Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Ekranella yazarı Aytaç Kara’nın ekranda 2014 listesi


image

1) En Türklerin Gazabına Uğrayan: Shameless

Ara ara ısıtıp gündeme getiriyorum ama elimde değil. Muhtemelen duymuşsunuzdur, Med Yapım Shameless’ı Utanmaz ismiyle uyarlıyor; Kanal D’de yayınlanacak. Hatta başrol de bir aksilik çıkmazsa Haluk Bilginer olacakmış. İnsan merak ediyor bu diziyi ‘nasıl’ uyarlayacaklarını. Acaba hangi kısmı değiştirmeden uyarlayacaklar?

2) En Ben Bunu Niye İzliyorum: The Walking Dead

İki sezondur ciddi meraklardayım ama izliyorum işte. Yazıya başlarken niyesini de düşündüm, şu çıktı: Tabii ki alternatifi yok ve izlediğini kolay bırakan biri değilim! Syfy’dan gelen zombi dizisi Z Nation’ı görünce bu diziye yine şükrettim ama sonuç da pek değişmiş değil hani. O babayla oğlunu birisi öldürsün.

3) En Fanları Çekilmez Dizi: Game of Thrones

Bıraksalar da diziyi güzel güzel kafamıza göre izlesek? 24 saati geçtim, ertesi günün sabahından başlayan var spoiler vermeye. Bir de kitap uyarlaması olduğundan durum daha vahim noktalara varabiliyor. Hayatında izlediği tek dizi veya okuduğu tek seri Game of Thrones olanlara girmiyorum.

4) En İyi Yeni Dizi: How to Get Away with Murder

Merakla bekliyordum, beklediğimi aldım. Bu sezon her şey dahil 50’den fazla dizi geldi ama reyting veya yorum anlamında HTGAWM’ın yaptığını yapan çıkmadı. Annalise Keating ve Connor Walsh karakterleri de ekrana yenilik getirdiler resmen. Hatta Viola Davis dizideki rolüyle Altın Küre adaylığı da kazandı. Hiç bakmadıysanız bir deneyin.

image


5) Sezonun En Öne Çıkan Yeni Karakteri: Connor Walsh (Jack Falahee – How to Get Away with Murder)

Sadece gay olduğundan değil; karakterin hem kendisi orijinal, hem de işleyiş çok güzel. Annalise karakteri için kirpik-peruk sahnesi neyse Connor için de dördüncü bölümdeki fotokopi odasındaki sahne o. Adam diziyi izleyenler için de tam bir homofobik turnusolü ayrıca. Jack Falahee desen zaten çok güzel oynuyor, hatta dizinin yaratıcısı adam için ‘Grey’s Anatomy’nin Sandra Oh’u’ demiş, ki katılasım geldi.

6) En Süper Dizi: The Flash

The CW’nun en iyi dizi açılış reytingine sahip oldu, bu bir. Arrow’dan uzantı olarak çıkardılar ve güzel de çıkardılar. Çizgi romana sadık bir süper kahraman dizisi çıkarmış, hikayeyi güzel de götürüyorlar. Arrow’u seviyor/izliyor olmak da şart değil ayrıca.  Gotham’daki olmamışlık ne kadarsa bundaki olmuşluk o kadar fazla. Denemesi tavsiyedir.

7) En Uzanamayan dizi: Gracepoint

Broadchurch’ten uyarlayalım dediler ama beceremediler. Ne bir Broadchurch oldu, ne de reytingi güzel bir şey çıktı… İşlediği davayı ilk sezonda bitirdi ama yeni bir taneyle gelmeyeceği açıklandı. Orijinali tavsiyedir.

Plase: NCIS’ten NCIS: New Orleans. NİYE?

8) En Bitse de Olur Hani: American Horror Story

Tamam, her sezon farklı bir konusu var da artık yeter. Neredeyse aynı kadro, hadi onu geç; bir noktadan sonra sezonlar baymaya başlıyor. İkinci sezondan daha fazlasının geleceğine inancım da gitti. Hazır Ryan Murphy American Crime Story ve Scream Queens hazırlıyorken bunu ortadan kaldırsa? Jessica Lange’e sevgiler.

image


9) En Siz Ne Olacaksınız İkilisi: Quinn ve Carrie (Rupert Friend ve Claire Danes -Homeland)

Kavuşmayı bekleyen çift çok da bu ikisi kadar işten güçten konuya gelemeyen azdır. Amerika daha önemli tabii. Belirli bir kesimin aksine Brody konusunu iyi toparladıklarını düşünen birisi olarak bu durumdan da hoşlanmış biriyim. Bir taraf ‘razı’ zaten, diğer taraf bazen dayaklık ama malum. Bu yavaşlıkla umarım ‘dizi’ bitmeden olacak…

10) En Toparlanan Dizi: Homeland

Üçüncü sezon finalinde Brody’yi devre dışında bırakınca çok kişi tarafından eleştirildi. Bırakanı falan da oldu ama Homeland dördüncü sezonuyla birlikte eleştirileri her bölüm daha da haksız çıkarmasını bildi. Üstelik üçüncü bölümüyle birlikte reytinglerinde başlayan artma gram gram olsa da hız kesmedi ve dördüncü sezon 11. bölüm, üçüncü sezon finali hariç bütün üçüncü sezon reytingini geçmiş durumda.

11) En Overrated Dizi: True Detective

Ya tamam, güzel. Genel olarak izlenilesi bir dizi ama ‘o kadar’ da değil. Sadece Game of Thrones izleyen bir insan o diziye nasıl yaklaşıyorsa bu diziye de öyle yaklaşan kişiler var. Bunda benim Matthew -soyadını Google’a bakmadan yazmayı sanırım öğrenemeyeceğim Bey’den hiç hoşlanmamam da etkili tabii ki. Geçtiğimiz Emmy’de bir de En İyi Drama’dan aday soktular bu diziyi ve Breaking Bad varken tabii ki avcunu yaladı. (Bu yüzden Altın Küre’de En İyi Mini Dizi’den girdi.)

12) En Kötü Dizi Finali: How I Met Your Mother

Bir tarafım True Blood mı olsun dedi ama ondan beklenen de bu gördüğümüzden fazlası değildi sanırım. HIMYM fanlarının hissettiği kandırılmışlıksa başka kimsede yoktu. Geçen sezonki Dexter hayal kırıklığını da geçti.

image


13) En İyi Gençlik Dizisi: Pretty Little Liars

The CW’daki popüler süper kahraman uyarlamalarından bahsetmiyorum. Direkt olarak genç kitleye oynayan, peşinden sürükleyen dizilerde PLL hala bir adım da olsa önde. Sosyal medyada güçlü, gençlere yönelik törenlerde güçlü ve temel merak noktası ‘A’ konusunda bazen sıksa bile hala deli gibi sürüklüyor. Ha bu arada, dizi ülkemize de uyarlanıyor, çalışmalara başlanmış…

14) En Şaşırtan Dizi: Jane the Virgin

Dışarıdan bakarsak bir Venezuela dizisinden uyarlama. Kanal desen, çoğu kişinin burun kıvırdığı The CW; onu geç içeriden baktığında da sahiden bir pembe dizi. Reytinglere de bakarsan orta karar bir şey işte. Ama Amerikan medyasının özellikle övdüğü, ‘Top’ listelere aldığı, bir kesiminse bayıldığı bir yapım. Geçenlerde açıklanan Altın Küre adaylıklarında The CW’ya ‘En İyi Komedi’ ve ‘En İyi Komedi - Kadın Aktris’ dallarında adaylık getirdi, ki bu kanalın tarihinde bir ilk.

Dizi için

15) En Farklı Dizi: Transparent

Amazon’un Eylül 26’da ilk sezonunu yayınlayıp yeni sezon onayını verdiği, Altın Küre’de birkaç adaylık alan bir dizi. Denemesi tavsiyedir. Farklılığı ise biraz konusunda, daha çok işleyişinde. Yıllardır gerçek kimliğini içinde tutmuş olan Mort, oluyor size Maura. Erkekten kadına dönüşümün elbet bir ‘getirisi’ ve ‘götürüsü’ oluyor. Daha bunun hepsi birbirinden orijinal ve tuhaf, bazen dövülesi çocukları ve eski eşi falan var. Oyunculuklara hiç girmeyeyim. Var oğlu var yani…

16) En Salak Karakter: Oberyn Martell (Pedro Pascall - Game of Thrones)

Kusura bakmayın, öyle. Adam klas adam, güzel adam. Esprili falan filan AMA başına gelen olay malumunuz. Neredeyse hak ettin, iyi oldu diyeceğim. Tadı çıksın derken tadını çıkardılar.

image


17) En Özlenilesi Kötü: Joffrey Baratheon (Jack Gleeson - Game of Thrones)

Dürüst olalım, TV’de Joffrey’den daha fazla küfür yiyen bir karakter var mı etrafta? Jack Gleeson’ın da hakkını yemeyelim, harika oynuyor. Game of Thrones’ta çok kötü var ama hiçbiri bir Joffrey düzeyinde değil. Tanrı Cersei’yi korusun ama Joffrey’in yeri bir başka.

18) Yılın Düşüşü: Bill Cosby

Lost’un bozmasından daha beter bir şey oldu valla. Henüz yerden kazıyan da olmadı. Kendisi için bir-iki derken ortaya atılan tecavüz/taciz iddiaları 10 kadını geçmiş durumda. Üstelik ciddi iddialar da var ortada. Bundan dolayı dizi anlaşmasını ve turnelerini kaybetti; oynadığı dizilerin tekrarları TV’den kaldırıldı. Hollywood Kaldırımı’ndaki yıldızı tahrip edildi. Adamsa sinir bozucu derecede hala çok rahat.

19) En Başarılı Dizi Yayıncısı: Netflix

HBO, Showtime, FX falan tatlı kanallar da bu senin güzeli Netflix’ti. Yayınladığı diziler (House of Cards, Orange is the New Black, Marco Polo vs.) güzel, başka kanalların iptal ettiği dizileri kurtarması ayrı güzel. Dijitalin yükseldiği dünyada da çok güzel bir öncü. Bir dizinin sezonundaki tüm bölümleri aynı gün yayınladığı için bile sevilir.

20) Yayıncılığı En Tuhaf Kanal: İngiliz Kanalları

Tamam, bizim Türkler gibi 35 bölümlük sezon olsun demiyorum; hatta Amerikalılar gibi 22 de olmasın da bazen öyle diziler çekiyorlar ki altı bölüm ne ya diyesi geliyor insanın. Bölümleri 90 dakika olan Sherlock üç bölüm geliyor zaten. Sanırım çok dolu insanlar, bir dizi bittikten sonra yeni sezon onayını dört-sekiz ay sonra falan açıklıyorlar… Daha bunun yazıp, çekip yenisini yayınlaması var… Başlama tarihini de başlamaya iki hafta kala açıklamaları da ayrı dert. Ama dizilere Noel Özel Bölümü hazırlamaları güzel oluyor ve dizileri güzel.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER