Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
İşte rakamlarla ve merak edilenlerle Poyraz Karayel seti!

Sette kaç kişi çalışıyor, kadın mı erkek mi fazla?

Oyuncularla birlikte toplam 90 kişilik bir ekip var. Çoğunluğu erkekler oluşturuyor. Birbiriyle uyumlu, değişimin az olduğu bir kadroyla keyifli bir set ortamı var.

Sette en çok çay mı kahvemi içiliyor?

Çaycılar da var kahveciler de. İçecek çeşitliliği bol bir set. Oyuncuların bir kısmı filtre kahve tercih ediyorlar, set aralarında türk kahvesi keyfi yapanlar, soğuk havalarda sıcacık çayların yardımıyla ısınanlar, bitki çaylarıyla sağlıklı beslenmeye dikkat edenler olarak değişiyor.

Bir günde en az 270 adet çay, 180 adet kahve tüketiliyor.

Setin en neşelisi kim? En ciddisi kim?

Setin en neşelisi, Ataberk. Pozitif enerjisiyle bütün herkesin sevgilisi. En ciddisi demek ne kadar doğru olur bilmiyoruz ama setinde, dizininde babası Musa Uzunlar. Beyefendiliği, ağırbaşlılığıyla örnek bir abi gibi :)

Toplamda kaç mekanda çekim yapılıyor? En çok sevilen mekan hangisi?

Toplamda 6 ana mekan var. Bahri ev, Poyraz ev, Ayşegül ev, Ünsal ev, Zafer ev, Zafer depo, Emniyet. Bununla birlikte bölümler içinde eklenen mekanlar da oluyor tabi ki. Çekim yapılan mekanların hepsi ince eleyip sık dokunarak seçilmiş özel mekanlar. Bahri ev son zamanlarda kullanılan en iyi mekanlar arasında yerini aldı bile. Geniş alanı sayesinde set çalışanları için uygun bir mekan. Poyraz ev sıcacık dokusuyla ve üç karakterinde gerçekten bir apartman içerisinde ki komşuluk hikayesiyle en sevimli mekanımız. Ayşegül ev muhteşem dekorasyonuyla izleyenleri özendiren bir mekan. Kısaca mekanlar özenle seçilmiş, büyük bir titizlikle dekore edilmiş olmalarıyla ön plana çıkıyor.

Haftada ortalama kaç figüran kullanılıyor?

Maksimum 150-200 olarak değişiyor. Bölüme göre tabi ki değişiklik gösteriyor bu rakamlar.

Bugüne kadar en çok figüranın kullanıldığı sahne hangisi?

İlker Kaleli’nin Elleri Ellerime şarkısını söylediği sahne bu güne kadar en fazla figürasyonun kullanıldığı sahne. Toplam da 150 kişinin eşlik ettiği bu sahne setin en yoğun sahnesiydi.

1 2 3 4

18/03/2015 10:25
YORUMLAR




DİĞER HABERLER