Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Da Vinci’nin Şeytanları Çok Yakında Geri Dönüyor!

Da Vinci’s Demons, Starz’ın Spartacus’ünden sonra 2013 yılında başlayan dönem dizisi olarak dikkatleri çekmişti. Leonardo Da Vinci’nin gençliğini anlatan dizi Türkiye’de FX’de yayınlanıyor. 27 Ocak’tan bu yana FX’te hafta içi her gün, ilk sezondan itibaren tüm bölümlerin yayınlandığı Da Vinci’s Demons maratonu var. 19 Şubat’ta maratonun tamamlanmasının ardından kısa süre sonra üçüncü ve yeni sezon, ABD yayınından bir gün sonra yine FX’te olacak. Bu arada hatırlatmak gerekir ki, bu yazıda ikinci sezon finaliyle ilgili SPOILER var. Maratona başladıysanız, haberiniz olsun.

İnsanüstü zekasıyla kendini gösteren 25 yaşındaki Leonardo Da Vinci, Medici ve Pazzi aileleriyle olan politik sorumlulukları ve onların Katolik Kilisesi’yle olan zıt görüşleriyle baş etmeye çalışan bir mucit ve asi sanatçı portresi çiziyor. Yaşadıkları onu Yapraklar Kitabı’nı elde etme arayışına sürükler ve kendini Mithras’ın Oğulları olarak bilinen külte bulaşmış olarak bulur.

Sekiz bölüm süren ilk sezonun ardından ikinci sezon 10 bölüm olarak yayınlanmıştı.

Dizinin ilk sezonu, Gizemli Türk’ün yol göstermesiyle Leonardo Da Vinci’nin Yapraklar Kitabı’nı aramaya başlaması ve icatlarıyla politik mücadele arenası olan çok sevdiği Floransa’ya hizmet edişini konu edinmişti. Katolik Kilisesi ile olan din çatışmaları ve Da Vinci’nin aynı zamanda Papa Sixtus’un yeğeni olan Kont Riario ile olan karşılaşmaları birinci sezonun akılda kalan olaylarıydı.

Leonardo ile Riario ilk sezonda birbirleriyle çekişirken ikinci sezonda birlikte farklı bir tablo çizdiler ve diziye yeni bir hava kattılar. Kötü bir karakter olarak ilk sezona damgasını vuran Riario, ikinci sezonda kötülükten uzak ve daha sempatik bir karaktere evrildi. Yapraklar Kitabı’nın Cennet Kubbesi’nde olmadığının ortaya çıkması Riario’da büyük bir çöküntüye sebep olmuştu. Üçüncü sezonda daha karanlık bir karaktere bürünecekmiş.

Üçüncü sezonun başlangıç tarihi henüz kesin olmasa da geçen iki sezondan yola çıkarak Mart-Nisan aylarında yayınlanacağı düşünülüyor. Bu sezonda dizinin yaratıcılarından David S. Goyer artık yer almayacak; yerini son olarak Breaking Bad’de görev alan John Shiban almış durumda. John Shiban, New York’taki Comic Con etkinliğinde üçüncü sezonla ilgili olarak, yeni sezonun yeni izleyicilerin hikâyeyi kaybolmadan takip edebilecekleri bir sezon olacağını şöyle açıklamıştı:

“Osmanlı İstilası’nı herkesi bir araya getirmek için kullanıyoruz , yeni izleyiciler Riario’nun Lucrezia’nın ne ile karşı karşıya olduğunu çabucak anlayacak. Çünkü hepsi çok büyük bir olayla karşılaşıyor. Bu onların Pearl Harbor’u, 11 Eylül’ü… Savaş başlıyor ve tüm bu insanlarla bunun ışığında tanışacaksınız.”

Öte yandan Leonardo’nun Riario ile olan ‘kardeşliği’ bu sezonda daha ileriye gidecekmiş. Sezonun başlangıcıyla birlikte Leonardo’nun sezonun ilk dakikasında önemli bir seçim yapacağını söyleyen Tom Riley, yani Da Vinci’ye ekranlarda hayat veren oyuncu, bu kararın tüm sezonu etkileyeceğini belirtiyor.

Lucrezia’nın da bu sezon önemli hadiselerle karşılaşacağı ve kim olduğunu öğrenmeye başlayacağı açıklanmıştı. Lucrezia’yı canlandıran Laura Haddock, karakteri için “Üçüncü sezonda Lucrezia kendi kaderini çizecek,” diye konuşmuş. Leonardo ile olan ilişkisi konusunda ise “Üçüncü sezonda bir an var ki kendisi ve Leonardo için daha iyi biri olmak istediğini söylüyor,” diyerek Leonardo’nun hâlen Lucrezia’nın hayatının önemli bir parçasını olduğunu açıklamış.

Üçüncü sezon nerden başlayacak diye soranlar için ikinci sezon finalinde Lucrezia’nın Osmanlı İmparatorluğu tarafından kaçırılmış, Sultan Bayezit’e tanıtılmış ve Da Vinci’nin annesinin kim olduğunun ortaya çıkmış olduğunu hatırlatalım. Üçüncü sezon tam bu noktadan devam edecek ve Otranto’nun Osmanlı istilasında Da Vinci’nin dünyasının nasıl yerle bir olduğunu görecekmişiz.

Osmanlı ve Türk referanslarının sıkça geçtiği Da Vinci’s Demons’ın üçüncü sezonunda görüşmek üzere.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER