Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Cannes'da Ay Yapım Rüzgarı!

CANNES’DA AY YAPIM RÜZGARI!
Dünyanın her ülkesinden televizyoncuları biraraya getiren MİPCOM fuarı, Cannes’da devam ediyor. Türkiye’nin onur konuğu olduğu bu yılki fuarda, kuruluşunun 10. Yılını kutlayan Ay Yapım da projeleri ve katılımcılarıyla ilgi odağı oldu.

Her yıl Cannes'da gerçekleştirilen dünyanın en prestijli televizyon etkinliği MIPCOM Yayın ve Teknolojileri Fuarı, 5-8 Ekim 2015 tarihleri arasında uluslararası sektörü ağırlıyor. Türkiye’nin Onur Ülkesi olarak seçildiği bu yılki fuara Ay Yapım da katılımcıları ile damgasını vurdu.

Yapımcılığını üstlendiği projelerle sektörün ilerlemesinde ve dünyaya açılmasında büyük rol sahibi olan Ay Yapım’ın MIPCOM işbirliği çerçevesinde ilk gün Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay  konferans konuşmacısı olarak yerini aldı. Türk dizilerinin uluslararası başarısının sebebini iyi hikayelere sahip olmaları olarak açıklayan Çatay “Türkiye’de başarılı olmamış bir iş yurtdışında da karşılık bulamaz. Bizim öncelikli hedefimiz yurtdışına iş üretmek değil, iyi hikayeler anlatmak” dedi.

Fuarın ikinci gününde senaryo yazarları Ece Yörenç, Eylem Canpolat, Sema Ergenekon, Ayfer Tunç ve Pınar Bulut Deren Türk dizilerinde içerik üretimine ilişkin tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Dünya film ve televizyon endüstrisinin buluşma noktası olan MIPCOM’daki bir başka konferansın katılımcıları ise Tuba Büyüküstün, Hilal Saral, Halit Ergenç, Kerem Deren ve Tims Uluslararası Satış Sorumlusu Selin Arat idi. Ay Yapım’ın 20 Dakika dizisindeki rolüyle geçtiğimiz yıl Uluslararası Emmy Ödülleri’ne aday gösterilen Büyüküstün, konferansta “Türk dramasındaki bütün kadınlar daime güçlü, derin ve meydan okuyan karakterlerdir” dedi.

Yönetmenliğini yaptığı Aşkı Memnu, Fatmagül'ünSuçu Ne? Kurt Seyit Ve Şura gibi dizilerin dünyanın farklı ülkelerinde yayınlanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Hilal Saral Türk dizilerinin özgün bir görsel dile sahip olmasındaki en büyük payın hikaye anlatımındaki gerçekçilik olduğunu söyledi.

Kuzey Avrupa Ülkeleri'nde yayınlanan ve Amerika'daki remaki yapılan ilk dizi olan Son dizisinin senaristi Berkun Oya, Türkiye-yurtdışı içerik Coproduction panelinde katılımcılarla bir araya geldi.
Türk dizi sektörünün dünya pazarı içindeki yeri için oldukça önemli olan MIPCOM 2015, 8 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek.

1 2 3 4 5 6 7 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER