Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
!f'te bugün Costa ve Suriye Ses Veriyor günü!

!f İSTANBUL’DA BUGÜN – 18 ŞUBAT 2015

MUHTEŞEM JAPON OĞLAN Star Trek’in Kaptan Zulu’su, Clinton hükümetinde Japon- Amerikan ilişkilerinin elçisi, eşcinsel haklarının sesli savunucusu, 7 milyondan fazla takipçisiyle facebook fenomeni 77 yaşındaki George Takei’nin hayatını anlatan To Be Takei/Takei Olmak, saat 17.00’de Cinemaximum Kanyon’da.

MELANKOLİK BİR ESİNTİ Bir sahil kasabasında hindistancevizi toplayıcısı olarak çalışan Jeison’ın sıradan hayatı dalış yaparken bulduğu bir iskeletle bir anda değişiverir. Ödüllü belgeselleriyle tanınan İspanyol yönetmen Gabriel Mascaro’nun ilk kurmacası olan ve Locarno’dan Özel Ödül’ü kapan August Winds/Ağustos Esintisi, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Gabriel Mascaro katılacak ve seyricilerin sorunlarını cevaplandıracak.

PEDRO COSTA İLE GERÇEKLİĞİN DOKUSU ÜZERİNE Işığın, karanlığın ve aynı zamanda düşlerin, sabrın, tutkunun ve biçimin sinemacısı Pedro Costa ile son on yıldaki Fontainhas mahallesi ve Cape Verdeli göçmenleri ile ilgili çalışmalarını, son başyapıtı At Parası’nın yanı sıra Ventura’yı, sinemayı ve hayatı konuşacağımız sohbet saat 18:00-19:00 arasında SALT Beyoğlu’nda.

BU GECE KALPLERİMİZLE DİNLİYORUZ Bu gece ‘!f music’in en özel gecelerinden biri! Gümüş Suyu: Suriye Otoportesi’nde de dinlediğimiz, Suriye topraklarının yetiştirdiği ünlü opera sanatçısı Noma Omran’ın şarkılarını dinleyeceğimiz, fotoğraflar, kısa görüntüler ve şiirlerle kişisel hikayelere tanık olacağımız Suriye Gecesi, 20.30’da Babylon’da.

TÜRK SİNEMASININ RENKLİ BİR PORTRESİ 1960 ve 1970’lerde dünyanın en büyük film üreticilerinden birine dönüşen Yeşilçam’ın Tarzan’dan Drakula’ya, Oz Büyücüsü’nden Uzay Yolu’na, pek çok Batı filminin Türk versiyonlarını çekme süreçlerini ünlü yönetmenler ve oyuncularla yedi yılda tamamlanmış yüze yakın söyleşi ile harmanlayan Motör: Kopya Kültürü & Popüler Türk Sineması, saat 21.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de.

RAYINDAN ÇIKAN İLİŞKİLER Malcolm McDowell’ın oyuncu kimliğiyle tanıdığımız oğlu CharlieMcDowell’ın gözünden, parçalanmaya yakın ilişkilerini kurtarmak amacıyla tatile çıkan genç bir çiftin başından geçen karabasana dönüşen komik olayları Mad Men’den Elisabeth Moss ile bağımsız sinemanın tanınmış yüzlerinden Mark Duplass’ın harika uyumu eşliğinde izlediğimiz The One I Love/Tek Sevdiğim saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta.

 

!f İSTANBUL’DA YARIN – 19 ŞUBAT 2015

!f 2015 YARATICI YAPIM ATÖLYESİ !f istanbul ve YAPIMLAB bu yıl, kısacılara yönelik, dünyada hızlı bir biçimde değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılarla paylaşan bir yaratıcı yapım atölyesi başlattı. 10.00-18.00 saatleri arasında SALT Galata’da gerçekleşecek olan atölye izleyici katılımına açık ve ücretsizdir.

KABUSA DÖNÜŞEN BİR NOEL Karavanıyla sokaklarda noel ağacı satmak için New York’a gelen bir adamın yaşadıklarını anlatan Christmas, Again/Yine Noel, klasik Noel filmlerinin klişelerin düşmeyen etkileyici ve samimi bir film. Saat 12.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 1’de yapılacak olan gösterime filmin oyuncularından Kentucker Audley katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

BURADAKİ KOKU SERT OLABİLİR !f seyircisinin “Ken Park” ve “Marfa Girl” filmleriyle yakından tanıdığı, kuir sinemanın üstatlarından Larry Clark, bu kez Paris sokaklarına çeviriyor kamerasını ve bir grup kaykaycı gencin cinsel uyanışlarının hikâyesini anlatıyor. The Smell of Us/Bizdeki Koku saat 14.30’da Cinemaximum Kanyon’da.

IRAK’IN OSCAR ADAYI Ödüllü kısalarıyla tanınan, en son 2010’da Berlin’de Broken Soldier/Rüzgara Sor” adlı kısasıyla da Kristal Ayı Ödülü kazanan Batin Ghobadi’nin ilk uzunu Mardan, Irak Kürdistanı’nın yaban doğasında ve dağlarında kayıp bir genç adamı arayan bir polis memurunun, yolculuğu boyunca travmatik çocukluğuyla yüzleşmesini anlatıyor. Saat 14.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de yapılacak gösterime filmin yönetmeni Batin Ghobadi konuk olacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

TARLABAŞI’NA ERKEN VEDA Ülkesinden, şehrinden, semtinden, ailesinden, düzenden firar edenlerin saklanmak, sığınmak için geldiği, hayatta yırtmaya çalışanların evi Tarlabaşı. Mustafa’nın hayat mücadelesi eşliğinde bizleri Tarlabaşı’nın renkli ve bir o kadar da tüyler ürperten dünyasına götüren Tarlabaşı and Me/Tarlabaşı ve Ben, saat 15.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’de gösterilecek. Gösterime filmin yönetmenleri Marianna Francese ve Jaad Gaillet katılacak ve seyircilerin soruları cevaplandıracak.

SAVAŞ VE DİRENİŞ ZAMANINDA SİNEMA YAPMAK !f İstanbul bu yıl Suriye’den nefes kesen filmler gösteriyor ve Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi, Bizim Dehşet Dolu Ülkemiz ve Ruh İşgali filmlerinin yönetmenlerini bir araya getiriyor. Yönetmenler kendi hikayelerinden söz ederken, aslında savaş, direniş ve sanat hakkında sade bir bilgiye işaret ediyor olacaklar. SALT Beyoğlu’nda 17.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek bu sohbete sizleri de davet ediyoruz.

İNTERNET FLÖRTÜ ULUSLARARASI BİR ENTRİKAYA DÖNÜŞÜRSE! Montreal’den Sandra ve Şam’dan Suriye asıllı Amerikalı Amina’nın aylar süren romantizmi, Arap Baharı ayaklanmalarında Amina’nın ortadan kaybolması ile gizemli bir hikayeye dönüşür. LGBTİ haklarına, internet etiğine, medyanın rolüne ve Orta Doğu meselelerine eğilen The Amina Profile/Amina Profili, saat 17.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin yapımcısı Isabella Couture katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

LEZZETLİ VE ÖZGÜN BİR PIÑEIRO FİLMİ Matías Piñeiro’nun, babasının ölümü haberiyle birlikte Meksika’dan Buenos Aires’e dönen Victor adlı genç bir adamın buradaki sevgilileri, arkadaşları ve Shakespeare tiyatrosu arasında kalışını konu alan son filmi The Princess of France/Fransa’nın Prensi, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Matías Piñeiro katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

DİRENİŞİN VE İNSANLIĞIN SIFIR NOKTASI Gazeteci ve belgeselci Attasi ile Suriye Devrimi ile birlikte ülkesinin en önemli fotoğrafçılarından biri haline gelen Ziad’ın, Suriye’nin önde gelen entelektüelden olan Yassin’in belgeseli olarak başlayıp, IŞID’le de yüz yüze gelinen tehlikeli bir yolculuğa dönüştüğü ve Türkiye’de sonlandığı Our Terrible Country/Bizim Dehşet Dolu Ülkemiz saat 19.00’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de.Gösterime filmin yönetmenleri Mohamed Ali Atassi ve Ziad Homsi ve filmin katılımcısı Yassin Al-Haj Saleh katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracaklar.

CİNSELLİK VE İNANÇ ARASINDA Eşcinsel hakları savunucusu, hayatını o ana kadar kuir kimliğiyle sürdürmüş Michael Glatze’in 2007 yılında arkadaşlarını ve yakınlarını şoke eden bir kararla “eşcinsellikten vazgeçtiğini” açıklayıp rahip olmasını konu alan ve başrollerini James Franco, Zachary Quinto ve Emma Roberts’ın paylaştığı, Gus Van Sant’in de yapımcı olarak yer aldığı I am Michael/Ben, Michael, saat 19.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Justin Kelly katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

YILIN EN ÖZGÜN KOMEDİSİ! En son 2009’da “Boy” filmiyle pek çok ödül toplayan Taika Waititi, bu kez yanına Flight of the Conchords’tan Jemaine Clement’ı alıyor ve Yeni Zelandalı üç yaşlı vampirin yaşadıkları olayları anlattıkları bu çılgın korku komedi mockumentary’de başrolü paylaşıyorlar. Toronto ve Varşova’dan Seyirci Ödülü’yle dönen What We Do in the Shadows/Aylak Vampirler, saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta. 

ETİKETLER : ekranella , if istanbul , haber , if2015
YORUMLAR




DİĞER HABERLER