Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
İstanbul Modern'de Kuzey Filmleri Festivali

İskandinav ülkelerinden, Danimarka, Finlandiya, İsveç, İzlanda ve Norveç sinemalarının öne çıkan fimleri 4-14 Haziran tarihleri arasında Kuzeyli Filmler Festivali başlığı altında İstanbul Modern Sinema’da gösterimde olacak.

İsveçli yönetmen Roy Andersson’un 2014 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kazanan İnsanları Seyreden Güvercin’I, Danimarkalı Susanne Bier’in İkinci Bir Şans’ı, Bent Hamer’ın 1001 Gram’ı tekrar kaçırılmayacak filmlerden.

Ayrıca yönetmen Hisham Zaman’ın daha önce ifİstanbul’da gösterilen ve bir kısmını İstanbul’da çektiği Kar Yağmadan Önce adlı filmi ile, Bakur adlı filme uygulanan sansür sonucu gelişen süreçte İstanbul Film Festivali programındaki gösterimi yapılamayan Krala Mektup da var programda.

Ayrıca, yönetmen Hisham Zaman da Kuzeyli Filmler Festivali’ne konuk olarak katılacak. 4 Haziran’da 17.00‘deki Krala Mektup ve 6 Haziran’da 15.00’teki Kar Yağmadan Önce gösterimlerinin ardından bu genç, yetenekli ve geleceği parlak yönetmenle yapılacak olan söyleşilerde yönetmenle tanışıp kendisine soru yöneltme fırsatını bulabilirsiniz.

Bilet durumu ise şöyle: Perşembe günleri müze ücretsiz olduğu için gösterimler de ücretsiz. Cumartesi ve pazar günleri 9 TL'ye üç filmi birden izlemek mümkün. Yok eğer müzeyi de gezmek ister de müze giriş bileti alırsanız, hem müzeyi geziyor hem de ekstra ücret ödemeden filmleri izleyebiliyorsunuz. 

Program şurada:



 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER