Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Hediye önemli, hediye aşkın ilacı!

Yaman'ın şarkısı : Sezen Aksu – Seni Yerler

Hediyesiz sevgililer günü anlam ve önemini kaybetmesiyle beraber üzerinden kamyon geçmiş sakıza döner. Ederi ya da şekli-şemali önemli değildir, önemli olan niyettir.

En cin fikrimle düşündüm acaba çok sevdiğimiz dizi karakterleri sevgililerine-eşlerine ya da gizli saklı sevdalarına neler alırlardı diye. Buyrun benim listem. 90’ların şarkı önerileri de bonusu.

Yaman, (Çağatay Ulusoy), MedCezir

Yaman iyi çocuktur, hoş çocuktur. Yüzü de huyu da güzeldir. Kimi zaman nerede ne yapacağını bilmese de toyluğundan gelen bir çekiciliği elbette vardır onun. Mira’sına Gucci’den alamayacağı her bir hediye için kendini kahredeceğine daha iyisini yapar, şarkı söyler kaydeder prensesine. Ama bununla da yetinmez gönlü zengin olur, alır götürür şehrin en salaş ama tatlı köftecisine. Eee, insan tatlı olmaya görsün kıyaklarının sonu gelmiyor.

Kendal Ağa (Mesut Akusta), Karagül

Şarkısı : Zerrin Özer – Paşa Gönlüm

 

Ağamız yiğidin harman, kadının bol olduğu yerde yaşıyor. Gerçek sevdası bir yanda, karısı bir yanda, düşman olduğu kadın bir yanda. İşi zor. Hem karısını, hem sevdiğini hem de düşmanlarını aynı anda mutlu etmek istediği bir güne denk gelen Kendal Ağa’nın hediyesi belli, hanımlara özel mavi tur! Gezsinler eğlensinler, ağam da tek başına entrikanın dibine vursun. Fena mı? Hiç değil! 

Mavi tur nerede olsun peki derseniz, ona ağam karar verir ben karışmam!

Kerem (Kerem Bürsin), Güneşi Beklerken

Şarkısı : Hazal – Elden Yar Olmaz

Kaslı, boylu-poslu, yakışıklı, zengin ve karizmatik. Kerem’den gelebilecek hediyelerin haddi hesabı yok ama o da salak değil ya, yaratıcı olmayı biliyor tabi. Hem yaşananların gizli de kalması lazım bir süre daha o yüzden hediyesi çok göze batarsa olmaz. Malumunuz gençler kurabiye yapmayı, çay içmeyi pek seviyorlar. O yüzden Kerem Zeynep’ i onu hatırlasın diye gider en güzelinden kalp şeklinde kurabiye kapları ve özel bir çay seti alır ona. Sorana da cevap hazır: “Bit pazarından aldım.“ Damla çikolata kokulu ve Earl Grey aromalı bütün öpücükler onların olsun.

Mahir (Kenan İmirzalıoğlu), ">Karadayı

Şarkısı : Sibel Alaş – Bende Hüküm Sür

 

Alfa erkek dediğinin hediyesi o ağırlıkta, o ciddilikte olur. Yaylana yaylana bütün endamıyla yürüyen bir Mahir Kara karizması için hediye seçmek de bir o kadar önemli. Feride bütün hırçınlığına rağmen içerisinde kocaman bir kalp taşıyan, narin bir kadın. Kara kara gözleri, saten yumuşaklığında saçları var. Bu kadına Nevşehir’den güzel bir göz sürmesi, Hatay tarafından tavında dövülmüş güzel bir saç tarağı alınmaz da ne yapılır? Kutusunu da Ankara gümüşçüler çarşısından alırsak olur.

Macit (Kadir Doğulu), Fatih Harbiye

Şarkısı : Emel – Deli Et Beni

Romantikliğinden sual olunmaz Macit en güzel hediyeleri güzelliği dillere destan Neriman’ının önüne serer. Her şeyi alabilir, her şeyi yapabilir. Ama alacağı şeyin sonuna kadar kendini koruyabilecek bir şey olması lazım. Malum Neriman güzel resim çiziyor, sanatçı olacak kız. Müzikten de anlıyor, güzel şiir de yazıyor. Ne alınır bu kıza, gidilir şehrin güzel bir noktasından, özel el işleri yapan birinden canı istediğinde yazsın, canı istediğinde çizsin diye güzel bir defter alınır. İçine de bir not yazılır “Senden öncesi benim, senden sonrası bizim. Elimi asla bırakma.”

