Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Cennet adasına yolculuk başlıyor! ‘Yeryüzü Hikâyeleri’ TRT Belgesel’de…

Yeryüzü Doktorları'nın 14 yıllık gönüllülük serüvenini konu alan 10 bölümlük “Yeryüzü Hikâyeleri”, 6. Bölümüyle Afrika’nın cennet adası Zanzibar’ı ekrana taşıyor.

TRT Belgesel ekranlarında izleyiciyle buluşacak yeni bölümde, gönüllü doktorların Zanzibar’daki yardım faaliyetleri ile bölgenin tarihi, doğal güzellikleri ve insan yaşamından izler seyirciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı “Yeryüzü Hikayeleri” her bölümde başka bir serüven her bölümde başka bir hikâye ile izleyici karşısına çıkıyor. Afrika’nın baharat kokulu adası, bir doğa harikası Zanzibar’dan izleri ekranlara taşıyacak bu bölümde, izleyiciler küçük Hamza’nın ve Kasım’ın hikayelerine tanık olacak ve ailelerini tanıyacak. Zanzibar yaşamından izlerin kesitler halinde dramatik bir kurguyla izleyiciye aktarılacağı Yeryüzü Hikayeleri’nde, köle ticaretinin acılı hikayeleriyle dolu tarihten, geleneksel düğün kutlamalarına uzanan yolculuk izleyici ile paylaşılacak.

Yeryüzü Doktorları’nın kültürel ve coğrafi zenginliği ile bilinen Zanzibar’da yeni doğan bebekler için yaptığı işitme taramalarından sevimli görüntülerin ekrana geleceği bu bölümde gönüllü doktorların bölge doktorlarına verdiği eğitimler ve yoksul halkın tedavileri ile ameliyatları da ekrana taşınacak. Zanzibar’ın tarihte meşhur olduğu köle ticareti ve baharat bahçelerinden görüntüler ile tarihi taş sokakları, ekonomik ve sosyal yaşamdan karelerin izleyici ile buluşacağı Zanzibar bölümü, Afrika’nın ödüllü Müzisyeni Kanuni Nikos’un Kanun ve Tarab müziği eşliğinde ekrana gelecek. Yeryüzü Hikayeleri Zanzibar bölümüyle 18 Ekim Pazar günü saat 13.25’de TRT Belgesel’de…

YORUMLAR




DİĞER HABERLER