Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
İstanbul Film Festivali’ndeki dizi oyuncuları!

Kasap Havası

İstanbul Film Festivali 7 Nisan Perşembe günü başlıyor. Festivalde 2015-2016 arasında yapılmış Türk filmlerini izleyebileceğiniz, Türk sinemasına ayrılmış beş bölüm var. Ulusal Yarışma, Yarışma Dışı, Yeni Türkiye Sineması, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması.

İlgili linklerden bütün bölümlerin içeriğine ulaşabilirsiniz. Yani programda hangi filmler var, filmlerde kimler oynuyor öğrenebilirsiniz. Ekrandan tanıdığınız, sevdiğiniz o kadar çok isim bu filmlerde oyuncu, hatta Cansel Elçin örneğinde olduğu gibi yönetmen olarak yer alıyor ki, onları sinemada izleme fırsatını kaçırmak istemezsiniz herhalde.

Mesela Avrupa Yakası’nın Fatoş’u Şenay Gürler’in, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın Özer Bey’i Hakan Karahan’ın, Behzat Ç.’nin Hayalet’i İnanç Konukçu’nun başrolleri paylaştıkları, Kiralık Aşk’ın Necmi Bey’i Levent Ülgen’in de kısa bir rolü olan Kasap Havası. Ulusal Yarışma bölümündeki film Türk sinemasında izlediğimiz aşk hikayelerinin hiçbirine benzemiyor.

Mesela Cansel Elçin’in hem yazıp hem yönettiği Melekleri Taşıyan Adam, hayranı olduğunuz oyuncuyu senarist ve yönetmen olarak da değerlendirme fırsatı veriyor.

Mesela Şebnem Hassanisoughi’nin oyunculuğunu doya doya izleyebileceğiniz iki ayrı film Siyah Karga ve Kıyıdakiler.

Rüzgarın Hatırları

Mesela Paramparça'nın Dilara'sı Ebru Özkan'ın, Onur Saylak ve Tuba Büyüküstün’ün oynadığı, bütün haberlerini yakından takip ettiğiniz Rüzgarın Hatıraları.

Saymakla bitmez.. Bu sayfadaki linklerden programın ayrıntılarına ulaşabilir, seçiminizi yapabilirsiniz. Bu yıl 35. yaşını kutlayan İstanbul Film Festivali dünyanın her bir yanından buraya taşıdığı filmlerin yanı sıra Türk sineması açısından da çok geniş bir yelpaze sunuyor.

Filmlerin kısa tanıtımlarını da ayrıca yapacağız...



YORUMLAR




DİĞER HABERLER