Chuck Bass (Ed Westwick), Gossip Girl

Şarkısı : Mustafa Sandal – Beni Ağlatma

Fısır fısır konuşan, giyindiğinde podyumları sallayabilecek, zevk sahipliğinin tanımını yeniden yazan Chuck Bass. En tutkulu aşkı Blair’e ne alsa diye düşünürken kendini Fransa’da bir iç çamaşırı dükkanında bulur. En güzel takımı seçer, üzerine bir de beğendiği bir kokuyu alır. Rezerve edilmiş Paris manzarasına karşı Sevgililer Günü’nün tadı çıkar mı? Delisiniz.

Yıllardır birbirlerine delice yakıştırdığım bu iki genç insan gerçek hayatta evlenseler bir tam altın da ben takardım.

Jon Snow (Kit Harrington) – Game Of Thrones

Şarkısı : Nazan Öncel – Erkekler De Yanar

Aşk gelirse başa yapacak çok bir şey yok, bütün maharetler önümüze seriliyor. Efendim Kuzey göreviymiş bilmemneymiş bunlar yalan şeyler. Herkesin yaptığı şeyleri “bir şekilde” becermek de buna dahil! Jon Snow’un o güzel yüzünü ve kömür karası gözlerini Ygritte harekete geçirdi. O zamanlarda AVM de yok, ne yapsın Sayın Snow? Gitmiş köyün ileri gelenlerinden birine şahane bir at almış Ygritte’e. Hem belki bazı şeyler düzelir bu şekilde, öyle değil mi Jon Snow? Sormasak hiçbir şey bilmiyorsun!

Sergio Santibáñez (Eduardo Capetillo) – ">Marimar

Şarkısı : Tarkan – Ölürüm Sana

 

Aşk her şeyi affeden tek şey derler. Kim demiş bilmem ama Sergio ile Marimar bir şekilde bir araya geldilerse vardır bildikleri. Sergio zengin çocuktu, zamanının en güzel adamıydı. O zamanlar böyle fazla fazla teknolojiler yok ama araba dedin mi arabalar yine güzeldi. Marimar’a çektirdiklerinden sonra güzel Jaguar bir araba çekmez miydi kapısına. Çekerdi. Herkese sorunsuz bir Sergio diliyorum o halde!

Jimmy McNulty (Dominic West) – The Wire

Şarkısı : Yıldız Tilbe – Delikanlım

Sevgillik ya da evlilik müessesesi herkese göre olmayabilir. Olsun onları dışlayacak değiliz. Şahsen benim sonsuz kere güllerim yoluna açılır, koparıp atsa da yerine yenisini yetiştiririz icabında. İyi baba olmaya çalışması, iyi niyeti ve söz geçiremediği serseriliği derken McNulty en sevilen “kötü çocuk”lardan. Ve bir kötü çocuk olarak Sevgililer Günü’nde elinde en sevdiğiniz viski, yanında nane aromalı çikolata ve merkezden yürütmediği pembe tüylü kelepçeleri ile kapınızı çalabilir.

“Hayır diyemem,” mi dediniz? Aaa, evet diyeceğinizi biliyordum.

Daryl Dixon (Norman Reedus) – The Walking Dead

Şarkısı : Levent Yüksel – Beni Bırakın

“Aşka inanmam, ben aşkı hiç sevmiyorum,” demelerine bakmayın. Daryl kocaman bir kalbe sahip, yok diyen hata yapar. Carol’la neleri neleri aştılar ettiler, tam oluyor dedik Rick geldi kuralları ile aşkın büyüsünü bozdu. Olsun daha hiçbir şey belli değil, beklemedeyiz.

Zombilerin kol gezdiği sokaklarda kulaklardan yapılmış bir kolye mi isterdiniz yoksa bir dükkan harebesinden bulunmuş seksi siyah minik bir elbise mi? Merak etmeyin Daryl ikisini de getirecek.

BONUS:
Ali Rıza Tekin (Halil Ergün) – Yaprak Dökümü

Şarkısı : Kayahan – Emrin Olur

Sen Ali Rıza Bey’de ağız tadı bırakmamış olsan bile o seni yine de sever Hayriye Hanım! Bak bahçeyi donatmış güllerle , her yerde kırmızı kırmızı. Onlar senin koy salona, balkona hatta mutfağına! Şinanay !

YORUMLAR




DİĞER HABERLER