Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Haftanın Tatlısı ve Ekşisi
 
 
Haftanın Tatlısı ve Ekşisi’nde ikinci haftaya hoşgeldiniz...‘Haftanın tatlısı’, ‘ay canımm’ deyip, yanaklarını sıkmak istediğimiz; aşırı iyi bir performans çıkarıp alkışı hak eden bir TV karakteri veya programına; ‘Haftanın ekşisi’ de aşırı asap bozucu performansıyla içimizde kumandayı TV’ye fırlatma hissi uyandıran bir TV karakteri veya programına gidecek.

 

Haftanın Tatlısı: Gamze Karaduman:
Aramızda Kalsın’ın bombastiko kadrosundan rol çalmak zor. Hele ki adını çoğumuzun daha önce duymadığı genç bir oyuncunun galaksinin en komik insanı Binnur Kaya veya Uğur Yücel’in yanında kendini izletmesi marifet istiyor. Arife rolüyle Gamze Karaduman işte tam da bunu başarıyor. Köşesinden bile gözükse onun olduğu her sahnede gözüm Arife’ye ve Chas Tenenbaum eşofmanlarına kayıyor. Canım Ceylan ile Ali’nin sonu belli ütülü çarşaf hikayesi yerine mutlu sona nasıl gideceklerini tam kestiremediğim buruş kırış Arife ve Arif aşkını izlemek istiyor (bknz. Canım Ailem’de Feride ve Halim aşkı etkisi). Uzun lafın kısası, doreli abiye eşofmanları; üzülünce aşağı sarkıttığı yanakları; “kimmiş bu kız?” diye Googlelayınca karşıma çıkan son derece anti-Arife blogu ve 'fıstık gibi' fotoğraflarıyla kabiliyetine iyice şapka çıkarttıran Gamze Karaduman haftanın tatlısı.

Haftanın Ekşisi: Balçiçek İlter'li Türkiye Gazetesi Reklamı
Türkiye Gazetesi yenilenmiş. Bunu da günde seksen sekiz milyon kere dönen bir reklamla hepimize duyuruyor. Reklamda kadroya yeni katılan köşe yazarı Balçiçek İlter uyanıp yeni işine gidiyor ve bu sırada bir dış ses bize İlter’in çeşitli davranışlarının ne manaya geldiğini açıklıyor. İlter ayna karşısında makyaj yapıyor ve kırmızı bir fular takıyor (renkli); İlter asansör beklerken bebekli bir kadına önce anlayışlı bir şekilde bakıyor sonra yol veriyor (duyarlı); İlter 34 BAL plakalı beyaz BMW’siyle kırmızı ışıkta duruyor (ilkeli) ; İlter ritmik bir şekilde Türkiye gazetesinin merdivenlerini çıkıyor (tarafsız ve samimi). Tüm bunların İlter’in gazeteciliği hakkında bize ne söylemesi gerektiği konusunda emin değilim (kadromuza sarışın bakımlı zengin ve asgari terbiye kurallarına uyan bir kadın aldık?) ama bu acayip mizanseniyle Balçiçek İlter'li Türkiye Gazetesi reklamının haftanın ekşisi olduğuna eminim.
ETİKETLER : Binnaz Saktanber
YORUMLAR




DİĞER HABERLER