Jessica Jones’un ikinci sezonunun yayın tarihini 8 Mart’ta denk getirmesi anlamlı!

Yaklaşık iki buçuk yıllık bir aranın ardından kahramanımıza kavuştuk. Elbette ara bu kadar fazla olmadı. The Defenders izleyenler için bu durum bir yıldan daha az sürdü. Onun da Ağustos 2017’de yayınlandığını belirtelim. Dizinin iki sezonu arasındaki bu zaman farkına rağmen Jessica’dan uzak kalmış değiliz.

Yazının devamı için ön not olarak şunu belirteyim. İlk dört bölümü izledikten sonra yazıyorum bunları. Haliyle spoiler var ama pek de bir şey yok. Sadece gelecek bölümlerle ilgili tahminler üzerine bir yazı oldu.

 

İlk sezonun sonunda hatırlarsanız Jessica, Kilgrave’i öldürüyordu. O zamandan bu yana hayatında pek de bir değişim olmadığını görüyoruz. İkinci sezonda bu anlamda fark yaratan şey artık Jessica’nın gizemli biri olmaması. Herkes onun süper güçlü kadın olduğunu biliyor. Hatta onun dedektiflik yeteneklerinden faydalanmak isteyenler için bu önemli bir özellik haline gelmiş. Bir yandan da Kilgrave’i öldürmesi üzerinden “katil” olma ya da olmama mevzuları var.

Jessica bu dört bölümde katil damgası ve tehlikeli biri olması üzerinden bir mücadele veriyor. Birini öldürdü ve bu onu katil yapıyor. Fakat bunu kabullenmekle kabullenmemek arasında bir yerde geziniyor karakterimiz. Jessica’nın öldürmeye meyli yok diyemeyiz fakat Kilgrave dışında bir örneğimiz de yok. Daha çok, şiddetten istese de kaçamayan bir karakter o. Kendisini kahraman olarak bile tanımlamıyor.

İlk sezondan sonra zaten karakterlerimizi tanıdığımız için bu tarz şeylerle vakit kaybetmemiş bölüm. Jessica yine bildiğimiz gibi, alkole abanıyor. Dedektiflik işleriyle uğraşıyor. Yeni karakterlerimiz de var elbette. Bunlardan biri de Jessica’ya iş anlamında rakip olacak biri. Pryce Cheng, Jessica’ya iş teklifi yapıyor. Onun şirketini satın almak istiyor ve böylece rekabeti ortadan kaldıracak. Elbette kahramanımız bunu kabul etmiyor. Gidip bir de Cheng’in peşine düşüyor fakat bir şey bulamayacağını anlıyor. Sonrasında aralarında bir kavga oluyor, daha doğrusu Jessica rakibini iyice benzetiyor. Tabii bu durum Cheng’i hıslandırıyor ve Jessica’yı alt etmek için elinden geleni yapıyor. Evine birini gönderip elindekileri çalıyor. Bu sırada da başka bir olay gerçekleşiyor. Neredeyse Jessica’yı hapse göndertecek bir olay.

Dizinin yukarıda bahsettiğim kısımları pek ilgili çekici değil şimdilik. Zaten Cheng’i de Jessica’ya yönlendirenin Hogarth olduğunu öğreniyoruz. Ayrıca Hogarth’ın bir sağlık sorunu öğreniyoruz. ALS hastası ve bu durum şirketin ortakları tarafından öğreniliyor. Henüz hastalığının başında ve şu an fiziksel olarak bir sıkıntısı yok fakat psikolojik olarak etkilendiğini görüyoruz. Ayrıca şirketini de bırakmak istemiyor ve Jessica’nın ayağına kadar gidip ortakları hakkında onlara karşı kullanabileceği kozlar aramasını istiyor. Hogarth’ın hastalığından nasıl kurtulacağını da az çok anladık sanırım. Jessica’ya süper güçlerini veren şirketle iletişim kuracağını düşünmek pek yanlış olmaz.

Dizinin sezona yayılacak asıl mevzusu, Jessica’nın nasıl bu güçlerine kavuştuğu olacak belli ki. Ailesinin ölümü, IGH adlı şirketin onun üzerinde deney yapması, bunun onda etkileri üzerine bir tema olacak. Bu şirketi araştıracak. Bunda da etkili olan şey, ondan yardım istemeye gelen, sadece korktuğu zaman güçlerini kullanabilen bir süper hızlının ölmesi. Açıkçası kendisine ‘Whizzer’ diyen karakterin doğru söylediğini ilk anda anladım. Yani tahmin edilebilirdi çünkü daha öncesinde bu şirketle ve Jessica’nın güçleriyle ilgi muhabbet dönmüştü. Trish, Jessica’ya elinden gelen yardımı yapmaya ve ailesinin ölümüne neden olan kazadan sonraki 20 günlük boşluğu araştırmaya çalışıyor.

Onun da işi zor gibi. Radyo programı eski reytinglerini alamıyor çünkü eğlenceli konular yerine süper kahramanların hayatına odaklanıyor. Bir de işin içinde Jessica var, tam anlamıyla da bunu yapamıyor. Haliyle işler iyi durumda değil. Yine yanlış hatırlamıyorsam Trish’in sevgilisi yoktu ancak Oscar adlı popüler bir haberciyle aşk yaşamaya başlamış. Oscar’ın altından başka şeyler çıkacak izlenimi uyandı bende. Ancak dördüncü bölümde onun da gizemi ortaya çıktı. Meğerse Trish’e evlenme teklifinde bulunmaya çalışıyormuş. Fakat şimdilik avucunu yaladı. Bu durum Trish’e ve onun kariyerine karşı bir hınç oluşturur mu? İlerleyen bölümlerde göreceğiz.

Yine ilk bölümlerde Will Simpson karakterinin geri döndüğünü gördük. Gerçi ikinci bölümde hakkın rahmetine kavuştu. Pek iyi biri de sayılmazdı. En azından manyak biriydi ve etrafına zarar veriyordu. Ben başta onu tanıyamamıştım. Acaba Jessica’nın kardeşi mi diye de düşündüm. Fakat öyle değilmiş. Trish’i bunca zaman IGH’ye karşı korumaya çalışmış fakat ikinci bölümün sonunda acımasızca öldürüldü. Boynu kırıldı. Bunu yapan kişinin Jessica’nın güçlerine benzer ancak ondan daha güçlü biri olduğunu gördük üçüncü bölüm sonunda. Kim olduğuna dair bir bilgimiz yok fakat açığa çıkması uzun sürmez. Jessica’yı öldürmek istemediği de ortada. Daha çok IGH ile bir sorunu var gibi duruyor. Jessica’nın da bir mağdur olduğunu düşünüyor olabilir fakat “Whizzer” neden öldürdü sorusuna cevap veremiyorum. Zaten Cheng’in jessica’nın evine yolladığı kişiyi paramparça ederek öldürdü. Adamın kolunu bacağını kopardı. Psikopat birisi olduğu aşikar.

Son olarak Kilgrave mevzusu var. Adı fazlasıyla geçiyor. Zaten fragmanlardan ve haberlerden biliyoruz karakterin 2. sezonda yer alacağını ancak şöyle bir durum var. Fiziksel olarak mı yer alacak yoksa Jessica’nın zihninde bir karakter olarak mı? İşte bu kısım muallak. Zaten fragmanlarda mor filtreli sahneler görmüştük. Jessica’nın zihninde yer etmesi çok mantıklı ancak bir yandan da onun katil olmadığını göstermesi açısından Kilgrave’in geri dönmesi enteresan olabilir. Tabii bu konuyu çok uzatmamak gerekiyor. Önümüzdeki bölümlerde göreceğiz. ☺

 

DORUK ÖNAL

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER