Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Diriliş Ertuğrul Avrupa Birliği Yolunda!

TRT’nin reyting rekoru dizisi Diriliş Ertuğrul, Avrupa Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen Yaratıcılık Forumunda Türkiye’yi temsil edecek. AB’nin sayılı televizyon kanallarının katılacağı forum kapsamında ayrıca dizilerin Avrupa Birliği ülkelerine satışı ile ilgili etkinlikte düzenlenecek.

TÜRKİYE’Yİ DİRİLİŞ ERTUĞRUL TEMSİL EDECEK

Avrupa Yayıncılar Birliği’nin geleneksel olarak düzenlediği Yaratıcılık ve İçerik Zenginleştirme Forumu bu yıl 13-14 Eylül Tarihleri arasında Almanya’nın Berlin kentinde ve Kalkschevne Sanat Galerisi’nde düzenlenecek. Bu yıl 10. su düzenlenecek foruma AB üyesi olan Almanya’dan ZDF ve DASERSTE, İtalya’dan RAİ, İspanya’dan RTVE, İsviçre’den RTS, Belçika’dan EEN, Norveç’ten NRK, İrlanda’dan TRE2, Fillandiya’dan YLE gibi Avrupa’nın sayılı kanalları katılacak. Türkiye’yi ise TRT ve Diriliş Ertuğrul Dizisi temsil edecek.

DİRİLİŞ’E AVRUPA İLGİSİ

İki gün sürecek olan forumda yaratıcılık, içerik zenginleştirme ve dizilerin AB ülkeleri arasında satışıyla ilgili etkinlikler düzenlenecek. Forumda Türkiye’yi temsil edecek olan Diriliş Ertuğrul Dizisi’nin önümüzde ki yayın döneminde Avrupa’nın önemli kanallarında yayınlanması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon yayınlandığı ilk bölümünden itibaren reytinglerde ve sosyal medyada zirveye oturan Diriliş Ertuğrul Dizisi, Türkiye kadar yurt dışında da büyük ilgi görmüştü. Diriliş Ertuğrul Dizisi, dünya çapında televizyon ve programların sosyal medya analizini yapan uluslararası Thewit.com sitesince tüm dünyada en çok konuşulan 10 televizyon programı arasında gösterilmişti.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER