Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Dizilere ihracat ödülleri

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) 2015 Yılı İhracat Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül gecesine; TİM Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’nin yanı sıra TET Başkanı Sayın Fatih Ebiçlioğlu ile sektör temsilcileri de katıldı.

TET 2015 İhracat Başarı Ödülleri; Türkiye Geneli Elektrik ve Elektronik, Beyaz Eşya, Elektronik, Elektrik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları, Kablo ve Hizmet başlıkları altında toplandı.

Gecede ayrıca ‘Ülkemizde yetişmiş ve Türkiye’yi global iş dünyasında başarılı bir şekilde temsil eden Coca Cola Company’nin CEO’su Ahmet Muhtar Kent’e ‘’Türkiye İnsan Kaynağı Özel Ödülü’’ de verildi. Ancak kendisi katılamadığı için yerine Coca Cola Yönetim danışmanı Tolga Güngör ödülünü teslim aldı.

 

Karapara Aşk, Karagül ve Fatma Gül’ün Suçu Ne dizileri ihracat şampiyonu

 

Hizmet’ sektöründe yer alan Kültürel Hizmetler alanında en çok ihracatı yapılan üç diziye; başrol oyuncuları, yapımcısı ve dağıtım şirketleriyle birlikte ihracat ödülleri verildi. Başrolünü Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek’in paylaştığı ‘Kara Para Aşk’ dizisi 2015 yılında en çok ihracatı yapılan dizi oldu. Yapımcısı Ay Yapım olan dizi ATV’de yayınlanmış, Dizinin dağıtımını ITV – Intermedya gerçekleştirmişti.

 

Yurtdışına en çok satışı olan ikinci dizi ise Fox TV’de yayınlanan ‘Karagül’ oldu. Başrolünü Ece Uslu, Mesut Akusta ve Mert Yazıcıoğlu’nun üstlendiği dizinin yapımcılığını ise Avşar Film, dağıtımını ise ITV – Intermedya yapmıştı.

 

Türkiye’de gösterimde olduğunda da çok ses getiren ve büyük beğeni toplayan Kanal D’nin sevilen dizisi Fatma Gül’ün Suçu Ne? de yurtdışına en çok satışı yapılan üçüncü dizi olarak yer aldı. Başrol oyunculuğunu Beren Saat ve Engin Akyürek’in paylaştığı, AY Yapım’ın dizisinin dağıtımını ise Kanal D yapmıştı.

 

Kültürel Hizmetler alanında 2015 yılında ortalama 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Sektör, 2023’te bu rakamları 750 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedefliyor.

 

1 2 3 4 5 6 7 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER