Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
#istfilmfest Köprüde Buluşmalar'da diziler!

6-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek 37. İstanbul Film Festivali sırasında düzenlenen ve Türkiye ile komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, bu yıl 6-13 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Köprüde Buluşmalar’da bu yıl Film Geliştirme ve Work In Progress atölyelerinde, Türkiye’den ve komşu ülkeler Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Suriye’den 17 film projesi ve 5 yapımı devam eden filmin uluslararası sunumları yapılıyor. 

Atölyelerin yanı sıra düzenlenen Sinema Konuşmaları’nda dijital platformlardan herkesin tutkunu olduğu dizilerin senaryo süreçlerine, çığır açan 360 derece film yapımı teknolojilerinden, film finansman yöntemlerinin en önemlileri arasında yer alan ortak yapım süreçlerine ve sinemada kadın konusuna odaklanan çeşitli söyleşiler yer alacak.

Dizi Yapım Süreçlerine Odaklanan Konuşmalar

Köprüde Buluşmalar kapsamında başrollerinde Cem Davran’ın da olduğu Türkiye'nin ilk antolojik dizisi 7YÜZ üzerine 6 Nisan Cuma günü yönetmen Tunç Şahin’in ve ekibin katıldığı bir söyleşi yapıldı. 7 Nisan Cumartesi ise başrolünde Haluk Bilginer’in olduğu Şahsiyet dizisi üzerine yönetmen Onur Saylak ve senarist Hakan Günday eşliğinde bir soru cevap gerçekleştirilecek.

Dizilere odaklanan konuşmalar serisi, The O.C. dizisinin uyarlaması olan Medcezir de dahil, Yaprak Dökümü, Kurt Seyit gibi pek çok dizinin senaristliğini yapan Ece Yörenç’in ve Masum‘un yaratıcısı Berkun Oya’nın katılımıyla Senaryo Yazımı: Büyük Fikirler Küçük Ekran söyleşisi ile tamamlanacak.

Sanal Gerçeklikten Yaratıcı Kurguya Her Yönüyle Sinema

Sinema Konuşmaları, dizilerin yanı sıra sinema üzerine pek çok farklı konuya da odaklanacak. Sinemacılar,  film yapımının önemli finans kaynaklarından ortak yapımların aşamalarını, Eurimages işleyiş sistemini konuşurken aynı zamanda festival, market ve fon temsilcileri ile tanışma fırsatını da bulacaklar.

Çağımızın yeni film deneyimi Sanal Gerçeklik (VR) ve 360 derece film yapımı ise uygulamalı olarak bir günlük atölyede çalışılacak. 

Kurgucu ve yönetmenin yaratıcı süreçteki ilişkisini kurgucunun perspektifinden tartışacak olan Kurgu: Yaratıcı Süreçte Beraber Çalışma söyleşisi ve ses tasarımcılar, miksajcılar, kurgucular, yönetmenler ile birlikte ses post-prodüksiyonunu masaya yatıran Duyduğunuz Her Şeye İnanmayın! ve belgesellerin festival yolculuğuna değinen Belgesel: Festivale Giden Yol söyleşisi Sinema Konuşmaları’nın diğer etkinlikleri arasında.

Köprüde Buluşmalar sohbetlerine katılım herkese açık; ancak mekân kapasitesi sınırlı olduğu için izleyicilerin onthebridge@iksv.org adresinden rezervasyon  yapması gerekmektedir.

 

Köprüde Buluşmalar Hakkında

Köprüde Buluşmalar her yıl Türkiye ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturan bir ortak yapım, eğitim ve networking platformudur. Türkiye’den ve komşu ülkelerden sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ve post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken, artistik ve finansal ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı hedefler. Köprüde Buluşmalar’a katılan sinemacıların, birlikte proje geliştirdikleri atölyelerde yaptıkları grup çalışmalarının ardından ileriye dönük birlikte üretim, sürekli işbirliği ve bilgi alışverişinin de ilk adımlarını adımlarını atmaları amaçlar.

 

Ayrıntılı bilgi için:

http://film.iksv.org/tr/diger-etkinlikler/sinema-konusmalari

film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar

facebook.com/koprudebulusmalar

twitter.com/koprudebulusma

 

İstanbul Film Festivali’ni takip etmek için:

film.iksv.org

facebook.com/istanbulfilmfestivali

twitter.com/ist_filmfest

instagram.com/istfilmfest

YORUMLAR




DİĞER HABERLER