Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Delikanlılık Survivor’ın üstüne kara bir bulut gibi çöktü

2018 Survivor’ını uzun süre anlamadım. ALL Star takımında eski yarışmalardan aklınıza gelebilecek pek çok baskın isim varken Gönüllüler takımındaki insanların ismini daha doğru dürüst bilmiyorum bile. Hakan Hatipoğlu ve boyunluğu orada olmasa ekip heterojenlik göstermeyecek. Şimdi Nagihan’ın Gönüllüler’e neşelerle geçtiğini düşünürsek orada artık bir kadın yarışmacının adını biliyorum denilebilir. Onun dışında Cumali’ymiş, diskalifiye olan Melih’miş hiç umrumda değil. Hakan Hatipoğlu ve Nagihan gibi titan kötülerin arasında oradaki tek karakter Anıl Berk kesinlikle. Kendisi Hilmi Cem, Serkay, Ogeday serisinin bir devamı. Zekasını çevikliğine hizmet etmek için kullanan Hilmi Cem de zaten onun geleceğini anlayıp kendisiyle bench’te iyi diyalog kuruyor. Rakibinle aynı dili konuşuyor gibi yapmak çok zekice bir erkeksi hamledir çünkü. Anıl Berk baskınlığını adalar birleşince göreceğiz.

Nagihan dokunulmazlığını kaybetti.

Şimdi ALL Star adasında asla başlayamayan gerçek kurgudan bahsetmek istiyorum. Sonunda dün akşamki bölümde eleme potasına girince biraz işler hareketlendi. Turabi, Ümit Karan, Nihat Doğan, Adem, Hilmi Cem bence Survivor 2018’in başından beri durdukları yerde sayıyorlar. Hilmi Cem, Serkay tayfasının ilk ismi de olsa ister istemez içinde bir taraf onu Nihat Doğan, Ümit Karan, Turabi, Atakan, Adem tarafına çekiyor. Çünkü Hilmi Cem beyaz Türkler’den destek alsa da özde onlarla buluşuyor. Hepsinin bir olup Sahra’yı yazması da bu yüzden. Çünkü Sahra sesi çıkan bir kadın. Sonra sesi çıkmasa da başlı başına bir rakip olan Damla’yı da Turabi yazdı. Damla kavgacı olmasa da asla onlarla muhatap olmayan tavrı, hep en doğru yerde durmasıyla biraz büyük lokma. Yani delikanlılığın bağrı onda pek işlemez. Damla’yı hedef gösterirsen eğer delikanlı, doğrucu tavrın; dürüstlük adı altındaki agresyonun serseriliğe dönüşür. Çünkü Damla o dili bilmediği için seninle asla karşı karşıya gelmez ve yapısal olarak hep doğru yerde durduğu için de ne yaparsan yap sen haksız görünürsün.

Sahra Survivor’ın gördüğü en kaotik isimlerden biri olduğu için potadan çıktı, Nihat’ı soktu. Büyük ihtimalle Nihat’ı kızlar + Murat yazdı. Turabi, Damla dedi. Aklı başında olmayan Sema ise nedense Murat’ı. Yani hiç yazmak istemiyorum, gitsin istemiyorum diyor ama Nihat Doğan varken potada hem Damla’nın oylarını bölüyor hem de bence ALL Star’daki en güçsüz insanı elemeye sokuyor. Sema’nın gerçekten beyni durdu herhalde o anda. Yaz oraya Hilmi Cem’i, Ümit Karan’ı elensin Nihat Doğan. Ondan kurtulmak için çok büyük bir şansı teptiler. Şimdi durduğumuz yerde durmaya devam edeceğiz çünkü Murat elenirse eğer bu ALL Star takımının Survivor doğasına girememe süresini uzatacak. Murat sonradan karakterini ortaya koyan yarışmacılardan çünkü. Survivor sonuçta sosyal deneylerden türeyen bir yarışma program. ALL Star’da şu an birbirini ketliyor karakterler. Hakan’ın geçişi, Nagehan’ın geçişi mantıklı hamleler olsa da ALL Star takımının üzerindeki hantallık bir türlü gitmiyor. Azıcık sinsi olduğu için ağır abilerin tarafını Adem dağıtır gibi geliyor bana. Çünkü delikanlı kültüründen olsa da aslında biraz itilmiş, kurnazlığı çok belli olduğu için bunu ataerkil bir şekilde kamufle edememiş birisi o. Bu kılkuyruk yönüyle de Semih ile bir kesişim kümesinde buluşuyor zaten. En çok sevindiğim nokta da Nagihan’ın gidişinden sonra ALL Star kızlarının birlik olması. Damla, Sahra, Merve ve arada zarar çıkarsa da Sema iyi anlaşıyorlar. En çok üzüldüğüm nokta da delikanlılığın Survivor’ın üzerine kara bir bulut gibi çökmesi değil aslında. Hilmi Cem ile Murat’ı hiç yan yana göremememiz. 2013 Survivor’ında ne güzeldi sarılmalar, beraber vakit geçirmeler, birbirinin arkasını kollamalar. Şimdi hiç o iki insan gibi değiller. Sanki birileri arkadaşlıklarını yasaklamış gibiler. Sanırım Murat elenirse en çok doğru düzgün vakit geçirememelerine üzüleceğim.     

 

BAĞLAN KESKİN

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER