Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Hürrem Sultan’ın odasını karıştırmak

Malum, Muhteşem Yüzyıl dizisi Türkiye’nin en çok konuşulan dizilerinden biri olarak ‘yakın televizyon tarihimizdeki’ yerini aldı. Meryem Uzerli’nin güzelliği, yeteneği, özel hayatı, Halit Ergenç’in ‘Sülüman’ yorumu ve sakalları, diziye girip girip çıkan envaiçeşit ünlü oyuncunun yanı sıra, kostümleri ve dekorlarıyla da çok konuşuldu, beğenildi, tartışıldı bu dizi.

Üstelik biteli onca vakit olmasına rağmen etkileri hala sürüyor. Ortadoğu ülkelerinde bir fenomen oldu. Hatta bazı Avrupa ülkeleri bile diziyi yayınladı. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da ‘Muhteşem Yüzyıl Sergisi’ açıldı ve binlerce kişiyi ağırladı vs. vs.

Aslında Osmanlı tarihi Türk insanı için her zaman ilgi çekici bir konuydu. Ancak bu diziyle sanki tarih yeniden hayat buldu, bütün o ihtişamlı yaşam gözler önüne serildi ilk kez. Saray hayatı, müzelerden çıkıp evlerimize geldi adeta.

Ve Hürrem Sultan, belki de yaşadığı dönemde bile olmadığı kadar popüler oldu, torunlarının torunları arasında. Hepimiz onun ihtişamlı ve entrikalarla dolu yaşamını, sanki bugün yaşanıyormuşçasına izleyip heyecanlandık. Yeri geldi ona kızdık, onunla ağladık, ona tekrar tekrar hayran olduk. Son nefesini verirken sanki başucundaymışız gibi hissettik kendimizi. Elimizi hünkarımızın omzuna koyup onu teselli etmek istedik.

ODASINDA İLGİNÇ BİR OYUN OYNANIYOR!

Muhteşem Yüzyıl dizisinin etkileri hala sürüyor dedik ya… Şimdilerde Hürrem Sultan, çok ilginç bir oyun konseptine de adını, hatta kendi arz odasını verdi!

‘Real room escape’, yani ‘gerçek odadan kaçış’ adıyla Japonya’dan çıkıp dünyada trend olan bu oyun, Türkiye’de yeni olmasına rağmen müthiş bir hızla yaygınlaşıyor. Oyunda 2 ila 5 kişilik arkadaş grupları, özel dizayn edilmiş bir odaya kilitleniyor. Onları, odanın çeşitli yerlerine gizlenmiş şifreler bekliyor. Ekip bu şifreleri adım adım çözüp, bir saat içinde anahtarı bulup odadan kaçmaya çalışıyor.

Bu yeni eğlence konseptini Taksim’deki mekanında, Sehrlock Holmes ve Einstein olmak üzere iki ayrı konseptte uygulayan Escape Planet, şimdi de Bakırköy’de Hürrem Sultan konseptli yeni bir oyun odası açtı. Oyunun hikayesi şöyle: Sultana tuzak kurulmuştur. Oyuna gelen ekibin görevi, sultanın odasında her yeri iyice inceleyerek ipuçlarını bulmak ve sultanı bu tuzaktan kurtarmaktır! Bunun için de iyi bir araştırma, ekip çalışması ve yaratıcı bakış açısı çok önemlidir…

Escape Planet, Bakırköy şubesini sultanın arz odası olarak tasarladı. Odanın dekorlarını, dönem filmi dekorları da yapan bir profesyonel hazırladı. Odadaki en etkileyici yer, sultanın tahtı. Oyuna giren ekipler bir yandan Hürrem Sultan’ın odasını didik didik karıştırmanın zevkini yaşarken, bir yandan da sırayla tahta kurulup kendilerini ‘sultanlar’ gibi hissediyorlar.

Escape Planet’in kurucusu, Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu. Odalardaki bulmacaları kendisi hazırlayan Çalapkulu, Taksim’deki Sherlock Holmes’ün çalışma odasının çok rağbet gördüğünü, hatta Sherlock dizisinin başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch’e hayran olan genç kızların da oyuna büyük ilgi gösterdiğini söylüyor.

Einstein ise büyük bir bahtsızlık yaşıyormuş! Bu odada matematik bilgisi gerektiğini düşünüp korkanlar çokmuş. Bu nedenle yakında Einstein odasını kapatıp, yerine ‘Tımarhane’ konseptli bir oda hazırlayacakmış Ferhat Çalapkulu. Hatta gelen ekiplere deli gömleği giydirip odaya öyle kilitleyeceklermiş. Ekibin ilk görevi de o gömleklerden kurtulmak olacakmış. Kulağa bayağı enteresan geliyor doğrusu.

Velhasıl anlaşılan o ki, ‘Hürrem-Kanuni aşkı’na ithafen 14 Şubat Sevgililer Günü’nde açılan Hürrem Sultan odasına oyun oynamaya gidenler arasında bol bol Muhteşem Yüzyıl ve özel olarak da Meryem Uzerli hayranları olacak gibi görünüyor…

Bu oyunu oynamak isteyen ekipler, www.escapeplanet.com adresinden rezervasyon yaptırabiliyor.

Haydi herkese iyi seyirler… Pardon iyi oyunlar demek istedim!

YORUMLAR




DİĞER HABERLER