Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Happy Valley, çok yeni bir BBC dizisi

Tam teçhizatlı polis memuresi Cawood.

Küçük kasabada (lüküs kamarada kimler oturur diyesim geliyor) işler sandığınızdan daha fazla karışık, sert ve kirli.

BBC One'da nisan sonunda yayınlanmaya başlanan ve şu ana dek beş bölümü yayınlanmış dizinin finali altıncı bölümüyle bu salı gecesi yapılacak.

Başrolde hatrı sayılır bir televizyon geçmişine sahip Sarah Lancashire var. Happy Valley'de, 47 yaşında, boşanmış, kızını kaybetmiş, diğer 'evladı'yla konuşmayan, ölen kızından olan torununa kendisi bakan ve eroin bağımlığından kurtulmaya çalışan kız kardeşiyle (hemen aşağıda onun da kim olduğuna değineceğiz) yaşayan polis şefi Catherine Cawood'u canlandırıyor.

Olaylar, kızını özel okula göndermek için patronundan maaşını artırmasını isteyen muhasebe müdürü Kevin Weatherhill'in umduğu cevabı alamayınca, ertesinde yaşanması kuvvetle muhtemel komplikasyonları hesaplamayarak ve mülayim (hatta sincapsı bir sevimlilikteki) dış görünümünden beklenmeyecek hainlikte bir plan yapmasıyla gelişiyor.

Dizinin iç içe geçen, yerine cuk oturan, hızlı ilerleyen ve hayli hareketli bir olay örgüsü var. İnsanlık halleri ve o hallerin işleri nasıl da bir anda karıştırabileceği çok net resmediliyor. Karakterleri hemen tanıyor ve bir çoğunu seviyorsunuz; neler yapacaklarını önceden kestirebilmek ve akabinde yanılmamak ise senaryonun sığlığının değil, hızının bir göstergesi

Ha bir de Cawood'un eski kocası çalıştığı gazete matbaadan online yayına geçtiği için işini kaybetmek üzere olan bir gazeteci... Hani, tanıdık gelir belki hikâye diye.

1 2 3
Deniz Tokgöz
30/05/2014 20:25
YORUMLAR




DİĞER HABERLER