Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Haluk Bilginer, !f İstanbul'da Jon Stewart'ın filmi Rosewater'ı anlatıyor

!f İSTANBUL’DA BUGÜN – 15 ŞUBAT 2015

COSTA USTADAN BÜYÜLEYİCİ BİR FİLM Pedro Costa, Lizbon'un gecekondu mahallesi Fontainhas’ta 1994 yılından beri Cape Verdeli göçmenlerle birlikte çektiği “Kemikler” ve “Gençler Yürüyor”dan sonra Fontiainhas Üçlemesi’ni tamamlıyor. Büyüleyici ve minimalist anlatmıyla seyirciyi hem ışığın hem de karanlığın içinden bir yolculuğa çıkaran Horse Money/At Parası, saat 15.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Pedro Costa katılacak ve soruları cevaplandıracak.

KISA KISA... Bu yıl Türkiye’den Kısalar bölümü üç derlemeden oluşuyor. Bazen sosyal, fiziksel, duygusal, cinsel, politik, kültürel birçok sebebin etkisiyle bazen hemen yanı başımızdakilere ne kadar uzak olabildiğimizi, ilişki kuramadığımızı, hatta bazen bunları yapmak için hiç de çaba harcamadığımızı ve uzak durmayı seçtiğimizi fark etiğimiz noktadan çıkan Uzak ama Yakın, Yakın ama Uzak ve Hayatta Kalmak: Arzular, İhtiyaçlar ve Normlar Arasında’nın gösterimleri saat 16.00’da KarGART’ta başlıyor.

RUHUN TOZU YA DA TOZUN RUHU İstanbul’da gündelikçi olarak çalışan ve arabesk müzik dinleyerek ve şarkılar besteleyerek kendi halinde, mutlu dünyasında yaşayan 30’larının sonundaki bir adamın yaşadıklarını anlatan Toz Ruhu, saat 17.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 1’deki gösterime filmin yönetmeni Nesimi Yetik katılacak ve soruları cevaplandıracak.

ÇEKMECELER’İ AÇMAKTAN KORKMA! Senaryosu gerçek olay ve kişilerden esinlenilerek yazılan, otuzlarının başındaki Deniz’in doğumgününde kanlar içinde hastaneye kaldırılmasının ardında yatan korkunç gerçekleri konu alan Çekmeceler, saat 19.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Filmin yönetmenleri M.Caner Alper ve Mehmet Binay gösterime katılacak ve soruları cevaplandıracak.

SİNEMA ELEŞTİRİSİNİN TANRISI Belgesel sinemanın ustalarından Steve James Pulitzer ödülü alan ilk film eleştirmeni Roger Ebert’in hayatına dair samimi ve duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Aralarında Martin Scorsese, Werner Herzog, Errol Morris, Ramin Bahrani ve Ava Duvernay gibi ünlü sinemacılarla zenginleşen ve Oscar yarışının da en gözde belgesellerinden Life Itself/Hayatın Kendisi, saat 22.00’de Cinemaximum Kanyon’da.

FRANSIZ KULÜP YAŞAMININ 20 YILI Üç yıl önce “Un amour de jeunesse/Elveda İlk Aşk”ıyla !f’çilerin gönlünü fetheden Fransız yönetmen Mia Hansen-Løve, Daft Punk ve Cassius gibi efsanelerin doğuşuna tanıklık etmiş elektronik müzik akımın kurucularından Fransız DJ Paul'un 18 yıllık yükseliş ve düşüş hikayesini anlatıyor. Frances Ha’yla tanıdığımız Greta Gerwig, Paul Etienne ve Brady Corbet'in performanslarıyla dikkat çeken ve Daft Punk’ı da hikayeye yerleştiren Eden/Cennet, saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta.

!f İSTANBUL’DA YARIN – 16 ŞUBAT 2015

DİRENİŞİN VE İNSANLIĞIN SIFIR NOKTASI 1980'lerde tutuklanıp 16 yıl hapis yatmış ve sonra 2011'deki Suriye ayaklanmasını desteklemiş entelektüellerden olan Yassin’in kaçış hikâyesini anlatan, Mohammad Ali Atassi ve Ziad Homsi belgeseli Our Terrible Country/Bizim Dehşet Dolu Ülkemiz, saat 14.30’da Cinemaximum Kanyon’da.

KARA MİZAHIN ORTADOĞUSU Eşi Etgar Keret’le birlikte yazıp yönettikleri ilk filmleri “Jellyfish” ile Cannes’da Altın Kamera Ödülü’nü kazanan Shira Geffen’in kendine özgü kara mizahıyla, dünyalarına sıkışıp kalmış iki kadın üzerinden Filistin-İsrail çatışmasını anlattığı Self Made/Ben Gibi, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime, filmin yönetmeni Shira Geffen katılacak ve soruları cevaplandıracaktır.

JON STEWART YÖNETTİ, GARCIA VE BİLGİNER OYNADI Sadece ekran başarısıyla değil, Amerikan popüler kültürünün en etkili isimlerinden biri sayılan 13 Emmy ödüllü Jon Stewart’ın ilk yönetmenlik denemesi, İran asıllı Kanadalı gazeteci Maziar Bahari İran’da 118 gün süren işkencedeki gözaltı günlerini anlatıyor. Gael Garcia Bernal’in başrolde olduğu ve Haluk Bilginer’in performansını seyrettiğimiz Rosewater/Gül Suyu, saat 21.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin oyuncusu Haluk Bilginer katılacak ve soruları cevaplandıracak.

KORKUNUN KOMEDİSİ, KOMEDİNİN KORKUSU Sıkı bir hayran kitlesi yaratmış kült yönetmen Kevin Smith, internet programcısı Wallace’ın haber yapmak için evine ziyarete gittiği gizemli adamla yaşadığı korkutucu olayları konu alıyor. Justin Long, Michael Parks, Johnny Depp ve Haley Joel Osment gibi ünlü oyuncuları bir araya getiren Tusk/Mors Dişi, saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta.

 

ETİKETLER : !f istanbul , haluk bilginer , haber
YORUMLAR




DİĞER HABERLER