Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Hem güldürüyor, hem utançtan göz kapattırıyor

The Office'i yaratan ikilinin Ricky Gervais kadar ünlü olmayan ikinci ismi Stephen Merchant, HBO'ya yazdığı ve oynadığı diziyle A List'i zorlamaya başladı.

Stephen Merchant 1999 yılında BBC'ye yarım saatlik bir kısa film hazırlamaya çalışırken hayatının bu kadar büyük bir değişim içine girebileceğini tahmin edemezdi herhalde. Komedi söz konusu olduğunda hayatta en iyi anlaştığı insan olan Ricky Gervais projeye talip olduğunda The Officeefsanesi doğmuş oldu. Kafa kafaya verip ortaya çıkarttıkları sitcom o kadar çok beğenildi ki daha sonra birçok ülkeye adapte edildi. Bunlardan en başarılısı şüphesiz Steve Carrell’in başrolünü üstlendiği Amerikan versiyonuydu. Amerika'nın da fethiyle iyice isimleri duyulan ikiliden asıl parsayı, ince uzun fiziği, gözlüklü tipiyle komediye çok daha yatkın görünen Stephen'in yerine hazır cevap Ricky topladı.

Peki Stephen ne yaptı? Stand-up gösterilerinin yanı sıra Gervais ile ortak projelere (Extras, Life’s Too Short) devam eden Merchant, geçtiğimiz yaz bizim buralara da uğrayan I Give It a Year (Bu Aşk Fazla Sürmez) adlı bir sinema filminde rol aldı. Sonbahardan itibaren ise HBO’ya kendi dizisini hazırlamaya başladı. Sekiz bölümlük ilk sezonu yeni sona erse de bizde gösterimi Comedy Max kanalında süren Hello Ladies adlı dizide Merchant, İngiltere’den Los Angeles'a taşınmış, ikili ilişkiler konusunda bir hayli sakar ve taşındığı şehirde kendine bir sevgili ararken tabii ki komplekslerini gizleyemeyen bir karakter olarak karşımızda. Diziye The Office ve Seinfeld gibi işlerde de bizi yakalayan 'izleyiciyi karakterin adına utandırma' komedisi hakim. Bazı sahnelerde Merchant’ın karakterinin kendisini rezil edişini seyrederken bir taraftan haline gülüp bir taraftan da ekrana bakamayacak hale geliyorsunuz.

Bir bölümü yarım saat süren dizi haliyle sizi ne zaman bitecek diye saatinize baktırmıyor. Fakat yer yer kahkahalar attırsa da dizinin genel bir tempo sorunu olduğu aşikar. Şu an ismini rahatlıkla klasikler arasında andığımız birçok dizinin de ilk bölümlerinin pek parlak olmadıklarını düşünürsek Merchant’ın projesine bir şans vermenizde fayda var.

ETİKETLER : The Office
YORUMLAR




DİĞER HABERLER