Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Festivalden: Rüzgarda Salınan Nilüfer'e dikkat!

"RÜZGARDA SALINAN NİLÜFER: Seren Yüce'nin ikinci filmi daha ince, 'sosyal çevre yargıçlığı' bu kez daha sofistike ve mizahi; oyuncu olarak ilk defa gördüğüm Songül Öden müthiş, filmi ara ara yönetmeninden çalıyor bile." Yazar Fatih Özgüven, dün filmin gösteriminden sonra facebook sayfasına bu notu düşmüştü. 

Yönetmen Seren Yüce (sağdan ikinci) ve film ekibi, gösterimden önce.

“Altın Lale Ulusal Yarışma”da yer alan Seren Yüce’nin Rüzgarda Salınan Nilüfer adlı filminin gösterimi, yönetmen ve film ekibininin katılımıyla dün Atlas Sineması’nda gerçekleşti. Seren Yüce, senaryonun “elit tabaka denilen kesimin” etrafında şeklendiğini söyledi ve şöyle ekledi: “Bu kesimin zaman zaman kendimde de gördüğüm davranış biçimlerini anlatmak istedim.” Bu yüzden filmin biraz da kendisini tanımak ve anlamakla alâkalı olduğunu söyleyen yönetmen, “Filmlerimde bir takım durumlara çözüm üretmekten ziyade, o durumları görünür kılmak daha önemli geliyor bana. Çünkü herkesin başka bir cevabı ve çözümü olabiliyor,” dedi. Filmin oyuncularından Songül Öden ise filme dahil oluşuyla ilgili şunları söyledi: “Seren Yüce’nin senaryosuna ‘ama’ ya da ‘fakat’ diyemedik. Çünkü kafasında her şeyi tamamlamıştı. Biz ona teslim olduk.”

Tolga Tekin.

 Film sonrası sosyal medyaya yansıyan yorumlara bakılırsa seyirciyi salondan gayet memnun gönderen bir film olmuş Rüzgarda Salınan Nilüfer. Yine sosyal medyaya göre, Paramparça'nın Özkan'ını oynayan Tolga Tekin'i filmdeki 'saçlı' haliyle tanımamış izleyenler. 

Bu gece dağıtılacak Altın Lale ödüllerinde neler olacak, bakalım. 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER