Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
İşte Benim Stilim All - Star’ın yıldızları mı döküldü?

Şu aralar Zennube Emel “Ayy öldüresi var beni” çıkışıyla sıkça timelinelarımıza düşüyor. Peki İşte Benim Stilim (ilk adıyla Bu Tarz Benim) reytingleri katmerli olsun diye devşirilen All-Star versiyonuyla neden istenilen reytingleri yakalayamıyor? Programı yakından takip edenler bunun nedenlerini kolaylıkla sıralayabilir.

Aslında herşeyden önce programın popülerliğinin (ve tabii reytinglerinin) tavan yaptığı ilk sezonuna bakmak lazım. İlk sezonda program içinde ‘az sonra’lar ve yarın tanıtımları çok etkili kullanılıyordu. Merak unsuru, hem yayınlanan programın hem de ertesi gün yayınlanacak programın izlenmesini sağlıyordu. All-Star’da ise her yarışmacıdan sonra fazlasıyla az sonra var ancak yarın tanıtımı hiç yok!

All-Star’da asla olmayan bir başka şey ise EĞLENCE! İlk sezondaki eğlencenin (ve tabii ki reytingin) ismi Özlem Özden’in olmayışı, ikinci sezondaki dans ve komedi kraliçesi Emel Özkızıltaş’ın Ayşegül marifetiyle ölüm korkusu yaşar hale gelmesi maalesef reytingleri olumsuz etkiliyor.

Özlem Özden demişken, yapım ekibinin kendisini ikna edememesi büyük kayıp. All-Star’ın başladığı akşam program Twitter’da TT olamazken, Özlem Özden’in TT olduğunu hatırlatalım :)

Programda gözlerin aradığı bir başka yarışmacı ise tabii ki Nur Bozar. Kendisi artık evli, mutlu ve yakında çocuklu olacağı için programı kabul etmemiş.

All-Star’da izleyiciyi ekrana bağlayacak, ertesi güne ve hatta ondan sonraki güne devam edecek tartışma konuları da yok. İlk sezonda bütün kızların Nur’a saldırması, Nur’un mağdur ve mağrur duruşu ile herkesin karşısında olması hikayesi haftalarca hepimizi ekrana bağlamıştı. Bunun yanında artık programda dramatik ve gerçek bir hayat hikayesi de yok. Bir yarışmacının yakını hastaysa bunu dile getirmesine bile izin vermiyorlar. Mesela Özden Cerrahoğlu birkaç program boyunca oturduğu yerde gözlüklerinin arkasına saklanarak ağlıyor, fakat nedenini bilemiyoruz. Peki ilk sezonda öyle miydi? Tuğçe Ergişi’nin “Benim annemle tanışma hikayem vaaaar,” diye ağlamasını günlerce izlemiştik, hatırlayalım.

Reytinglerin totalde 45.liğe kadar düşmesinin nedenlerinden biri de jüri ve özellikle Nurella’nın tatlılığını ve sempatisini kaybetmiş olması. İlk sezonda yüzlerce capsi yapılan, sözleri dilimizden düşmeyen Nurella maalesef ki artık yorgun ve bıkkın. Programı sırtlamayı bırakmış durumda. Kızların içindeki yetenekleri keşfetmeye çalışan, Özlem’e playback yaptıran, Emel’e Türk filmi sahnesi oynatan Nurella artık görev misali sırasını adeta pas geçiyor. Açıkçası insanlar artık objektifliğini de kaybettiğini düşünüyor. Ayşenur’u sürekli beğenmesi ve korumak adına diğer kızları bile azarlamasıyla ilgili Instagram fotoğraflarının altında binlerce olumsuz yorum var.

Reyting anlamında en büyük çöküş ise eleme gecelerinde yaşanıyor. Eleme Gecesi önceleri cumartesi akşamları yayınlanırken, Yetenek Sizsiniz’in başlaması nedeniyle cuma akşamlarına taşındı. Böylece cuma günleri TV8’i açanlar yaklaşık 10 saat boyunca İşte Benim Stilim’e maruz kalmak zorunda kalıyor. Eleme Gecesi’nin yayınlandığı saatte karşısında Kiralık Aşk ve Karagül gibi güçlü yapımların olması da başka bir dezavantaj. Kanaatimce program cumartesi günleri 16:00-20:00 saatleri arasında yayınlansa çok daha iyi reyting alabilir.

Neşe Karaböcek, yıllardan sonra ekrana İşte Benim Stilim All-Star için çıktı.

Eleme Gecesi ile ilgili bir başka sıkıntı ise artık konukların jüri koltuğunda oturmuyor olması. Bu durumda Demet Akalın, Hande Yener, Seda Sayan gibi isimleri programa konuk olarak getiremezsiniz. Evet, önceki sezonlarda konukların puan vermesi eleştiri konusu olmuştu ancak bunun çözümü konukları jüri masasından kaldırmak olmamalıydı. Konuklar yine jüri masasında oturup yorum yapabilir, puan vermeyebilirdi. Bu durum eleme gecelerinin izlenme oranlarını kesinlikle çok kötü etkiledi. Birinci sezonda o koltukta Banu Alkan bile oturdu yahu! Dilberay oturdu Dilberay! :)

İşte Benim Stilim All-Star, Survivor’dan çektiği kopya ile reytinglerde de benzerlik yaşayacağını ümit etti ancak istediğini bulamadı. Umarım Production House ve TV8 yönetimi reytinglerin yüksek olduğu zamanlarda program nasıldı diye düşünürler ve her gün ilk 10’a giren, eleme geceleriyle ise gün birincisi olan o programa geri dönmeyi başarırlar.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER