Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Gelecek(te) Netflix’te -2

image

Kısa süre önce Netflix nasıl bir kurumdur onu anlatıp hali hazırda yayınladığı dizilerden kısaca bahsettiğim bir yazı yazmıştım. Hatta söylemesi ayıp Ekranella’daki 100. yazım da o olmuştu. Bu ikinci yazıdaysa önümüzdeki dönemlerde gelecek olan Netflix dizilerinin ilk yarısı olacak. Yalnız önceki yazıda 12 Aralık’ta başlayacağından dolayı dahil ettiğim Marco Polo dizisinden bahsettiğimi de ekleyeyim.

İki numara ile devam edelim bakalım:

2) Richie Rich

image

Harvey Comics evrenindeki karakterlerden biri olan Richie Rich’e aşinasınızdır sanıyorum. Daha önce çizgi film veya film (1994, Macaulay Culkin) olarak da aktarılan çizgi roman, Netflix’e dizi oluyor. Dizinin tarihi henüz tam belli olmasa da 2015 başında yayına girmesi planlanıyor.

Richie Rich zengin bir çocuğun maceraları üzerine kurulu bir komedi ama Richie bu sefer bu servete yenilikçi temiz teknoloji sayesinde ulaşmış bir çocuk olacakmış. Dizi yarımşar saatlik 21 bölümden oluşacak. Richie’yi Jake Brennan canlandırıyor ve proje benim One Tree Hill yapımcılığıyla tanıdığım Brian Robbins’in elinden çıkıyor.

3) Bloodline

image

Netflix’in sıradaki projesi bir gerilim-drama. Pek sevdiğim dizilerden biri olan Damages’ın arkasındaki üçlü Todd Kessler, Glenn Kessler ve Daniel Zelman tarafından hazırlanıyor. İlk sezonu 13 bölümden oluşacak ve Mart 2015’te başlaması planlanıyor.

Dizinin açıklanmış detaylı bir konusu yok ama birbirine oldukça yakın Rayburn ailesi üzerine olacakmış. Bu ailenin kara koyunu erkek kardeş ailenin içine geri dönünce saklı kalmış sırlar teker teker ortaya çıkmaya başlıyormuş. Kadroda Emmy ödüllü oyuncu Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Sam Shepard ve Sissy Spacek de var.

Ayrıca 30 saniyelik kısa bir teaser paylaşıldı.

4) Unbreakable Kimmy Schmidt

image

Bu dizi esasında daha önce NBC’nin onay verdiği ve yayınlayacağı, hatta benim sezon başlamadan önce yazdığım NBC yazısında, yani şurada kendisinden bahsettiğim bir yapımdı. Ama bir sürü diziye onay veren NBC, bu diziyi koyacak yer bulamadı ve yapım da Netflix’e yar oldu. Hatta iki sezonluk onay verdi. Orasını burada toparlarsak:

30 Rock’ın arkasında birlikte çalışmış iki isim Tina Fey ve Robert Carlock’un hazırladığı, 13 bölüm sezonu olacak bir komedi dizisi. Kahkaha efektsiz ve başlangıcı Mart 2015. Konusu:

15 yıl boyunca bir tarikatın içinde yaşayan Kimmy (Ellie Kemper), üç başka kadınla birlikte kurtarıldıktan ve bu durum bir de ünlü ‘Today’ şovda gündeme geldikten sonra yeni bir hayata başlar. Indiana’ya doğru otobüsle giderken bir anda fikir değiştirir ve kendisini New York’ta bulur. Hayatındaki her şeyin ilk gününde kalacak yer ararken Times Meydanı’nda robot kılığına giren Tituss (Tituss Burgess) ile tanışır, ki kendisi Broadway’de ünlü olmak isteyen bir eşcinseldir. Dahası bir de zengin bir ailenin yanında dadı olarak işe girer. Kimmy için sıfırdan, yeni bir hayat başlamıştır.

Dizide Kimmy’yi dadı olarak işe alan kadını 30 Rock ile bilinen Jane Krakowski canlandıracak.

