Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Fakirlikten Kurtulamıyorsanız Suç Sizde!

Yine piyango size çıkmadı değil mi? İşler kesat, patronla aranız limoni, kirayı geciktirdiniz, her an kapının önüne konmanız an meselesi. Hayatta böyle şeyler olur, üzülmeyin, dünyanın sonu değil.

Sizin için yerli dizilerimize bakarak fakirlik rehberi hazırladık. Dediklerimizi birebir uygularsanız fakirliğin o kadar da büyütülecek bir durum olmadığını görecek, bize hak vereceksiniz.

Bir kere dizi dünyasında eğer fakirseniz, bu kendi seçiminiz ve beceriksizliğinizin sonucudur. Fakirlerin hikâyeleri genelde sosyal vaziyetler görmezden gelinerek anlatılır. Fakirleri temsil eden karakterlere ekranda ne kadar süre verildiğinin farkındasınız herhalde. Kimse sizin dertlerinizle, sıkıcı hayatınızla ilgilenmiyor maalesef.

Paramparça’da Sema ve Emine evin hanımı Dilara evden ayrılacağını açıklayınca, üzüntüden kahroluyor.

Dizi dünyasında herkesin kaynaklara eşit erişimi olduğu farz edilir. Ne kadar zor koşullardan gelirse gelsin, insanların başarıya ulaşabileceğine dair bir inanç vardır. Dizilerin güçlü ve iyi olarak portre edilen karakterleri de böyle tiplerdir. Kara Sevda’da Burak Özçivit’in canlandırdığı Mühendis Kemal mesela. Yoksul bir ailenin oğlu olmasına karşın, eğitimini tamamladı, dürüst bir genç olduğu için şans ona güldü ve çalıştığı madenin sahibi ona işlerini temsil etti. Dolayısıyla dizi dünyasında bir türlü doğru dürüst bir iş bulamamak, eğitimsizlik, fakirlikten kurtulamamak çoğunlukla sizin suçunuzdur. Yapan yapıyor işte.

Şans size bir türlü gülmüyor, bela üzerine bela mı geliyor? Dizi dünyasında fakir kendini düşük gelir ve eğitimle belli eder. Ya işsizdir ya da az para kazanır. İşi olsa bile sürekliliği ve güvenliği yoktur. Suç oranı yüksek yerlerde oturur. Kimsenin yapmak istemediği işler yapar. Bunlar genellikle kol gücüyle yapılan fiziksel işlerdir. Yani maaşı unutun, bundan sonra haftalık ya da gündelik alacaksınız. İyi bir işverene denk gelirseniz tabii.

Gelelim iş kollarına, sizin alanınız; üretim, perakende ya da hizmet sektörü. Erkekler çoğunlukla oto tamircisi, kadınlar ise hizmetçi, tezgâhtar ya da garson olabilir. Örneğin Kördüğüm’de Naz (Belçim Erdoğan)ın kocası Umut (Alican Yücesoy) tasarımcı olma hayalleri kuran bir oto tamircisi. İşine gücüne yoğunlaşacağı yerde boyunu aşan hayalleri yüzünden ailesinin geleceğini baltalıyor. Paramparça’da Gülseren’in eski kocası Özkan Gülpınar (Tolga Tekin) da tamirci, çoğunlukla iki yakasını bir araya zor getiriyor.

Umut, işçisin sen işçi kal!  Kördüğüm’de, tasarımcı olma hayallerinin peşinden giden Umut, yalnız kendisini değil çevresindekileri de belaya sürüklemekte.

Diğer yandan eliniz hamur işlerine yatkınsa sizin için bir gelecek olabilir. Yine Kördüğüm’de Naz’ın kayınvalidesi Cahide (Sabriye Kara) hayatını kek-börek yaparak kazanıyor. Paramparça’da da bir zamanlar Gülseren (Nurgül Yeşilçay) börekçiydi.

Boz hırka en iyi dostunuz. Öyle renkli giyinmek yok. Madem fakirsiniz, görünmez olmanız lazım.

Hizmetçilik de yapabilirsiniz. Ama tarafınızı seçmeniz lazım. Sadık mısınız yoksa nankör mü? Dedikoducu musunuz, kanaatkar mı? Paramparça’da Sema ve Emine patronlarına öyle sadık ki, evin hanımı Dilara (Ebru Özkan) başka ülkeye gideceğini açıklayınca işten ayrılmaya kalktılar. Kördüğüm’de ise iki hizmetçi var. Bunlardan biri olur olmaz yerde apır sapır konuşurken diğeri (Nurcan Eren) daha tecrübeli ve işverenlerine gönülden bağlı.

Çocuklar ise, terbiyesiz, yaramaz başları sürekli belada olmalı. Eğitimi ciddiye almayan, neredeyse aptal çocuklarınız varsa, bu da sizin suçunuz.

1 2
Defne Akman
09/02/2016 12:01
YORUMLAR




DİĞER HABERLER