Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Eskiden sinemaya giderdik, hatırladınız mı?

Star Wars: The Force Awakens, gişede ilk gün elde ettiği 57 milyon $’lık hasılatı ikinci gün 73 milyon $’a çıkararak rekor  da kırdı.

Perşembe akşamı vizyona giren Star Wars’u ilk gece izlemek isteyenler aylar öncesinden biletlerini almıştı, ama talebe karşı arz da karşılık verince hemen her isteyen filmi görebildi. Ama Star Wars demek fazlasıyla ‘nerd’lük demek olduğundan öyle herhangi bir salonda herhangi bir saatte görmek hayranları kesmiyor.

Benim araştırmam haftalar önce başladı. İlk soru şuydu: 17 Aralık akşamı hangi şehirde olacağım.

Eğer New York’ta olacaksam ona göre salon bakacağım, eğer DC’de olacaksam araba kiralayıp evin 20 mil ötesinde Maryland’daki bir sinema salonunda izleyeceğim. Sonuçta 17 Aralık’ta Los Angeles’ta olacağım ortaya çıktı.

İkinci soru: Filmi IMAX mi görmek gerekiyor?

Umarım benden daha fanatikleri yanıltmam ama kendi bulgularımı söyleyeyim. İnternet’te yaptığım araştırmalara göre J.J. Abrams sadece bir sahneyi IMAX kamerasıyla çekmiş, ama yine de filmi IMAX perdesinde izlemek gerektiğini belirtiyorlar.

Üçüncü soru: IMAX olup da 3D olmayan salon var mı?

Ne yazık ki bu konuda başarısız oldum. Bütün IMAX salonlar 3D gösteriyor, dahası film 3D çekilmedi. Hatta daha da önemlisi J.J. Abrams seriyi devralırken hayranların son üç filmdeki (ilk üç bölüm yani) dijital efektlere tepkilerini duyup eski tip Star Wars filmi yapmaya karar verdi. Tıpkı o bildiğimiz filmler gibi; zaten bir dolu gönderme de var.

Ve filmin vizyona girdiği geceki araştırma konum: Amerika’da Star Wars’ın izleneceği en iyi salon hangisi?

Los Angeles’tayım ve bir numarada tabii ki TCL Chinese Theater var. İlk Star Wars filminin galası burada yapılmıştı. Dahası sinema yenilendi, ABD’deki en büyük IMAX perdelerden birine sahip ve 900 kişinin üzerinde kapasitesiyle gerçek bir toplu film izleme tecrübesi sunacak. Toplu alkışlar, kahkahalar, çığlıklar... Telefonumuzdan film izlerken unuttuğumuz tecrübeler.

Perşembe akşamı Los Angeles’a indim ve yaklaşık birkaç saat İnternet başında salon araştırması yaptım. Sonra Chinese Theater’da hangi koltukta oturulur diye araştırdım. Amerika’da filmlerde yer numarası yok, ama Star Wars gösterimleri için bütün biletler numaralı satılıyor. Buna rağmen kapıda kuyruk bekleyip kamp yapanlar var, çünkü gerçek tad böyle alınırmış—fanatikler öyle diyor.

Perşembe aynı zamanda yazı günüm, Pazar günkü köşe yazımı yazıyorum. Aslında Star Wars’u izleyip yazı konusu yapmayı düşündüm ama 1-yorgunluk baskın geldi. 2-Pazar’a kadar Star Wars çoktan eskir diye düşündüm. Evet bu kadar gündem arasında en hızlı tükenecek konu.

 

 

                                                                                            Yazı ikinci sayfada devam ediyor.

1 2
Oray Eğin
19/12/2015 15:58
YORUMLAR




DİĞER HABERLER