5) Marvel’s Daredevil / Jessica Jones / Luke Cage / Iron Fist /The Defenders

image

Marvel ile Netflix el ele verdiler ve karşımıza dört+bir model dizi serisi getiriyorlar. Marvel’ın süper kahramanları içinden sırasıyla Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist üzerine birer dizi, ardından dördünün birlikte olduğu The Defenders adlı bir mini dizi çekmeye karar verdiler.

Mini dizinin 4-8 arası bir bölüm, diğer dizilerin sezonunun da 13’er bölüm olması planlanıyor. Bunlardan Daredevil Mayıs 2015, A.K.A. Jessica Jones 2015 içinde başlayacak; diğer iki dizi ve haliyle mini dizinin tarihleri henüz belli değil.

.

Daredevil’i Charlie Cox canlandıracak ve yapım Steven S. DeKnight (Spartacus) ve Drew Goddard’ın elinden çıkacak. Dizide True Blood’ın Jessica’sı Deborah Ann Woll da var.

 

.

Jessica Jones, Twilight serisinin senaryolarını yazan kişi olarak tanıdığım Melissa Rosenberg’in elinden çıkacak ve başrolü de bu yazı yayına girmeden birkaç gün önce açıkladılar: Krystin Ritter.

Diğer diziler olgunlaşma sürecinde olduklarından henüz detayları belli değil.

6) Sense8

image

Tabii ki bilim-kurgu dizisi de var, olmaz mı hiç? Hem de Wachowski Kardeşler’in elinden çıkma olacak, yani Matrix serisini yaratan ve hatta V for Vendetta’nın senaryosunun içinde de bulunan ikiliden. Dizinin ilk sezonu 10 bölüm sürecek, hayatının ise kardeşlerin planında bir sorun çıkmazsa beş, bir ihtimal altı sezon sürmesi planlanıyormuş. Konusuna gelelim:

Dünyanın farklı bölgelerinden ve farklı kültürlerinden sekiz kişi. Trajik bir bölümün ardından bir anda mental ve duygusal olarak birbirleriyle bağlantılı hale geliyorlar. Bu kişiler bunun neden olduğunu ve insanlığın geleceği için ne anlama geldiğini anlamaya çalışırken, gizemli ve güçlü bir adam bu sekiz kişiyi bir araya getirmeye çalışacak; yine böylesi bir adam ve organizasyonu ise bu sekiz kişiyi avlamaya çalışacak.

Her bölüm bir karakter ve hikâyesi üzerine kurulu olacakmış ve kimlik, cinsellik, cinsiyet, zulüm, bağnazlık ve korku gibi temalar işlenecekmiş. Dizi için bir dolu kadro kurdular kurmasına da henüz kim hangi karakteri oynayacak gibisinden açıklanmış bir detaylandırma yapmadılar. O yüzden ayıp olmazsa kadro için IMDB sayfasına yönlendirme yapacağım.

7) Narcos

image

Geldik suç dramasına, zira o da eksik değil. 2015 içinde yayına girecek olan dizilerden ve diziyi yapan yapım şirketi, Netflix için –ilk yazıda da bahsettiğim- Hemlock Grove dizisini hazırlayan şirket. İlk sezonu 13 bölüm sürecek.

Resimdeki adam tanıdık geldi mi bilmiyorum ama kendisi Pablo Escobar olur, yani Kolombiyalı ünlü bir uyuşturucu kaçakçısı ve Medelli kartelinin acımasız patronu. Bir vakitler Kolombiya meclisine de seçilen Escobar, ülkenin %80’indeki uyuşturucu trafiğine hükmedebilmiş birisi ve onlarca sivilin-polisin ölümünden de sorumlu ultra zengin bir adam. İşte dizi de kronolojik olarak belirli bir dönemden başlayarak ölümüne kadar adamın hayatını ve yaptıklarını anlatan bir dizi olacak.

Escobar’ı Wagner Moura adlı Brezilyalı bir oyuncu canlandıracak.

Bu yazılık bu kadar efendim. Üçüncü ve planladığım kadarıyla son yazıda gelecek dizilerin diğer yarısıyla görüşmek üzere…

YORUMLAR




DİĞER HABERLER